شب گذشته (۳۰مرداد۹۹) وال استریت ژورنال طی مطلبی در خصوص درخواست آمریکا برای اعمال تحریمهای بینالمللی علیه رژیم ایران نوشت: «آمریکا به شورای امنیت ملل متحد قصد خود برای اعمال مجدد تحریمهای سازمان ملل علیه رژیم ایران را که بهعنوان بخشی از توافقنامه هستهیی بینالمللی سال۲۰۱۵ بهحالت تعلیق در آمده بود، اطلاع داده است. این امر زمینهساز نزاع بین کشورهای عضو میشود.
این پروسه، که به مکانیزم ماشه (Snapback) معروف است، به هر کدام از کشورهایی که طرف حساب توافقنامه هستهیی سال۲۰۱۵ بین ایران و شش قدرت جهانی بودند، اجازه میدهد در نتیجه "عدم پایبندی قابل توجه" تهران به تعهدات خود بر اساس توافقنامه خواستار اعمال مجدد تحریمهای سازمان ملل شوند.
با اینکه آمریکا در مه ۲۰۱۸ از توافقنامه خارج شد، ولی دولت ترامپ مدعی است که این اختیار قانونی را دارد که خواستار بازگرداندن تحریمها شود. یک یادداشتی که توسط مشاور حقوقی وزارتخارجه تدوین شده و بین اعضای شورای امنیت توزیع شده است، استدلال میکند که آمریکا «حق صریح» کلید زدن مکانیزم ماشه را دارد. ...
سایر اعضای شورای امنیت ۱۵ عضوی هماکنون ۱۰روز وقت دارند یک قطعنامه ارائه داده و تصویب کنند که تلاش آمریکا را خنثی شود. در صورت عدم تصویب چنین اقدامی، تحریمها در مدت ۳۰روز بعد از اطلاعرسانی آمریکا دوباره برقرار خواهد شد. آمریکا بهعنوان یک عضو دائم شورای امنیت دارای حق وتو در رابطه با قطعنامههایی است که در شورا ارائه میشود».