تودهنی خامنهای به ظریف
از برخی از مسئولان کشور صحبتهایی شنیده شد که مایه تأسف و تعجب است
رسانههای دشمن نیز پخش کردند برخی از این صحبتها تکرار حرف دشمنان و آمریکاست
این خطای بزرگی است که از مسئولان جمهوری اسلامی این خطا سر بزند
نیروی قدس بزرگترین عامل مؤثر از جلوگیری دیپلوماسی انفعالی
در منطقهٔ غرب آسیاست که سیاست جمهوری اسلامی را تحقق بخشیده است
آمریکاییها از نیروی قدس و قاسم سلیمانی ناراحت بودند
نباید حرفی زد که این معنا را تداعی کند که حرف آنها را میزنیم
انتخابات را با حرفهای بیهوده
و وعدههای فریبنده و بدون پشتوانه نباید خراب کرد
خدشه کردن در انتخابات
خدشه کردن در نوع دستاندرکارانی که در انتخابات هستند
چه شورای محترم نگهبان چه دیگر دستگاهها این غلط است
گاهی هم مثل سال۸۸ اغتشاش راه میاندازنداند، اغتشاش ایجاد کردنها جرم است
بعضی این جور هستند، این غلط است، نبایستی این کار را انجام داد
خامنهای ۱۲اردیبهشت ۱۴۰۰
انتخابات بهمعنای واقعی کلمه یک فرصت مهم است و نباید مردم را دلسرد کرد از انتخابات، این یک مطلب. یک مطلب دیگر هم این است که انتخابات را با حرفهای بیهوده و وعدههای فریبنده و بدون پستوانه نباید خراب کرد.
یک عدهیی مردم را دلسرد میکنند. خدشه کردن در انتخابات خدشه کردن در نوع دستاندرکارانی که در انتخابات هستند چه شورای محترم نگهبان چه دیگر دستگاهها اینها را در کار اینها خدشه میکنند، این غلط است.
بنده چون مسأله را دنبال کردم در یک مواردی شکایت کردند، ما دنبال کردیم مسائل را، یک جاهایی بود که شکایت شده بود این تخلفات انجام گرفته پیگیری کردیم بررسی کردیم تحقیق جدی کردیم از نزدیک، انتخابات هرگز تخلفی که خلاف امانت باشد یا تاثیر در نتیجه انتخابات داشته باشد مطلقاً در انتخاباتهای ما اتفاق نیفتاده. انتخاباتهای ما سالم و همراه با امانت و سلامت بوده است، این یک مطلب اول. بعضیها هستند انتخابات را وقتی قبول دارند که نتیجه انتخابات همان چیزی باشد که آنها میخواهند، اگر عرض کنم که آن مطلوب آنها از انتخابات درآمد انتخابات را سالم میدانند، قبول میکنند اگر چنانچه مطلوب آنها در نیآمد انتخابات را متهم میکنند و کسانی که انتخابات را برگزار کردند در هر بخشی آنها را متهم میکنند، گاهی هم مثل سال۸۸ اغتشاش راه میاندازند که البته آن متهم کردن ها بیانصافی است آن اغتشاش ایجاد کردنها جرم هست. این هست، بعضی این جور هستند این غلط هستند نبایستی این کار را انجام داد. بنابراین این یک مسأله هست.
مسأله بعد این هست که اظهاراتی بعضی از کسانی که وارد میدان انتخابات میشوند اظهاراتی میکنند، این اظهارات اظهارات خوبی نیست حرفهای فریبنده هست، حرفهایی است که پشتوانه فکری و پشتوانه برنامهیی ندارد یک چیزی هم اینطور ادعا میکنند، یک چیزی میگویند بدون اینکه امکانات کشور را در نظر بگیرند یا حتی بدانند. خیلی از برادران که در میدان وارد میشوند از بعضی از بسیاری از ظرفیتهای کشورها زیاد خیلی مطلع نباشند، بدون اینکه حالا محاسبه درستی شده باشند یک چیزی میگویند، یک حرفی میزنند یک وعدهیی میدهند، اینها خوب نیست بایستی برنامه ارائه شود بهمعنای تمام کلمه. بایستی جوری باشد که کارشناسان وقتی نگاه میکنند به حرف زدن کسی که داوطلب هست و حرف میزند با مردم، در دلشان تصدیق کنند که این حرف حرف متقن و خوبی است. بعضی اوقات هم حرفهایی از بعضی صادر میشود که نشاندهنده این است که قانون اساسی را که انهو قبول ندارند. خب کسی که میخواهد وارد میدان ریاستجمهوری بشود و داوطلب نشستن در مسند ریاستجمهوری کشور است این بایستی به اسلام معتقد باشد، به رأی مردم معتقد باشد به قانون اساسی معتقد باشد، اینها را بایستی اعتقاد داشته باشد والا نداشته باشد که خب شایسته این معنا نیست. حرفهایی گاهی شنیده میشود که متناسب با این وظیفه مهم نیست این را ما درخواست داریم و جداً مطالبه میکنیم که رعایت کنند. البته از بعضی از مسئولان کشور هم این روزها حرفهایی شنیده شد که برای انسان مایه تعجب و مایه تأسف هست و شنیدیم که رسانههای دشمن و مخالف جمهوری اسلامی هم این حرفها را پخش کردند. این حرفها را انسان واقعاً متأسف میشود وقتی که میشنود این مطالب را. بعضی از این حرفها تکرار حرفهای خصمانه دشمنان ما شد، تکرارهای آمریکاست. حالا مثلاً فرض کنید آمریکاییها سالهاست از نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه بهشدت ناراحت و ناراضی هستند، از نیروی قدس ناراحت بودند بهخاطر این، از شهید سلیمانی ناراحت بودند بهخاطر این، شهید سلیمانی را بهشهادت رساندند بهخاطر این. هر چیزی که عامل نفوذ معنوی جمهوری اسلامی در منطقه باشد برای آنها بد است. ما نباید حرفی بزنیم که این معنا را تداعی بکند که ما داریم حرف آنها را تکرار میکنیم، چه درباره نیروی قدس درباره شخص شهید سلیمانی. برنامهها انجام شده از انواع برنامههای اقتصادی، برنامههای نظامی، برنامههای اجتماعی، برنامههای علمی و فرهنگی، برنامههای اجتماعی از جمله مناسبات دیپلماسی و مناسبات خارجی. اینها همهاش باید با همدیگر، مجموع اینها سیاست یک کشور را تشکیل میدهد. همه باهم باید تلاش کنند. همه باید با هم پیش بروند. اینکه این بخش آن بخش دیگر را نفی بکند. آن این را نفی بکند. این اصلاً معنی ندارد. این خطای بزرگی است که از مسئول جمهوری اسلامی، از مسئولان جمهوری اسلامی این خطا سر بزند. انصافاً نیروی قدس بزرگترین عامل مؤثر در جلوگیری از دیپلماسی انفعالی در منطقه غرب آسیاست.
نیروی قدس در منطقهٔ آسیای سیاست مستقل جمهوری اسلامی را و سیاست عزتمدار جمهوری اسلامی را تحقق بخشیده است. و غربیها اصرار دارند که سیاست خارجی کشور متمایل به آنها و زیر پرچم آنها باشد.
با همسایگان میخواهیم ارتباطات را برقرار کنیم، آنها وارد میشوند، بیچارههای [با پوزخند] همسایههای ضعیف ما را زیر فشار قرار میدهند و مانع میشوند
این را هم بدانند همه، سیاست خارجی در هیچ جای دنیا، در سیاست خارجه تعیین نمیشود، سیاست خارجی در همه جای دنیا مربوط به مجامع بالادستی وزارتخارجه است، مجامع بالادستی، مسئولان عالیرتبه کشورها هستند که سیاست خارجی را، البته وزارتخارجه هم مشارکت دارد در اینها، لاکن اینجور نیست که تصمیمگیری تابع وزارتخارجه باشد، نه وزارتخارجه مجری است، سیاست خارجی را دستگاه، اینجا در کشور ما هم همینطور است. شورای عالی امنیت ملی است، همه مسئولان در آنجا حضور دارند، تصمیمگیری میشود، وزارتخارجه با شیوههای خودش بایستی آنها را عملی کند و پیش ببرد.
بهرحال نباید ما جوری حرف بزنیم که معنایش این است که سیاستهای کشور را باور نداریم و قبول نداریم. باید مراقب باشیم. مراقب دشمن شاد کردن هم باشیم واقعا، جوری نباشد که دشمن را شاد کنیم، من امیدوارم که انشاالله همه مسئولان کشور که واقعاً مایلند خدمت کنند به نظام جمهوری اسلامی، به کشورشان، به میهنشان و مردمشان، مایلند خدمت کنند، انشاالله خداوند توفیق بدهد، بتوانند این کار را با بهترین وجهی انجام بدهند.