728 x 90

کمبود فاجعه‌بار آب شرب در حومه شهر یاسوج در کهگیلویه و بویر احمد

کمبود فاجعه بار آب شرب در حومه شهر یاسوج در کهگیلویه و بویر احمد
کمبود فاجعه بار آب شرب در حومه شهر یاسوج در کهگیلویه و بویر احمد

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا سه‌شنبه ۲۹خرداد ۹۷ از استان کهگیلویه و بویر احمد؛۶۰هزار نفر در مادوان یاسوج روزانه تنها ۲ساعت آب‌شرب دارند، حاتم پیام به‌اصطلاح عضو شورای... شهرستان بویراحمد با اظهار تأسف از شرایط کنونی مشکلات نبود آب و کمی آب در شهر مادوان گفت که ۶۰هزار نفر در شهر مادوان بویراحمد سکونت دارند که در طول شبانه روز تنها ۲ساعت دارای آب شرب سالم و قابل مصرف هستند.

این کارگزار رژیم از شرایط کنونی مشکلات نبود آب و کمی آب در شهر مادوان این شهرستان از قطعی‌های شبانه روزی آب شرب سالم در این شهر اظهار تأسف و نگرانی و کرد. وی در جلسه‌یی با حضور سردمداران استانی رژیم به این موضوع اعتراف کرد که "۶۰هزار نفر در شهر مادوان بویراحمد سکونت دارند که در طول شبانه روز تنها ۲ساعت دارای آب شرب سالم و قابل مصرف هستند".

پیام، نبود دسترسی مطلوب به آب شرب، فرسودگی خطوط لوله آب و برخوردار نبودن شهروندان از شبکه فاضلاب شهری را از مهمترین مشکلات کنونی برای سلامت و بهداشت آنان در شهر مادوان بویر احمد برشمرد.

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایلنا از یاسوج، شهر مادوان با یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد حدود ۱۰کیلومتر فاصله دارد.

حاشیه نشینی در شهر مادوان چشمگیر و البته به‌نظر می‌رسد خدمات ارائه شده به شهروندان پاسخگوی رشد روزافزون حاشیه نشینی نیست.

 

بیشتر بدانید:

بحران آب در کرمان

به‌دلیل سیاستهای ضدمردمی رژیم آخوندی و سدسازیهای بی‌رویه، ایران دچار وضعیت بحرانی آب شده است به‌نحوی که بسیاری از منابع آبی سطحی و رودخانه‌ها را خشکانده‌اند، بحران آب در ایران هم‌چنین محرکی برای اعتراض کشاورزان و مردم به‌جان آمده بوده است.

 

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی رژیم در استان کرمان با بیان این‌که ۷۰۵روستای استان هم‌اکنون به وسیله تانکر آبرسانی می‌شوند اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود تعداد روستاهای آبرسانی به وسیله تانکر در تابستان جاری به ۲۰۰۰مورد برسد.

 

به گزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا، "علی رشیدی" در کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان کرمان، با بیان این‌که کم‌آبی ۵۰سال اخیر، بیشترین تاثیر را بر روی روستاهای استان کرمان گذاشته است اظهار کرد: در سطح استان امسال... تقریباً بیش از ۹۰درصد منابع آب سطحی را از دست خواهیم داد.

این کارگزار رژیم ادامه داد: از ۶۷۰حلقه چاهی که در سطح روستاهای استان کرمان فعال است، ۲۰۱حلقه چاه با کمبود شدید آب مواجه می‌شوند که برخی از آنها کاملاًً خشک خواهند شد.

رشیدی تصریح کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته توسط آبفای استان کرمان، ۸۴۹روستا از روستاهای تحت شبکه آبرسانی، با مشکل کمبود آب مواجه خواهند شد که ۵۴۸هزار نفر از جمعیت استان را شامل می‌شوند و برای حل مشکل آبرسانی به این روستاها باید به وسیله تانکر و یا اجاره چاه‌های آبهای کشاورزی تأمین آب این مناطق را انجام دهیم که برای این مهم ۳۸میلیارد و ۸۰۰میلیون تومان پول نقد نیازمندیم.

 

مردم ایران در جستجوی آب

بحران آب در ایران

ایران در حال سوختن است و بحران آب به‌گفته مقامات رژیم به یکی از ۶ابر چالش کشور تبدیل شده‌ است.

اما ابعاد این بحران تا چه حد است و تا کجا رشد کرده است؟ روز ۳اردیبهشت ۹۷ تلویزیون شبکه خبر رژیم گفت: «۱۰۷شهر در وضع قرمز تنش آبی؛ معاون نظارت بر بهره‌برداری آبفا گفت ۳۳۴شهر کشور در معرض تنش آبی قرار دارند که ۱۰۷شهر در وضع قرمز می‌باشد. در این فهرست نام ۶شهر بزرگ اصفهان، شیراز، بندرعباس، بوشهر، کرمان و مشهد به‌چشم می‌خورند».

رضا اردکانیان، وزیر نیروی دولت روحانی، در خصوص وضعیت تنش آبی در سال ۹۷ گفت: «در تابستان سال جاری پیش‌بینی می‌شود ۳۳۴شهر با جمعیت حدود ۳۵میلیون نفر در معرض تنش آبی قرار بگیرند».(خبرگزاری حکومتی تسنیم ۲اردیبهشت ۱۳۹۷)

عیسی کلانتری، رئیس محیط‌زیست، در مورد خشکسالی گفته بود: «این موضوع به‌معنای آن است که اگر به همین وضع ادامه دهیم حدود ۷۰درصد ایرانیان یعنی جمعیتی معادل ۵۰میلیون نفر برای زنده‌ماندن ناچار به مهاجرت از کشور هستند. از حدود ۲۰۰میلیارد مترمکعب آب‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شیرین زیرزمینی بالای ۱۵۰میلیارد آن مصرف شده و اگر با این ترتیب پیش رویم نسل بعد هیچ ذخیره آبی نخواهد داشت. علاوه بر آب‌های زیرزمینی آبهای تجدیدپذیر هم تماماً مصرف می‌شود».(خبر آنلاین ۳شهریور ۱۳۹۶)

طبق آمار وزارت نیرو، آب مصرفی ایران در سال حدود ۹۷ میلیارد متر‌مکعب است. در حالی که کل آب‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی زیرزمینی و جاری ۸۸میلیارد متر‌مکعب است یعنی حدود ۱۱۰درصد آب‌ها‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی تجدیدپذیر مصرف می‌شود. این یعنی فاجعه‌‌یی هولناک.

در حالی‌که هیچ کشوری حق ندارد بیش از ۴۰درصد از آبهای تجدیدپذیر را مصرف کند. (جزئیات بیشتر)

 

لینکهای مرتبط

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/a4f9322e-0f14-4c3e-b716-ce018407214c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات