خالد الفالح وزیر نفت عربستان سعودی روز پنجشنبه ۴مردادماه۹۷ اعلام کرد این کشور صادرکننده اصلی نفت بهطور موقت تمامی تبادلات نفتی را از طریق تنگه بابالمندب را متوقف ساخته است.
این حرکت بلافاصله بعد از حملات شبهنظامیان حوثی مورد حمایت رژیم ایران به دو نفتکش صورت گرفته است.
خالد الفالح این تصمیم کشور عربستان برای بستن تنگه بابالمندب را طی اطلاعیهیی که از طرف وزارت نفت منتشر شد اطلاعرسانی کرد و گفت: عربستان بهطور موقت تمامی تبادلات نفتی از طریق تنگه بابالمندب را فوراً متوقف کرده است تا اینکه وضعیت این آبراه تعیینتکلیف شود و عبور و مرور در آبراه بابالمندب امن بشود.
حوثیهای روز چهارشنبه اعلام کردند یک «کشتی جنگی» سعودی را در دریای سرخ هدف حمله موشکی قرار دادند. در مقابل عربستان میگوید که این کشتی یک نفتکش بوده و «خسارت جزئی» به آن وارده شده است.
بیشتر بخوانید:
تنگه بابالمندب میان دو کشور جیبوتی و یمن قرار دارد و دریای سرخ را به خلیج عدن و اقیانوس هند متصل میکند. این تنگه یکی از مهمترین مسیرهای صادرات نفت تولید شده در غرب عربستان است.
پیش از این و در پی تهدید رژیم ایران به بستن تنگه هرمز، عربستان سعودی پروژههایی برای انتقال نفت از طریق لوله از شرق به غرب این کشور و سپس صادرات آن از دریای سرخ و تنگه بابالمندب داشت.
اطلاعات جدیدی از نقش رژیم ایران در حمله به کشتی جنگی سعودی در یمن
حمله به کشتی جنگی عربستان توسط حوثیها - آرشیو
تلویزیون العربیه ۱۵بهمن ۹۵: رسانههای آمریکایی اطلاعات جدیدی از ماهیت عملیات تروریستی که شبهنظامیان حوثی در نزدیکی بندر حدیده در یمن علیه کشتی جنگی عربستان سعودی انجام دادند، منتشر کردند. کارشناسان پنتاگون بعد از بررسی دقیق نوار ویدیویی که صحنه عملیات را نشان میدهد و رسانههای حوثیها منتشر کردهاند، دو احتمال را مطرح میکنند:
احتمال اول اینکه حملهیی که رژیم ایران آن را پشتیبانی کرده، هدفش یک کشتی جنگی آمریکایی بوده است. مانند حملهیی که در سال 2000 ناو هواپیمابر «کول» در خلیج عدن را هدف قرار داد که در نتیجه آن 17نظامی آمریکایی کشته شدند.
شبهنظامیان حوثی در اکتبر گذشته ناو هواپیمابر آمریکایی را در دریای سرخ و در نزدیکی تنگه بابالمندب با موشکهایی که از مناطق تحت کنترل خود در سواحل استان حدیده شلیک کردند، هدف قرار دادند.
از سوی دیگر ژنرال احمد العسیری مشاور وزیر دفاع عربستان سعودی، حمله حوثیها به کشتی جنگی سعودی را علامتی خطرناک توصیف کرد و از جامعه جهانی خواست تا اقدامات بازدارنده علیه رژیم ایران اتخاذ کنند.
ژنرال احمد العسیری مشاور وزیر دفاع عربستان سعودی:
«برای بار هزارم ثابت شده رژیم ایران در پشت تمامی فجایع و بیثباتی در منطقه قرار دارد بنابراین جامعه جهانی باید تصمیم قاطعی در این باره بگیرد».
چهار قایق شبهنظامیان حوثی از ساحل طائف در حدیده حرکت کرده و کشتی جنگی عربستان سعودی را هدف قرار دادند که ملوانان کشتی موفق شدند به سه قایق پاسخ داده و آنان را باز دارند در حالیکه قایق چهارم در یک عملیات انتحاری به کشتی کوبید و دو ملوان سعودی را بهقتل رساند. سه ملوان دیگر هم مجروح شدند.
مشاور وزارت دفاع عربستان: امیدواریم فشار به رژیم ایران افزایش یابد
سرتیپ احمد العسیری مشاور وزارت دفاع عربستان طی مصاحبهیی ابراز امیدواری کرد که سال جاری فشار به رژیم ایران افزایش یابد.
وی که همچنین سخنگوی ائتلاف نظامی عربستان در یمن است، گفت: "اگر آمریکاییها متوجه شوند که باید رژیم ایران را به پشت مرزهای خودش عقب برانند، این چیز خوبی است."
مطالب مرتبط: