فاجعه کرونا در ایران: آمار جانگداز قربانیان در ۴۸۰شهر از ۲۱۰هزار و ۶۰۰نفر بیشتر است
- نمکی: در شرایط بسیار سختی قرار داریم، در هفتههای آینده ممکن است افزایش مرگ و میر را داشته باشیم.
- وزارت بهداشت: بهنظر میرسد که در برخی استانها مانند خراسان جنوبی و سمنان آغاز پیک جدیدی اتفاق افتاده باشد.
- زالی: واکسیناسیون تمام افراد جامعه زمان بر است. ریشهکن سازی آن فعلاً منتفی است.
- دانشگاه علوم پزشکی شیراز: طی هفتههای اخیر با افزایش آمارها مواجهیم که زنگ هشداری برای اوجگیری دوباره بیماری است.
- خبرگزاری مهر: آمارها حاکی از خطر ورود سمنان به موج چهارم است. شرایط استان بسیار شکننده است و به سمت بحرانی شدن پیش میرود. استانهای خراسان جنوبی، سمنان و گلستان در کنار مازندران مستعد موج چهارم و وضعیت نارنجی و قرمز هستند.
- روزنامه حکومتی همدلی: در حالیکه در اکثر قریب به اتفاق کشورها، واکسن تولیدی یکی از کارخانجات مورد استفاده قرار گرفته، در کشور ما یک دوز هم تزریق نشده. در این وضعیت هر روز تعدادی از مردم پر میکشند و پیکرشان در زیر خروارها خاک قرار میگیرد.
سازمان مجاهدین خلق ایران بعدازظهر امروز چهارشنبه ۱۵بهمن۱۳۹۹ اعلام کرد آمار جانگداز جانباختگان کرونا در ۴۸۰شهر از ۲۱۰هزار و ۶۰۰نفر بیشتر است. شمار قربانیان در آذربایجان شرقی به ۸۰۰۸نفر، در اصفهان به ۱۳۴۱۰نفر، در ایلام به ۲۱۷۶نفر، در بوشهر به ۲۱۱۹نفر، در تهران به ۵۰۷۸۶نفر، در خراسان جنوبی به ۲۰۱۶نفر، در خوزستان به ۱۰۴۷۰نفر، در سمنان به ۳۱۲۵نفر، در فارس به ۶۳۶۷نفر، در کرمان به ۴۶۷۴نفر، در گلستان به ۵۴۱۹نفر، در لرستان به ۸۵۵۳نفر، در مازندران به ۸۶۷۷نفر و در هرمزگان به ۲۲۲۰نفر رسیده است.
نمکی وزیر بهداشت رژیم با تأکید بر اینکه در شرایط بسیار سختی قرار داریم، از وضعیت در تهران ابراز نگرانی کرد و گفت: «در هفتههای آینده ممکن است افزایش مرگ و میر را داشته باشیم». وی با اشاره به جنگ باندهای مختلف رژیم بر سر واکسن گفت: «سؤالاتی چند روزی است در ذهن مردم توسط عدهیی با خیراندیشی یا بداندیشی ایجاد شده است. مواردی که دنبال میکنیم را سیاسی نکنید و واکسن نیز یکی از همین پدیدهها است. اگر کسانی برای برخی صندلیها در برخی نظام های صنفی یا بالاتر از آن خوابهایی دیدهاند، اگر مردم آنها را پذیرفتند انشاءالله بر آن صندلی بنشینند، اما امروز مسائل سلامت را سیاسی نکنند» (ایرنا ۱۵بهمن).
مصطفوی، عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ وزارت بهداشت گفت: «روند اپیدمی در برخی استانها بهویژه گیلان، مازندران و گلستان نشان میدهد که این استانها، خیلی در نزولی کردن روند اپیدمی در پیکسوم موفق نبودهاند. از طرفی بهنظر میرسد که در برخی استانها مانند خراسان جنوبی و سمنان آغاز پیک جدیدی اتفاق افتاده باشد» (ایسنا ۱۴بهمن).
در تهران، زالی رئیس ستاد کرونا گفت: «کرونا درمان قطعی ندارد و هیچ دارویی برای ریشهکنی و علاج قطعی وجود ندارد و واکسیناسیون تمام جامعه نیز زمان بر است. کرونا هرگز ریشهکن نمیشود. ریشهکن سازی آن فعلاً منتفی است» (ایسنا ۱۴بهمن).
در فارس، مدیر روابط عمومی دانشگاه پزشکی گفت: «طی هفتههای اخیر بار دیگر با افزایش آمارها مواجه هستیم و این زنگ هشداری برای اوجگیری دوباره بیماری در استان است. مجموع بیماران بستری ۵۶۱نفر و مجموع قربانیان تاکنون ۳۱۵۱نفر است» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۴بهمن).
در سمنان، «تمام آمارها حاکی از خطر ورود سمنان به موج چهارم کرونا است. هماکنون سمنان، شاهرود و دامغان در وضعیت زرد قرار دارند و این به آن معنی است که شرایط استان بسیار شکننده است و دوباره شرایط به سمت بحرانی شدن پیش میرود. آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت تأیید میکند که استانهای خراسان جنوبی، سمنان و گلستان در کنار مازندران مستعد موج چهارم و وضعیت نارنجی و قرمز هستند» (خبرگزاری حکومتی مهر ۱۵بهمن).
در مازندران، فرماندار جویبار افزایش بیماران کرونایی در تنها بیمارستان این شهر را نگرانکننده توصیف کرد و گفت: «بازگشت شهرستان جویبار به رنگ بندی قرمز همراه با اعمال محدودیتهای سختگیرانه خواهد بود» (ایرنا ۱۵بهمن).
روزنامه حکومتی همدلی نوشت: «بهنظر نمیرسد در هیچ کشوری به اندازه ایران بر سر واکسن این همه مجادلات گروهی، سیاسی و شخصی وجود داشته باشد! اخبار منتشره نشان میدهد نهادهای رسمی و قانونی در هر کشوری، واکسنی را تأیید و وارد کردند و در حال تزریق هستند و ما هنوز گرفتارهای بحثهای حاشیهای هستیم!... در این میان مردم هستند که هر روز تعدادی از آنها پر میکشند و پیکرشان در زیر خروارها خاک قرار میگیرد. مسئولان در هر رده باید به حکم شرع و اخلاق و قانون و عرف پاسخ خدا و تاریخ را چگونه خواهند داد» (همدلی ۱۵بهمن).
دبیرخانه شورای ملی مقاومت ایران
۱۵بهمن۱۳۹۹ (۳فوریه۲۰۲۱)