توئیت خانم مریم رجوی:
تصویب قطعنامه امروز #پارلمان_اروپا و فراخوان به اتحادیه اروپا برای قرار دادن سپاه پاسداران، بسیج و نیروی قدس در لیست تروریستی و تحریم خامنهای و رئیسی و بنیادهای مرتبط با سپاه یک قدم ضروری در مقابله با بزرگترین سازمان و حکومت تروریستی و سرکوبگر در جهان است#انحلال_سپاه_پاسداران pic.twitter.com/ow3DH8u8ir
— مریم رجوی (@Maryam_Rajavi_P) January 19, 2023
پارلمان اروپا روز پنجشنبه ۲۹دی ۱۴۰۱ در جلسه رسمی خود در استراسبورگ قطعنامه لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران را در اعتراض به سرکوب تظاهر کنندگان و اعدامها در ایران به تصویب رساند.
قطعنامه با اشاره به جنایات رژیم آخوندی علیه قیامکنندگان و دستگیری و شکنجه و اعدام قیامکنندگان تأکید میکند: سپاه پاسداران باید به لیست تروریستی اتحادیه اروپا اضافه شود.
تحریمهای بیشتر علیه رژیم ایران اعمال شود و خامنهای و ابراهیم رئیسی باید به لیست تحریمها اضافه شوند.
نمایندگان پارلمان اروپا همچنین مصرانه خواهان آن هستند همه کسانی که مسئول نقض حقوقبشر هستند باید با تحریمهای اتحادیه اروپا روبهرو شوند.
نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا مصرانه میخواهند فهرست تحریمهای خود را بهگونهیی گسترش دهد که همه افراد و نهادهای مسئول نقض حقوقبشر و اعضای خانوادهشان از جمله ولیفقیه خامنهای، ابراهیم رئیسی، محمدجعفر منتظری، دادستان کل رژیم و همه بنیادهای مرتبط با سپاه پاسداران را پوشش دهد.
نمایندگان پارلمان اروپا همچنین از شورای اروپا و کشورهای عضو میخواهند علاوه بر سپاه پاسداران همه نیروهای تابعه آن از جمله شبهنظامیان بسیج و نیروی قدس را به فهرست تروریستی اتحادیه اروپا اضافه کنند و هر کشوری که سپاه در آن عملیات نظامی، اقتصادی یا اطلاعاتی دارد روابط خود را با آن قطع و غیرقانونی اعلام کند.
در قطعنامه پارلمان اروپا ضمن فراخوان به توقف سرکوب و کشتار تظاهر کنندگان آمده است:
مسئولان قتل معترضان باید به دست عدالت سپرده شوند. پارلمان اروپا، احکام اعدام و اعدام معترضان در ایران را بهشدت محکوم میکند.
نمایندگان پارلمان اروپا خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه معترضان محکوم به اعدام هستند.
نمایندگان پارلمان اروپا در قطعنامه خود از جاسوسی و ترور علیه ایرانیان مقیم اتحادیه اروپا ابراز نگرانی کردند. آنها از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو میخواهند از کسانی که تحت تأثیر قرار گرفتهاند با قدرت بیشتری در برابر چنین سرکوبی محافظت کنند.
قطعنامه از همه کشورهای عضو میخواهد که صلاحیت قضایی جهانی را بر تمام مقامات ایرانی که بهطور منطقی مشکوک به مسئولیت کیفری در جنایات تحت قوانین بینالمللی و سایر موارد نقض شدید حقوقبشر هستند، اعمال کنند. از آن دسته از کشورهای عضو که قوانین داخلی آنها هنوز برای تصویب اصل صلاحیت جهانی پیشبینی نشده است، می خواهد بدون تأخیر چنین قانونی را ارائه کنند.
در این قطعنامه با اشاره به تروریسم رژیم در اروپا و گروگانگیری اتباع خارجی آمده است:
اتباع اتحادیه اروپا بهطور خودسرانه در ایران بازداشت میشوند، از جمله شهروند بلژیکی اولیویه وند کاستل Olivier Vandecasteele، که بر اساس یک سری اتهامات ساختگی در مجموع به ۴۰سال زندان و دهها ضربه شلاق محکوم شد.
این حکم پس از آن صادر شد که عالیترین دادگاه بلژیک معاهده دوجانبه بحثبرانگیز مبادله زندانیان را بهحالت تعلیق درآورد که به دیپلمات رژیم ایران اسدالله اسدی، متهم به تلاش برای تروریسم در بلژیک، اجازه میداد در ازای آزادی اولیویه واندکاستیل، به ایران بازگردانده شود.
شایان یادآوری است که آقای زارزالخوس رئیس کمیته دوستان ایران آزاد نخستین نمایندهای بود که سهشنبه شب در بحثهای مربوط به قطعنامه از سوی گروه احزاب مردم اروپا بزرگترین گروه پارلمانی در مورد ضرورت لیستگذاری سپاه پاسداران سخنرانی کرد.
نکته قابلتوجه دیگر اینکه راستهای افراطی نژادپرست خواهان افزودن یک بند علیه حجاب زنان مسلمان و عادیسازی یا تجلیل و ترویج آن شدند که با ۳۹۸ رأی منفی رد شد.
باید خاطرنشان کرد که قطعنامه مصوب باید در جلسات شورای وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا که از روز دوشنبه سوم بهمن (۲۳ ژانویه) شروع میشود بهاتفاق آرا به تصویب ۲۷کشور برسد تا الزامآور و اجرایی شود و طبق آن سپاه پاسداران لیستگذاری گردد.
به همین خاطر امیر عبداللهیان برای ممانعت از قبول قطعنامه توسط وزیران خارجه که آنها را از جهات مختلف فشارپذیر میداند، با جوزپ بورل تماس گرفت و به تهدید و تطمیع و خط و نشان کشیدن پرداخت و گفت به پای خود شلیک نکنید.
اما در هر حال فشار سیاسی حتی اگر ۲۷کشور تصویب نکنند بر روی رژیم قویاً افزایش پیدا میکند.
(سایت پارلمان اروپا ۲۹دی۱۴۰۱)
ظهر روز چهارشنبه ۱۸ژانویه پارلمان اروپا به پیشنهاد خانم آنا فوتیگا وزیر خارجه سابق لهستان و از اعضای ارشد گروه دوستان ایران آزاد به مادهای رأی داد
که سرکوب وحشیانه تظاهرات توسط سپاه پاسداران را محکوم میکند و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به لیستگذاری سپاه پاسداران بهخاطر فعالیتهای تروریستی آن، سرکوب تظاهر کنندگان و تأمین پهپادهای روسیه (برای اوکراین) فرامیخواند. این رأیگیری در جلسهٔ عمومی با حضور ۶۳۸ عضو پارلمان انجام شد. ۵۹۸نفر رأی مثبت، ۹نفر رأی منفی و ۳۱نفر رأی ممتنع دادند.
در همین رابطه چارلی وایمرز، نماینده سوئدی تبار پارلمان اروپا، در توئیتی ابراز امیدواری کرد که گام بعدی اعضای این اتحادیه درخواست برای لغو مذاکرات برجام باشد.
تصمیم برای قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی را کمیسیون اروپا باید بگیرد. انتظار میرود انگلستان نیز در هفتههای آینده سپاه را به فهرست تروریستی اضافه کند.