728 x 90

گفته ها و نا گفته ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۸ فروردین ۹۶

-

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
روزنامه‌های باند حسن روحانی در روز دوشنبه 28فروردین مهم‌ترین عنوانهای خود را به دود و دم حول سفر نمایشی روحانی به جنوب اختصاص داده‌اند و روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای روی دروغ های آماری وی متمرکز شده‌اند:
شهروند: پیروزی در عسلویه
جهان صنعت: بهره‌برداری از مگا پروژه‌های پارس جنوبی با حضور رئیس‌جمهور

تجارت: پارس جنوبی سکوی پرش ایران به سوی پیشرفت
کیهان: عکس یادگاری با پروژه‌هایی که دیگران ساخته‌اند!
رئیس‌جمهور در آستانه انتخابات اقدام به افتتاح پروژه‌هایی کرده است که به گفته صاحبنظران حجم عظیمی از پیشرفت آنها در دولت گذشته بوده است.
در جدیدترین مورد، فازهای 17 و 18 پارس جنوبی که پیش از این وعده افتتاح آنها تا پایان سال 94 و ابتدای سال 95 داده شده بود، با حضور حسن روحانی و بعد از حدود دو ماه بهره‌برداری، رسماً افتتاح شد.
در آستانه این اقدام سؤال‌برانگیز دولت در آستانه انتخابات، جمعی از کارشناسان صنعت نفت در بیانیه‌یی اعلام کردند که بیش از ۸۵ درصد از سرمایه‌گذاری و خرید تجهیزات پروژه‌هایی که رئیس‌جمهور در عسلویه افتتاح کرد پیش از سال ۹۲ انجام شده است.
به گفته این گروه از فعالان حوزه انرژی، اکثر این پیشرفتها در زمان تحریم به‌طور متوسط ماهیانه ۱.۴۹ درصدپیشرفت داشته‌اند و حتی اگر تحریم‌ها نیز ادامه می‌یافت، خیلی زودتر از زمان فعلی باید راه‌اندازی و افتتاح می‌شدند.

سایر عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه هم به جنگ انتخابات در عرصه‌های مختلف اختصاص دارد. در این عنوانها می‌بینیم که سران و مهره‌های هر سه قوه نظام علیه یکدیگر موضع گرفته‌اند:
آرمان: امیر محبیان:‌همه برای حمله به روحانی آمده‌اند- انتخابات به جنگ قدرت تبدیل شده است

آرمان: وزیرنفت: بابک زنجانی محصول ناب دولت اصول‌گرایان!

آفتاب یزد: سخنگوی قوه قضاییه: پرونده قبلی رئیس‌جمهور سابق و معاونانش مفتوح است

آفتاب یزد: توضیحات رئیس مجلس بعد از حاشیه‌های ثبت نام ریاست جمهوری- لاریجانی: قانون نوشتیم؛ شورای نگهبان رد کرد خودش هم کاری نکرد

آفتاب یزد: اصول‌گرایان هم رئیسی را جدی نگرفتند
آفتاب یزد: فاضل میبدی: کسانی که برای احمدی‌نژاد سینه می‌زدند امروز پشت او را خالی کردند

اعتماد: آصفی: منتقدان برجام هم در انتخابات پیروز شوند آن را حفظ می‌کنند

تجارت: کارنامه 12ساله قالیباف: 70هزار میلیارد تومان بدهی روی دست شهرداری

روز های حکومتی لاعلاج سه روز بعد از خبر ملاقات رئیس‌جمهور برگزیده مقاومت با سناتور مک‌کین با سوز و گداز این خبر را منعکس کردند:
جمهوری اسلامی: سناتور جان مک‌کین رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا در تیرانای آلبانی با رهبر سازمان مجاهدین خلق دیدار کرد. مک‌کین که همواره یک پای نشست‌های مجاهدین بوده است در این دیدار از اقدامات این گروه تقدیر و تشکر کرد. وی در جمع اعضای این گروه گفت: باید با نقش ایران در عراق و سوریه مقابله و هرچه زودتر اسد نیز از قدرت کنار گذاشته شود. مک‌کین در ادامه... ضمن قدردانی از رهبری مریم رجوی، گفت: من مطمئن هستم روزی ایران آزاد خواهد شد و ما در میدان آزادی گردهم خواهیم آمد.

شرق: در ادامه سیاستهای خصمانه واشینگتن علیه کشورمان، یک سناتور آمریکایی در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایران با هدف ایجاد اختلاف میان گروه‌های داخلی، با اعضای سازمان مجاهدین خلق دیدار کرد. به گزارش یورونیوز، جان مک‌کین، سناتور جمهوریخواه آمریکایی، روز جمعه در تیرانا، پایتخت آلبانی، با رهبر مجاهدین و چند نفر دیگر از اعضای این گروه دیدار و گفت‌گو کرد. سناتور مک‌کین که همواره مواضعی ضدایرانی دارد، در این دیدار از انتقال اعضای مجاهدین از عراق ابراز خرسندی و از دولت آلبانی برای همکاری در این زمینه تشکر و قدردانی کرد. جمعی از مقامات پیشین آمریکا، از جمله رودی جولیانی، شهردار پیشین نیویورک، در دی‌ماه ٩٥ در نامه‌یی خطاب به دونالد ترامپ، از وی خواستند تا اقدام به برقراری ارتباط با سازمان مجاهدین کند.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع نگرانی خود را از رو آمدن پرونده جنایتهای رئیسی ابراز کرده و در عین‌حال به این جنایت اذعان کرده‌اند:
سیاست روز: از زمانی که رئیسی برای نامزدی انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام آمادگی و سپس ثبت‌نام کرد، یک فضای تخریبی علیه او آغاز شد. تخریب او هنگامی که رسماً ثبت‌نام کرد، بیشتر هم شد... اقدامات تروریستی گروهک مجاهدین و واکنشی که نظام اسلامی در قبال اعضای این گروهک نشان داد بر کسی پوشیده نیست. وقایع آن سال‌ها به‌صورت مکتوب در تاریخ ثبت شده و در آرشیو رسانه‌ها موجود است... اگر سال‌ها از آن بگذرد و نسل نو انقلاب روی کار بیاید، باز هم آن جنایات از ذهن مردم پاک نمی‌شود، چرا که منافقین، اگر بتوانند هم‌چنان دست به اقدامات تروریستی می‌زنند و یا با دشمنان ایران و انقلاب روابط صمیمی و دوستانه برقرار می‌کنند.
با چنین گروهی چگونه باید رفتار کرد؟ اعدام تعدادی از اعضای منافقین در سال ۶۷ که پس از عملیات فروغ جاویدان انجام شد، از نظر مردم ایران یک اقدام درست انقلابی بود.

تشتت در باند خامنه‌ای مضمون مقالات روزنامه‌های باند حسن روحانی است:
آرمان: حضور ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری، آواری از ترس و یاس را بر سر قالیباف و حامیانش فرو ریخت. قالیباف از حضور رئیسی چنان برآشفت که رسماً در بیانیه‌یی کناره‌گیری‌اش از انتخابات را رسانه‌یی کرد... اما گویا مشاوران قالیباف خیلی زود او را از تصمیمش منصرف کردند... در این میان قالیباف در رفتاری که به احمدی‌نژاد شباهت داشت حرف قبلی‌اش را پس گرفت و وارد بازار انتخابات شد. اما او چه باید رو می‌کرد که برایش دست برتر باشد؟ تصمیم گرفت با حمله به دولت و به‌خصوص شخص روحانی با یک تیر حداقل سه هدف بزند... به این ترتیب قالیباف جنگی داخلی را در میان اصول‌گرایان راه انداخته تا نظر آنها را برای کنارگذاشتن رئیسی و جا انداختن خود جلب کند.

شرق:
حضور ناگهانی یک جبهه نوظهور در جریان مقابل، نشانگر این بود که عقلای جناح اصول‌گرا به این فکر افتاده‌اند که از پراکندگی بیشتر خودداری کنند اما ترکیب اعضا و تعهد عددی این مجموعه از همان آغاز پیدا بود که در ناصیه این کشتی، نور رستگاری نیست! پرسش این بود؛ با کدام الگو و ترکیب تعداد سه هزار نفر را شناسایی و از آنان دعوت کرده‌اند و با کدام مانیفست از انبوه کنترل‌ناپذیر سه‌هزارنفری می‌خواهند به تعدادی از افراد شناخته‌شده طیف خود رأی دهند و با چه پیمان و عقدی از افرادی که در رأی‌گیری نهایی روی آنان اجماع صورت می‌گیرد، تعهد گرفته شده که به نفع نامزد حائز اکثریت کنار بروند؟
بی‌برنامگی تا جایی در این گروه نوظهور حاکم بود که در شمارش آرا هم دقت به‌عمل نیاوردند و با اعتراض نفر ششم از مجموع پنج‌نفره روبه‌رو شدند و با تعجب اعتراض نفر ششم وارد تشخیص داده شد و جای نفر پنجم و ششم عوض شد و بعد هم همه با هم بی‌توجه به نتایج به‌دست‌آمده راهی وزارت کشور شدند. اما سونامی احمدی‌نژاد را باید پدیده این دوره انتخابات نامید. مردی که راحت بن‌بست ایجاد می‌کند.

جهان صنعت: سرمقاله: شورای نگهبان موضع خود را روشن کند
شورای نگهبان نمی‌خواهد از موضع خویش کوتاه بیاید. دیروز علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود به‌روشنی از وضعیت فعلی ثبت‌نام نامزدهای برای انتخابات ریاست‌جمهوری انتقاد و تصریح کرد که باید این روند و سازوکارهای آن تغییر یابد. اما اگر اعضای شورای نگهبان بر مرزهای قدرت خویش پافشاری لجوجانه نداشته باشند و مایل باشند به این کارناوال و نمایش کمدی ثبت‌نام پایان دهند، می‌توانند پیش‌نویس قانون را خود انشا یا پیش‌نویسی که نمایندگان تهیه می‌کنند، اصلاح و ویرایش کنند

شرق: علی لاریجانی درباره ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری: قانون تصویب کردیم شورای نگهبان رد کرد
«علی لاریجانی»، رئیس مجلس، بود که در نطق پیش‌ازدستورش از وضعیت پیش‌آمده انتقاد کرد و حضور افراد در صحنه کاندیداتوری ریاست‌جمهوری برای هیجان را «وهن» کار ریاست‌جمهوری دانست.
لاریجانی در ادامه با تأکید بر این‌که این مشکل مربوط به مجلس نیست و قانون آن به‌صورت مفصل در گذشته به تصویب رسیده است، افزود: «مجلس شورای اسلامی ویژگی‌های افراد مدیر و مدبر را در سطوح مختلف تعیین کرده یا حدود سوابق اجرایی کاندیداهای ریاست‌جمهوری و افرادی که باید این موضوع را به تأیید برسانند مشخص کرده است و حتی تعیین شده اگر فردی سابقه حضور در بخش خصوصی داشته باید دارای چه شرایطی باشد».
این موضوعات روشن شده و قانون مفصلی دارد که بعد از تصویب در مجلس به شورای نگهبان رفت و شورا با این استدلال که تشخیص این ویژگی‌ها برعهده شورای نگهبان است، آن را رد کرد، البته حتی آیت‌الله جنتی گفتند من همه اینها را قبول دارم، ولی ما این موضوع را به‌صورت آیین‌نامه در شورای نگهبان تصویب می‌کنیم، چرا که طبق قانون اساسی، شورا مسئول این کار شده است».
رئیس قوه‌ مقننه در ادامه با بیان این‌که شورای نگهبان در نهایت آیین‌نامه‌ای در این زمینه تدوین نکرد، به انتقادات رسانه‌ها از مجلس اشاره کرد و افزود: «مجلس شورای اسلامی در این زمینه قانون تصویب کرده است، اما شورا آن را تأیید نکرد و قصد داشت آیین‌نامه‌ای داخلی در این زمینه تدوین کند؛ البته من ملاحظاتی در این زمینه دارم مبنی‌بر این‌که اگر شورای نگهبان آیین‌نامه‌ای برای خود داشته باشد، به این معنی نیست که موضوع می‌تواند نفاذ در بیرون داشته باشد و اگر نفاذ در بیرون داشته باشد باید به تصویب مجلس برسد».

روزنامه‌های باند روحانی موضوع تمرد احمدی‌نژاد به رخ باند حریف می‌کشند:
شرق: نمایندگان از جزئیات دادگاه رئیس دولت سابق می‌گویند
بازخواست از احمدی‌نژاد در دفتر رئیس‌جمهوری
دادگاه‌رفتن یا نرفتن محمود احمدی‌نژاد رفته‌رفته به فراموشی سپرده می‌شد که با نام‌نویسی‌اش برای انتخابات ریاست‌جمهوری، دوباره به صدر اخبار بازگشت ؛ اما نکته این‌که اطلاع‌رسانی درباره دادگاه او قطره‌چکانی و گاهی توأم با نبود اطلاع‌رسانی همراه شد. آن‌قدر همه چیز در پستوخانه خبری ماند که احمدی‌نژاد در واپسین نشست خبری‌اش ماجرای شکایت و حضور در دادگاه را به طنز گرفته و آن را صرفاً به شکایت یک شهروند از او فروکاسته بود.
بهرام پارسایی، عضو کمیسیون اصل ٩٠،
می‌گوید: «موارد متعددی در پرونده تخلف احمدی‌نژاد وجود دارد؛ از ماجرای فروش نفت به نیروی انتظامی گرفته تا تخلف‌های گسترده مالی در دوره ریاست‌جمهوری او. امضای چهار وزیر او پای نامه‌یی است که مجوز فروش به بابک زنجانی داده است. همه اینها قابل پیگیری است. حالا وضعیت به سمتی می‌رود که گویا با وجود ثبت‌نام احمدی‌نژاد برای انتخابات ریاست‌جمهوری، ماجرای دادگاه و پرونده‌های شکایت از او بیش از گذشته زیر ذره‌بین مسئولان است.

و روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع همزمان به حسن روحانی و احمدی‌نژاد حمله کرده‌اند:
کیهان: دولت چنان گشایش و رونقی به اقتصاد داده که هر چند روز یک‌بار، از تعطیلی یک کارخانه و برند معروف و بیکاری صدها کارگر بیرون می‌زند. ارج، آزمایش، پارس، پلی‌اکریل، کاشی ایرانا، قند ورامین، چیت‌سازی ری، ایران چوب، و این آخری داروگر و روغن‌نباتی جهان. البته برخی مدیران دولتی با اعتماد به‌نفس مثال‌زدنی شبیه آن چه درباره محتوای توافق هسته‌یی داشتند، می‌گویند این شرکتها تعطیل نشده‌اند، بلکه به‌خاطر تغییرات و نوسازی، موقتاً به‌حالت تعلیق درآمده‌اند! دقیقاً مانند توجیهاتی که در توقف برنامه هسته‌یی و سپس پرتاب ماهواره و آزمایش‌های موشکی عنوان کردند.
واقعیت این است که از روحانی تا احمدی‌نژاد، مردم را به گذشته فرا می‌خوانند حال آن که سزاوار مردم، رویکرد به آینده بهتر است نه عقبگرد. تنها باید از 6-7سال اخیر درس عبرت گرفت و عبور کرد. گویا احمدی‌نژاد و روحانی با وجود نفی یکدیگر، به دیگری برای توجیه خود نیاز دارند اما مردم مجبور نیستند در این دوگانه بی‌فایده و پرخسارت متوقف بمانند.

ابراز وحشت از پیامدهای وضعیت حاکم بر نظام در روزنامه‌های هر دوباند حاکم دیده می‌شود:
حمایت:‌قدیری ابیانه: «بی‌شک انتخابات اگر در مدار قانون نباشد ممکن است به بستری برای منازعه، دوقطبی شدن و تهدیدی برای امنیت کشور بدل شود»،

آرمان: امیر محبیان: «نمی‌توانم پنهان سازم که از شرایط راضی نیستم. نور و خیری در این وضعیت نمی‌بینم. حتی در عرف دیگر کشورهای دموکرات، این وضعیت را بیشتر آشوب می‌دانند تا روند انتخاباتی. این پدیده از لحاظ جامعه‌شناسی و روانشناسی اجتماعی قابل مطالعه است. همگان آمده‌اند، عوام‌الناس از خود می‌پرسند مگر چه شده است؟ مگر چه چیزی را تقسیم می‌کنند؟ بحث دوقطبی شدن و چندقطبی شدن نیست. بحث هیجان کاذب سیاسی است که چشم‌ها را بسته است».
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3183d8fe-b0bd-4ebd-a333-a59e89751286"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات