عراقچی وزیر امور خارجه رژیم ایران، در مصاحبه با شبکهٔ سیبیاس نیوز مجبور به اعتراف به گستردگی آسیب به سایت فردو کرد و گفت بمباران آمریکا به سایت کلیدی هستهیی فردو در ایران «بهطور جدی و گسترده» به این تأسیسات آسیب وارد کرده است.
عراقچی در این مصاحبه که روز سهشنبه ۱۰ تیرماه پخش شد، گفت: «هیچکس دقیقاً نمیداند در فردو چه اتفاقی افتاده است. با این حال، آنچه تاکنون میدانیم این است که تأسیسات بهطور جدی و گسترده آسیب دیدهاند».
وی همچنین افزود: «سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر ارزیابی و بررسیهای لازم را انجام میدهد و گزارش آن به دولت ارائه خواهد شد».
روز یکشنبه، واشنگتنپست بهنقل از چهار منبع آگاه از اطلاعات طبقهبندیشده در دولت آمریکا گزارش داد ارتباطات رهگیریشده ایران، میزان خسارات ناشی از حملات آمریکا به برنامه هستهیی ایران را کمتر از واقعیت نشان داده است.
این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، بارها گفته است این حملات «برنامهٔ هستهیی ایران را بهطور کامل و تماماً نابود کرده است»، اما مقامات آمریکایی اذعان دارند که ارزیابی کامل میزان خسارات ناشی از حملات نظامی آمریکا به سایتهای هستهیی ایران به زمان نیاز دارد.
پیش از عراقچی، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران، هم روز سهشنبه ۱۰ تیر در نشست با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی که نظر او را دربارۀ سخنان دونالد ترامپ دربارۀ «نابودی تأسیسات هستهیی ایران» خواسته بود، گفت: «بله، سایتهای هستهیی ما آسیب جدی دیده».
عراقچی در گفتگو با سیبیاس نیوز برنامهٔ هستهیی ایران را «افتخار و غرور ملی» خواند و تأکید کرد «اینطور نیست که کسی بتواند این صنعت را کنار بگذارد. حتماً حفظ خواهد شد و ما حتماً در جهت حفظ آن تلاش خواهیم کرد».