تصمیم اجلاس اف.ای.تی.اف برای تشدید نظارت بر تبادلات مالی رژیم و هشدار مجدد اف.ای.تی.اف به حکومت آخوندی درباره تندادن به کنوانسیونهای مربوط به نهاد جهانی مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پولشویی، بحران در درون رژیم بر سر این موضوع را تشدید کرده است.
بهنوشته رسانههای رژیم، FATF در بیانیه خود از اعضا و دادگاههای قضایی خواسته است که در راستای بیانیه عمومی فوریه سال ۲۰۱۹، نظارت بر شعبات و بخشهای فرعی مؤسسات مالی واقع در ایران را تشدید کنند.
در همین حال، خبرگزاری سپاه پاسداران اول تیر۹۸ نسبت پیامدهای تندادن به کنوانسیونهای مربوط به اف.ای.تی.اف هشدار داد و نوشت: این لوایح در صورت تصویب ما را با دو چالش عمده مواجه میکند: نخست اینکه تعریف تروریسم و مصادیق آن را مطابق با تفسیر دولتهای غربی قرار خواهد داد. دوم اینکه با انتقال اطلاعات از طریق نهادهای داخلی زمینه برای تحریمها هر چه راحتتر و مؤثرتر میشود.
کیهان خامنهای نیز خطاب به روحانی نوشت: در حالیکه اروپاییها به صراحت میگویند نمیتوانند به تعهدات خود عمل کنند، این چه منطقی است که روحانی وعده حل مشکل، با تصویب و اجرای لوایح مربوط به FATF را میدهد و عملاً بهانه دست اروپاییها برای فرار از پاسخگویی میدهد!؟
فلاحتپیشه رئیس کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس رژیم با اشاره به اینکه بیانیه افای.تی.اف ناتوانی مجمع تشخیص مصلحت نظام را در تصویب لوایح پالرمو و سی.اف.تی، مورد تأکید قرار داده، گفت: این که در بیانیه نهایی اف.ای.تی.اف مشخصاً ار مجمع تشخیص مصلحت نظام نام برده و آورده شده که مجمع این دو لایحه را تصویب و تعیینتکلیف کنند، نشاندهنده این است که شرایط سیاسی در اف.ای.تی.اف رخنه کرده که این طور موضع میگیرند و فعالیت زیادی در پرونده جمهوری اسلامی شکل گرفته که اینگونه به ریز درباره آن صحبت میشود.
فلاحتپیشه برایند فشارهای داخلی روی مجمع تشخیص مصلحت نظام را منفی دانست و گفت وقتی فشار میآوریم رأی آنها منفی میشود.
رسانه حکومتی بهارنیوز نوشت: بیانیه روز جمعه ادامه وضعیت را مشخص میکند؛ بازگشت به لیست سیاه یا تمدید مهلت برای انجام توصیههای باقیمانده. نزدیک به یک سال است که مجمع تشخیص نتوانسته لوایح پالرمو و مبارزه با تأمین مالی تروریسم را تعیینتکلیف کند.
یک رسانه دیگر رژیم در مورد بیتصمیمی مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: بلاتکلیفی از تصمیم بد هم بدتر است.
این در حالیست که احمد توکلی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این دو لایحه در مجمع فعلاً مسکوت است.
روزنامه حکومتی فرهیختگان مینویسد: هزینههای برجام به قدری جبرانناپذیر است که کسی حاضر به رأی دادن به این لوایح نمیشود. واقعیت بزرگتر این است که دیگر کسی به حسن روحانی اعتمادی ندارد. دولت اگر میخواند این لوایح در مجمع به تصویب برسند بهتر است پاسخ دقیقی به سؤالات درباره ابهامات این لوایح بدهد.