رادیو دویچه وله روز چهارشنبه دوم خرداد۹۷ در گزارشی به اعتراف بعضی از مهرههای رژیم به تاثیرات منفی اجتماعی فیلترینگ تلگرام پرداخته و نوشت:
... بحث پیرامون فیلترینگ "تلگرام" و تلاش مردم برای استفاده از فیلترشکنها کماکان ادامه دارد. بسیاری از مسئولان تاثیرات اجتماعی فیلترینگ تلگرام را نامطلوب میدانند و بر این باورند که گرایش مردم به بهره گرفتن از فیلترشکنها عواقب و پیامدهای "نامطلوبتری" به همراه دارد.
در ادامه این گزارش نیز به تاثیرات منفی مسدود کردن فیلتر شکنها پرداخته و افزود: موضوع مسدود کردن فیلترشکنها نیز به مشکل جدیدی در ایران بدل شده است. برخی از سرورهای پیامرسان "سروش" نیز آسیب دیدهاند.
بادامچی نایب رئیس کمیسیون ارتباطات مجلس آخوندی به منفی بودن اقدام نظام ولیفقیه در ممانعت از استفاده از تلگرام اشاره کرد وی گفت: «تجربه نشان داده وقتی جلوی فعالیت یک پیامرسان را میگیرند، مردم به سراغ فیلترشکن و راههای دیگر میروند».
این عضو مجلس ارتجاع فیلترینگ تلگرام را از منظر اقتصادی برای کسانی که از این طریق کسب درآمد میکردند زیانبار میداند.
در مورد فیلترینگ تلگرام توسط رژیم بیشتر بدانید:
شکست فیلترینگ تلگرام و تهدید کاربران توسط حکومت آخوندی
- اینترنت
- 1397/02/30
فیلتر کردن تلگرام
بهدنبال شکست اقدامات مربوط به مسدود کردن تلگرام، حکومت آخوندی با تهدید کاربران، هر گونه فعالیت صنفی و اقتصادی در تلگرام را ممنوع اعلام کرد.
خرمآبادی دبیر ارگان موسوم به کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: فعالیت صنفی در تلگرام ممنوع است و کسب و کارها باید فعالیتهای خود را به شبکههای داخلی منتقل کنند.
کاربران تلگرام در واکنش به این تهدید سرکوبگرانه رژیم، از جمله نوشتند: در شبکههای داخلی کسی حضور ندارد که بشود در آن خرید و فروش کرد.
کارگزاران رژیم اعلام کردند که پس از اقدام رژیم برای انتقال کاربران تلگرام به شبکههای داخلی، از 46میلیون کاربر این پیامرسان در ایران تنها یک میلیون تلگرام را ترک کردهاند.
دویچه وله آلمان: بازدید روزانه ایرانیان از تلگرام دو برابر شد
- اینترنت
- 1397/02/29
تلگرام
دویچه وله آلمان روز شنبه ۲۹اردیبهشت 97 در گزارشی به شکست رژیم آخوندی در زمینه فیلتر کردن پیامرسان تلگرام پرداخت و نوشت:
یک مرکز تحقیقاتی وابسته به دانشگاه تهران میگوید بازدیدهای روزانه از کانالهای فارسی تلگرام ۱۷روز پس از مسدودسازی این شبکه در ایران، تقریباً دو برابر شده است.
بر اساس بررسیهای انجام شده توسط "سامانه هوشمند جمعآوری اخبار کانالهای فارسی"، از زمان مسدود شدن شبکه پیامرسان تلگرام پس از یک دوره کاهش آمار، بازدید از کانالهای فارسی روند صعودی داشته است.
این سامانه وابسته به آزمایشگاه شبکههای اجتماعی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه تهران است. محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران نیز این آمار را در کانال اینستاگرام خود منتشر کرده است.
این بررسی که روز جمعه ۲۸اردیبهشت (۱۸مه) منتشر شده، نشان میدهد که همزمان با مسدودسازی تلگرام در روز ۱۲اردیبهشت تعداد بازدیدهای روزانه با کاهش قابلتوجه به رقم ۸۵۰میلیون رسیده است. این در حالی است که بازدید روزانه کانالهای فارسی در ۳۰فروردین بیش از دو میلیارد و ۴۰۰میلیون بوده است.
از تاریخ ۲۳اردیبهشت روند صعودی بازدیدهای تلگرام آغاز شده و از رقم یک و نیم میلیارد در روز به عدد یک میلیارد و ۶۰۰میلیون بازدید روزانه در روز ۲۷اردیبهشت، ۱۷روز پس از آغاز مسدودسازی، رسیده است.
دویچه وله آلمان افزود: سامانه هوشمند جمعآوری اخبار کانالهای فارسی، این افزایش قابلتوجه را به "استفاده گسترده از فیلترشکنها و نسخههای فارسی تلگرام" مربوط دانسته است.
به نوشته رسانههای رژیم ایران "نسخههای تلگرام فارسی" در واقع نسخههای غیررسمی این نرمافزار هستند که برای دور زدن فیلترینگ مورد استفاده قرار میگیرند.
دویچه وله با اشاره با تهدیدات حکومتی برای استفاده از تلگرام بهنقل از آذری جهرمی وزیر ارتباطات رژیم که تلویحا به شکست تلاشهای رژیم اشاره میکند آورده است:
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات رژیم ایران، شامگاه پنجشنبه ۲۷اردیبهشت (۱۷مه) در یک برنامه تلویزیون دولتی گفت: «در بحث پیامرسانها، این مردم هستند که انتخاب آخر را میکنند. زیرساخت پیامرسانهای داخلی فقط فنی نیست. بحث اعتماد و فیلتر در بعضی از حیطهها در پیامرسانهای داخلی وجود دارد.»
او افزود: «شرایط افکار عمومی بهگونهیی است که اگر فیلترینگ انجام شود محکومیم، انجام نشود نیز محکومیم و موفق هم شود محکومیم.»
به نظر میرسد با وجود مسدود کردن پیامرسان تلگرام و بسیاری از فیلترشکنهای مورد استفاده کاربران و تهدید مقامات قضایی، بیاعتمادی بالای کاربران به پیامرسانهای داخلی همچنان تلاش برای دسترسی به تلگرام ادامه دارد.