728 x 90

اعتراض عليه مالكي,اقدامات سركوبگرانه مالكى,خروج ني

روزنامه السیاسه چاپ کویت: تلاشهای داخلی و منطقه‌یی برای سرنگون ساختن مالکی

-

السیاسه - عراق
السیاسه - عراق
نزدیکان مالکی او را نصیحت کردند استعفایش را تقدیم کند

بایدن به علاوی و بارزانی: عقب‌نشینی نیروها از عراق «اشتباهی فاحش» بود

السیاسه-3آوریل ۲۰۱۲ (15فروردین۱۳۹۱) - به‌رغم ادامه جشن برگزاری کنفرانس سران عرب روز پنجشنبه گذشته در بغداد، نوری مالکی نخست‌وزیر عراق تدابیر امنیتی عاجل و مهمی را برای مقابله با هرگونه پیآمد ناشی از بالا گرفتن اختلافات بین او و رئیس اقلیم کردستان مسعود بارزانی و ائتلاف ایاد علاوی شامل اکثریت سیاستمداران سنی، اتخاذ کرده است.

از مهمترین این تدابیر تقویت حضور برخی نیروهای تیپ دخالت سریع حول منطقه سبز است که مقر شورای وزیران و مقر اقامت خودش در آن قرار دارد، و نیز جابه‌جایی برخی نیروهای نظامی برای استقرار حول استان دیالی به سمت استان کرکوک، منطقه حیاتی‌تری که در آن کش و قوسهای قوی در رابطه با اکراد از جنبه چاههای نفت یا مناطق مورد اختلاف، وجود دارد.
نزدیکان مالکی به السیاسه فاش ساختند که نخست‌وزیر از نزدیک تحرکات برخی رهبران عراقی در برخی کشورهای منطقه و سفر برخی از آنها به واشینگتن- در اشاره به سفر بارزانی که مذاکراتی حساس با مسئولان آمریکایی انجام می‌دهد را دنبال می‌کند.
عالیه نصیف عضو پارلمان به السیاسه گفت که آمریکاییها هم‌چنان از سیاستهای مالکی راضی هستند، و تماسها بین او واشینگتن در رابطه با بحران سوریه ادامه دارد، او بعید دانست که واشینگتن تشکیل یک محور داخلی عراقی برای تغییر مالکی به‌خاطر اختلافی که با وی در رابطه با پرونده سوریه دارد، در پیش گیرد...

از سوی دیگر منابع بسیار مطلعی در بغداد گفتند که مالکی در بدترین حالت دو سناریو برای تغییر خودش را پیش‌بینی می‌کند: اول این‌که کشورهای منطقه‌یی از جمله ترکیه و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با حمایت آمریکا در جهت تشکیل یک ائتلاف سیاسی جدید در نقشه عراق برای گزینش نخست‌وزیر جدید شامل اکراد و ائتلاف علاوی و برخی شیعیان فشار بیاورند. دوم: یک جنبش شورشی در نیروهای مسلح عراق از طریق افسران طرفدار واشینگتن رخ دهد، بشرط این‌که آنها از افسران عالیرتبه شیعه باشندتا این اقدام این‌گونه فهم نشود که علیه شیعیان در عراق است.
عادل برواری یکی از اهبران حزب بارزانی خاطرنشان ساخت که چیزی برای تعیین سرنوشت مالکی در پرتو بالا گرفتن اختلافات بین شرکایش در پروسه سیاسی در جریان است.

برواری به السیاسه گفت در پرونده رابطه مالکی و شرکایش که با وی اختلاف دارند، سفر بارزانی و مذاکراتش در واشینگتن یک مرحله سرنوشت‌ساز است و ممکن است آمریکاییها برای مقابله با مالکی به‌خاطر اختلاف با وی در رابطه با پرونده سوریه، تصمیماتی بگیرند، او افزود مالکی از سیاست عقب‌نشینی آمریکا از عراق در رابطه با اختلافاتش با شرکای سیاسی‌اش استفاده کرده است.

در همین رابطه برخی مطالب سیاسی منتشر شده از اربیل پایتخت اقلیم کردستان حاکیست که نایب‌رئیس‌جمهور آمریکا جو بایدن قبلاً به بارزانی و علاوی در مذاکراتشان فاش ساخته بود که عقب‌نشینی از عراق «اشتباهی فاحش» بود و رئیس‌جمهور باراک اوباما برخی باورهایش در رابطه با تصمیم عقب‌نشینی را مورد بازبینی قرار می‌دهد.

کارشناس استراتژیکی احمد القریشی به السیاسه گفت «عقب نشینی آمریکا از عراق که دستاورد مالکی بود هرگونه نقشی برای تغییر وی را از دست واشینگتن خارج ساخت». او تأکید کرد که یک تصمیم از جانب رژیم ایران برای بقای مالکی در نخست‌وزیری دولت کنونی و شاید آتی عراق، وجود دارد.

القریشی اضافه کرد که مالکی دو مشکل اساسی با آمریکاییها دارد: اول این‌که با موضعش در رابطه با بحران سوریه به واشینگتن ثابت کرده که به رژیم ایران نزدیکتر است، دوم این‌که مالکی، درجریانی برخلاف جریان آمریکا و ترکیه و کشورهای خلیج فارس که خواستار کناره‌گیری بشار اسد هستند، شنا می‌کند.

در برابر این صحنه داخلی و منطقه‌یی متشنج، بنا‌ به افراد نزدیک به «ائتلاف ملی» که اکثریت سیاسیون شیعه را دربر می‌گیرد، افراد نزدیک به این ائتلاف به مالکی نصحیت کرده‌اند که یکی از گزینه‌هایش برای حل این وضعیت مقابله سیاسی بین او بارزانی و علاوی و سنیها و برخی از شیعیان، این است که به تقدیم استعفایش از نخست‌وزیری مبادرت کند و کارش را با موفقیت برگزاری کنفرانس سران عرب در روز پنجشنبه گذشته، پایان دهد.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/22a08577-3c82-470a-974e-8111b33bdfe6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات