اعتصاب گسترده رانندگان کامیون در ایران که از ۱۸ مه آغاز شده، حالا به بیش از ۹۰شهر در ۲۷ استان رسیده و به چالشی جدی برای رژیم تبدیل شده است. مطالبات اقتصادی کامیونداران، با سرکوب امنیتی مواجه شده و در عین حال این اعتراضها به گفته کارشناسان بینالمللی، پتانسیل تبدیل شدن به اعتراضات ضدحکومتی مشابه قیامهای سالهای گذشته را دارند.
به گزارش واشنگتن اگزمینر، اعتصاب کامیونداران مسیرهای حمل و نقل را در دهها شهر مختل کرده و آزادراههایی چون اصفهان-تهران تقریباً خالی از کامیون هستند. شورای ملی مقاومت ایران اعلام کرده که «تا روز یکشنبه، اعتصاب به ۹۳شهر و ۲۷ استان گسترش یافته» و دلیل اصلی آن، نگرانی از طرح دولت برای «سیستم قیمتگذاری چندمرحلهای سوخت» است. این شورا همچنین از «حمله پلیس با اسپری فلفل به برخی از معترضان» و «بازداشت چندین راننده» خبر داده است. مریم رجوی در واکنش نوشت: «قیام و مقاومت تنها راه رهایی از فقر و فساد رژیم است.»
به گزارش کریتیکال ترتس، این اعتصاب «در بندرعباس، قطب اصلی حملونقل ایران» آغاز شده و دلیل آن افزایش هزینههای بیمه، تعمیر و کاهش سهمیه گازوئیل یارانهای است. این وبسایت هشدار داده که «اعتراضات معیشتی میتوانند مانند تظاهرات سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ به اعتراضات ضد رژیم تبدیل شوند.»
مؤسسه مطالعات جنگ در تحلیل خود نوشت: «اعتصابات مرتبط با اقتصاد پتانسیل تبدیل شدن به اعتراضات ضد رژیم را دارند». این مؤسسه گزارش داده که یک مقام قضایی رژیم اعلام کرده نیروهای امنیتی در استان فارس افرادی را که مانع تردد کامیونها شدند، بازداشت کردهاند. همچنین، نیروهای انتظامی با استفاده از اسپری فلفل، اعتصابکنندگان در سنندج را سرکوب کردهاند.