728 x 90

یاد استاد گرانمایه و ایران دوست، احسان یار شاطر گرامی باد

استاد احسان یار شاطر
استاد احسان یار شاطر

استاد احسان یارشاطر با عمری طولانی اما بسیار پر حاصل و پربار در شامگاه شنبه یازدهم شهریورماه و در سن ۹۸سالگی دیده از جهان فرو بست.

 

۶۰سال تلاش بی‌ وققه در راه اعتلای فرهنگ ایران

استاد احسان یار شاطر قریب ۶۰سال پیش «بنگاه ترجمه و نشر کتاب» را برای اولین بار در ایران تأسیس کرد که توانست آثار ارزشمند بی‌شماری را به فارسی ترجمه و در اختیار علاقمندان قرار دهد.
پروفسور یارشاطر به‌عنوان اولین ایرانی به درجه استادی در آمریکا رسید. او مرکز مطالعات ایرانشناسی را در این دانشگاه بنا نهاد و تا پایان عمر به کار تدریس و تحقیق پرداخت.
دکتر یارشاطر به‌عنوان مؤسس و سرویراستار «دانشنامه‌ایران و اسلام»، و «دانشنامه‌ایرانیکا» همه زندگی و داراییهای مادیش را نیز در این راه فدا نمود و با زحمت و کار طاقت‌فرسای سالیان که حتی یکروز هم تا پایان عمر هرگز تعطیلی برنداشت در این راه ثابت قدم ماند.

بیشتر بخوانید

یادی از استاد بزرگ فرهنگ ساز پروفسور احسان یارشاطر- حمیدرضا طاهرزاده

 

مرز داشتن با رژیم آخوندی

استاد بعد از روی کار آمدن حکومت فرهنگ ستیز آخوندی هرگز به ایران نرفت با این حال، چه کسی است که بتواند بگوید یارشاطر در تمامی این سالها، هر روز و هر لحظه در ایران نبوده است؟
لازم به ذکر است که استاد یار شاطر شخصاً مطلبی را که یکی از نویسندگان ایرانیکا توانسته بود با زیرکی بر علیه مجاهدین در آن درج نماید از آن مجموعه خارج کرد و هرگز اجازه نداد کوچکترین کلامی علیه مقاومت در این مجموعه عنوان شود.
استاد یارشاطر در راستای کار عظیم و نفس گیر ایرانیکا به‌دنبال تهیه یک سرود عظیم و با شکوه در ستایش ایران و فرهنگ ایران‌زمین یود. به‌ همین منظور از استاد محمد شمس موسیقیدان عضو شورای ملی مقاومت که از همان اوایل ماه‌های سرنگونی حکومت دیکتاتوری سلطنتی شاه، مجاهدین را در امر ساخت و اجرای سرودها و ترانه‌های مبارزاتی یاری رسانده بود دعوت به ‌همکاری نمود. استاد شمس هم این کار زیبا را به‌صورت افتخاری و با پرداخت تمام هزینه‌های مربوط به ضبط و اجرا، آن را در یک زمان کوتاه تنظیم و اجرا نمود و به استاد تقدیم داشت. پروفسور یارشاطر طی یک نامه مراتب قدردانی خود را از این اثر زیبا به استاد محمد شمس ابلاغ نمود و این کار باشکوه در مرکز ایرانیکا و با حضور دکتر یار شاطر و آقای محمد شمس و سایر مسئولان ایرانیکا در محل کتابخانه ایرانیکا در نیویورک به اجرا در آمد و مورد استقبال شدید حاضرین واقع شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/544e88fb-e656-43de-b2fd-8f96fe17fe29"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات