728 x 90

فروپاشی محتمل ساز و کار مالی اروپایی در چشم‌انداز است

سازو کار اروپایی در رابطه با رژیم ایران
سازو کار اروپایی در رابطه با رژیم ایران

درپی گزارشهای رویترز و دیگر رسانه‌های خبری درباره چشم‌انداز فروپاشی محتمل ساز و کار مالی اروپایی برای تبادلات مالی با رژیم آخوندی، عراقچی معاون وزیر خارجه رژیم با تهدید به خروج رژیم از برجام اعلام کرد: اروپایی‌ها یا نخواستند یا نتوانستند کاری انجام دهند، اگر ماندن در برجام به نفع ما نباشد ادامه حضور در برجام برای ما فایده‌ای ندارد.

وی روز دوشنبه ۲۸ آبانماه طی یک سخنرانی گفت: به‌دلیل تهدیدها و فشارهای سنگین آمریکا هنوز هیچ کشوری از جمله اتریش و لوکزامبورگ حاضر نشده‌اند میزبانی اجرای سازو کار ویژه مالی را بپذیرند.

ما تا کنون به‌دلیل منافع سیاسی و اقتصادی در برجام باقی مانده‌ایم اما این شرایط حتماً پایدار نخواهد ماند و اروپایی‌ها باید بدانند این وضعیت نمی‌تواند به این شکل ادامه پیدا کند. اروپایی‌ها یا نخواستند یا نتوانستند کاری انجام دهند، اگر ماندن در برجام به نفع ما نباشد ماندن در برجام برای ما فایده‌ای ندارد.

معاون وزیر خارجه رژیم در یک تهدید مضحک، خطاب به کشورهای اروپایی افزود: اگر اروپا فکر می‌کند منطقه غرب آسیا بدون برجام امن‌تر است می‌تواند امتحان کند. منطقه، کلکسیونی از مسائل و مشکلات دارد. آیا اروپا تحمل موج جدید‌ تروریسم و مهاجرت و شروع بحران هسته‌یی را دارد؟

قاسمی سخنگوی وزارت‌خارجه حکومت آخوندی نیز درباره اجرا نشدن سازو کار ویژه اتحادیه اروپا برای تبادل مالی با رژیم گفت: ما امیدواریم که در ادامه روندی که با اتحادیه طی کردیم بتوانیم به این فرمول مشخص و این ساز و کار برسیم، ما اگر بدانیم که طرفهای برجامی ما نمی‌توانند یا نمی‌خواهند در تعهداتی که به عهده آنها نهاده شده گام بردارند ما نیز از ابزارهای خودمان و توانمندیهای خودمان استفاده لازم رو خواهیم کرد ولی من هنوز فکر می‌کنم باید امیدوار بود و جای امیدواری هست.

سخنگوی وزارت‌خارجه رژیم همچنین نسبت به اخباری که درباره استعفای جواد ظریف به‌دنبال اعتراف وی به پولشویی‌های میلیاردی، در رسانه‌های حکومتی بالا گرفته است، استعفای وزیر خارجه حکومت آخوندی را تکذیب و اضافه کرد که این‌گونه خبرها از کانونهای مشخصی ترویج می‌شود و ظریف به وظایف خودش مشغول است.

در همین حال، جواد ظریف که روز یکشنبه در جلسه کمیسیون امنیت مجلس رژیم برای بررسی سی.اف.تی حضور داشت، در پایان این جلسه با لحن نومیدانه‌یی گفت: این جلسات ادامه خواهد داشت تا در صورت امکان به راه‌کاری دست یابند که ایرادات شورای نگهبان برطرف و خواسته قوه مقننه نیز محقق شود.

وی همچنین در اعترافاتش در زمینه پولشویی گفت: گاهی افراد ببر کاغذی می‌سازند و آن را به‌خوبی شکار می‌کنند.

 

بیشتر بخوانید

رویتر‌ز: هیچ کشور اروپایی حاضر به میزبانی سازو کار تجارت با رژیم ایران نیست

در پی تحریمهای آمریکا علیه رژیم ایران و هر کشوری که بخواهد با آن همکاری اقتصادی داشته باشد، کشورهای اروپایی قصد داشتند با تشکیل سامانه تبادلات مالی با این رژیم تحریمها را دور بزنند ولی به گزارش خبرگزاری رویتر‌ز هیچ کشور اروپایی حاضر به میزبانی سازو کار تجارت با رژیم ایران نیست. بنا بر این گزارش اروپا در تلاش است سازو کار ویژه‌یی برای تجارت غیردلاری با رژیم ایران راه‌اندازی کند، اما هیچ کشور اروپایی از ترس تحریمهای آمریکا حاضر نیست میزبان چنین نهادی باشد.

 

رویترز روز چهارشنبه ۲۳ آبان از قول شش دیپلمات نوشت که عدم آمادگی کشورهای اروپایی برای میزبانی نهاد سازو کار تجاری با ایران ممکن است برنامه اروپا برای حفظ تجارت با رژیم ایران بعد از تحریم‌های آمریکا را با شکست روبه‌رو کند.

پیشتر کشورهای اروپایی از اتریش خواسته بودند که میزبان این نهاد شود ولی این کشور درخواست آنها را رد کرد.

سخنگوی وزارت‌خارجه اتریش اعلام کرد که این کشور نمی‌تواند میزبانی سازو کار ویژه مالی اروپا که قرار است امکان ارتباط مالی به رژیم ایران را راه‌اندازی کند، بپذیرد.

وی گفت: دولت اتریش پس از بررسیهای جدی به این نتیجه رسید که در این دوره زمانی در موقعیتی قرار ندارد که میزبانی این نهاد را بپذیرد.

رویترز از قول دیپلماتها نوشته است که هم‌اکنون قدرتهای بزرگ اروپایی شامل فرانسه، انگلستان، آلمان و چند کشور کوچک در شمال اروپا را تحت فشار قرار خواهند داد تا میزبانی این نهاد را بپذیرند.

 

بسته اروپا چیست

بسته اروپا یک حساب ویژه است که درآمد‌های رژیم ایران از فروش نفت به‌ صورت متمرکز در آن نگهداری می‌شود. در حالی‌ که این رژیم به‌ دنبال دریافت ضمانت کمّی برای فروش نفت است، اروپا در بسته پیشنهادی به کمیت خرید نفت این رژیم اشاره‌یی نمی‌کند.

اتحادیه اروپا تلاش می‌کند کانال‌های بانکی، ادامه صادرات نفت‌ و گاز ایران و سرمایه‌گذاری مطلوب آنها ادامه داشته باشد. با این هدف بسته اروپا دو محور عمده دارد.یکی نقل‌و انتقال مالی و روابط بانکی و دیگری تجارت و به‌ طور خاص فروش نفت رژیم به کشورهای دیگر.

در ارتباط با نقل‌و انتقال مالی، اروپا به‌ دنبال ایجاد کانالی است که از طریق آن امکان ارتباط بانکی با رژیم ایران فراهم باشد. با توجه به تحریم‌های آمریکا و محرومیت رژیم ایران از نقل‌و انتقال دلاری، کانال طراحی شده باید از طریق یک حساب مخصوص باشد.

حساب مخصوص هم حسابی است که در یک یا چند بانک مرکزی اروپایی باز می‌شود و درآمدهای رژیم در آن نگهداری خواهد شد.

در حوزه نقل‌و انتقال مالی و بانکی نیز موضوع تجارت بدون استفاده از دلار است. در این رابطه کشورهای آلمان، انگلستان و فرانسه رضایت داده‌اند که تبادلات مالی خود با رژیم ایران را بدون استفاده از دلار انجام دهند.

 

مشکل رژیم چیست

اولین مشکل رژیم فروش نفت بدون دستیابی به دلار و دومین مشکل او نداشتن تضمین در فروش نفت است.

اروپا در بسته خود ضمانت نمی‌دهد که روزانه چند هزار بشکه نفت رژیم را خرید کند.

این در حالی است که با عقب‌نشینی توتال فرانسه و شرکت انی ایتالیا صادرات نفت رژیم به کشورهای اروپایی به حداقل خود رسیده است. از طرفی دولت ترامپ هشدار داده کشورهای عمده خریدار نفت رژیم باید تا ماه نوامبر میزان واردات نفت از ایران را به صفر برسانند. او همچنین به عربستان فشار آورده تا با افزایش تولید نفت به ۱۲میلیون بشکه در روز، کسری موجود در بازار را برای جلوگیری از رشد قیمت جهانی نفت جبران کند.

 

سراب سازو کار ویژه اروپا

جدال بر سر بیثمری رابطه با اروپا!

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/18c001cc-73c9-450d-9496-78b371739412"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات