العربیه روز چهارشنبه ۵ فروردین از کشف دومین سیاهچاله بزرگ نزدیک به زمین در کهکشان راه شیری خبر داد.
بسیاری از سیاهچالههای خاموش هیچ نوری تولید نمیکنند و ستارهای نیز در نزدیکی خود ندارند تا سیاهچاله را قابل مشاهده کند.
اخترشناسان دومین سیاهچاله بزرگ نزدیک به زمین در کهکشان راه شیری را کشف کردند. نام این سیاهچاله «گایا بیاچ۳» است، تودهیی حدود ۳۳ برابر خورشید دارد، و در فاصله ۱۹۲۶ سال نوری از زمین در صورت فلکی آکوئیلا واقع شده است.
دانشمندان در حال بررسی مشاهدات تلسکوپ فضایی گایای سازمان فضایی اروپا برای انتشار دادههای آن در جامعه علمی بودند که این سیاهچاله را کشف کردند. آنها انتظار نداشتند چنین چیزی پیدا کنند، اما حرکتی تلوتلو مانند نظرشان را جلب کرد، که در حقیقت تأثیر گرانشی گایا بیاچ۳ بر یک ستاره نزدیک خود بود.
بسیاری از «سیاهچالههای خاموش» هیچ نوری تولید نمیکنند و ستارهای نیز در نزدیکی خود ندارند تا بلعیدن آن در فضا حرکت تلوتلو مانند ایجاد کند و سیاهچاله را قابل مشاهده کند.
اما سیاهچالههای ستارهای که در اطراف خود ستاره یا ستارههایی دارند، مواد آن ستارههای همراه را به سوی خود میکشند و میبلعند، و این جذب ماده اشعه ایکس روشن منتشر میکند که از طریق تلسکوپ قابل مشاهده است. در این مورد خاص، تلوتلو خوردن یک ستاره غولپیکر قدیمی در صورت فلکی آکویلا نشان داد که در رقص مداری با یک سیاهچاله خاموش قرار گرفته است.
اخترشناسان از تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه اروپا در صحرای آتاکامای شیلی و سایر رصدخانههای زمینی برای تأیید توده گایا بیاچ۳ استفاده کردند. این سومین سیاهچاله خاموش است که گایا آن را مشاهده کرده است.
نزدیکترین سیاهچاله بزرگ به زمین «گایا بیاچ۱» نام دارد که تودهاش تقریباً ۱۰ برابر خورشید است و در فاصله حدود ۱۵۰۰ سال نوری واقع شده است.
بزرگترین سیاهچاله نزدیک به زمین البته «ساجیتاریوس الف» است که در مرکز کهکشان راه شیری واقع شده است. این یک سیاهچاله فوقالعاده بزرگ است که حدود ۴ میلیون برابر خورشید جرم دارد.