دو نماینده مجلس رژیم ایران اعلام کردند که امنیت غذایی در ۴استان این کشور بحرانی است و ۷۵درصد مردم سیستان و بلوچستان دچار فقر غذایی هستند.
محمدنعیم امینیفرد، نماینده مجلس رژیم از سیستان و بلوچستان با بیان اینکه چهار استان این کشور در آستانه بحران امنیت غذایی قرار گرفتهاند، گفت: در این چهار استان، سیستان و بلوچستان با اختلاف، رتبه اول را دارد و سپس هرمزگان، بوشهر و خراسان جنوبی رتبههای دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان بهلحاظ شاخصههای توسعهای و ضریب جینی در رتبههای پایینی قرار دارد و متأسفانه بهدلیل نبود ثروت و نیز خشکسالی ۱۸ساله، به موضوع امنیت غذایی در این استان صدمات جدی وارد شده است. به این دلیل مردم روستاها به حاشیه شهرهای زابل، زاهدان و چابهار کشانده شدهاند و فاکتورهای مربوط به امنیت غذایی را به قهقرا برده است.
به گفته وی، بر اساس پژوهشهای دانشگاهی بهعمل آمده در این استان، میزان قد و وزن نسبت به میانگین کشوری بسیار پایینتر است.
۷۵درصد مردم سیستان و بلوچستان دچار فقر غذایی هستند
از سوی دیگر، علیم یارمحمدی، نماینده مجلس رژیم ایران از زاهدان نیز با بیان اینکه ۷۵درصد مردم استان سیستان و بلوچستان فقر غذایی دارند، گفت: مردم روستاهای این استان آب سالم برای خوردن ندارند، نان ندارند و بهلحاظ معیشت از هر نظر که فکر کنید در شرایط نامطلوبی قرار دارند.
وی افزود: از هر بیماری که فکر کنید، در این استان هست و این غیرقابل کتمان است. من در مشاهداتم تعداد فراوانی از این مردم را دیدهام که دچار مشکلات استخوان بندی و گوارشی هستند و عاقبت خوبی را نمیتوان برایشان متصور شد. حتی در خود شهر زاهدان نیز بالغ بر ۳۵۰هزار نفر آب سالم لولهکشی ندارند و در خیلی از نقاط خود شهر نیز با تانکر آبرسانی میشود.
یارمحمدی تأکید کرد: وقتی مردم این استان از نظر تأمین مواد غذایی از امنیت کامل برخوردار نیستند، هیچ بعید نیست که مردم رو به خوردن گوشت حیواناتی نظیر گربه و کلاغ بیاورند. حالا باز روستاهای بخش زابل نسبت به سایر روستاهای استان از وضعیت نسبتاًً بهتری برخوردار هستند. برخی روستاهای جنوبی و حوالی چابهار و قصرقند وضعیتی به مراتب اسفبارتر از این دارند.
- بحرانهای اقتصادی و پایین آمدن آستانه تحمل اجتماعی
- سیاست چپاولگرانه سد سازی، آفت محیطزیست، بلای جان مردم
- بحران آب در ایران
پیشتر مسعود دهمرده در چهاردهمین اجلاس بهاصطلاح شورای اسلامی استان گفته بود (خبرگزاری حکومتی ایسنا ۳اردیبهشت ۹۷): تنها منبع درآمد مردم سیستان کشت گندم بوده که آن هم نابود شده و منبع درآمد دیگری ندارند. وی افزود: متأسفانه خشکسالی و نبود مدیریت صحیح از مرز سبب کوچ مردم از منطقه سیستان شده که این امر تبعات بسیار منفی برای کشور بهدنبال دارد.