شورای حقوقبشر مللمتحد در اجلاس روز دوشنبه ۲تیرماه ۹۹، مأموریت جاوید رحمان، نماینده ویژه سازمان مللمتحد در امور حقوقبشر در ایران را با رأی مثبت ۲۲کشور به مدت یکسال دیگر تمدید و با یادآوری قطعنامههای شورای حقوقبشر از سال ۲۰۱۱ تاکنون و عدم همکاری رژیم با شورای حقوقبشر و مجمع عمومی و ضمن استقبال از گزارش و توصیههای گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوقبشر، تصمیم گرفت که مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوقبشر در ایران را بهمدت یکسال دیگر تمدید کند.
این قطعنامه از حکومت آخوندی میخواهد که با گزارشگر ویژه همکاری کامل کند و اجازه بازدید از کشور بدهد و همه اطلاعات ضروری برای انجام کامل مأموریت را به وی ارائه دهد.
پیش از رأیگیری نماینده دانمارک طی سخنان گفت: ما کماکان نسبت به وضعیت حقوقبشر در ایران نگران هستیم. ما از ادامه کاربرد مجازات اعدام نگرانیم. نماینده ویژه مللمتحد باید وضعیت حقوقبشر در ایران را مانیتور کند.
کشورهایی که به قطعنامه تمدید مأموریت گزارشگر ویژه در امور حقوقبشر ایران حمایت کردند، عبارتند از: استرالیا، بلژیک، بلغارستان، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، ایسلند، ایرلند، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوگزامبورگ، مالت، جزایر مارشال، موناکو، مونته نگرو، نیوزیلند، مقدونیه شمالی، لهستان، جمهوری مولداوی، رومانی، سن مارینو، اسلواکی، اسلوونی، اوکراین.
شماری از حکومتهای ناقض حقوقبشر و متحد رژیم آخوندی از جمله ونزوئلا، اریتره، لیبی، فیلیپین، ارمنستان، هندوستان، پاکستان، اندونزی، به این قطعنامه رأی منفی دادند. (سایت سازمان ملل ـ ژنو ۲تیرماه ۹۹)
بهدنبال تصویب این قطعنامه، وزارتخارجه رژیم با سوز و گداز، این قطعنامه را «مبتنی بر نگرش گزینشی و با اهداف سیاسی» دانست و قضاییه جلادان نیز در واکنشی غیظآلود در خبرگزاری خود نوشت: «شورای حقوقبشر در حالی موافقیت خود را با تمدید حکم جاوید رحمان اعلام کرده که گزارشهای وی درباره ایران همواره کاملاً مغرضانه و جانبدارانه منتشر شده است». (خبرگزاری میزان ۲تیرماه ۹۹)
نماینده برزیل: ما متأسفیم که نماینده ویژه حقوقبشر نمیتواند به ایران برود. معدنچیان در ایران به اعدام محکوم شدهاند. رژیم ایران باید کینه و نفرت مذهبی را متوقف کند.
در متن قطعنامه شورای حقوقبشر اشاره شده است:
«با ابراز تأسف از عدم همکاری جمهوری اسلامی ایران با درخواستهای شورای حقوقبشر و مجمع عمومی که در آن قطعنامهها صادر شده است،
با استقبال از گزارش و توصیههای گزارشگر ویژه در مورد وضعیت حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران که به شورای حقوقبشر ارائه شد و با ابراز نگرانی جدی از تحولاتی که در این گزارش ذکر شده است و ندادن اجازه به گزارشگر ویژه برای سفر به جمهوری اسلامی ایران،
....
۱. تصمیم میگیرد مأموریت گزارشگر ویژه وضعیت حقوقبشر در جمهوری اسلامی ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کند و درخواست میکند که گزارشگر ویژه گزارشی در مورد اجرای مأموریت به چهل و ششمین اجلاس شورای حقوقبشر و ۷۵ امین اجلاس مجمع عمومی ملل متحد ارائه دهد.
۲. از دولت جمهوری اسلامی ایران می خواهد با گزارشگر ویژه همکاری کامل کند و اجازه بازدید از کشور بدهد و همه اطلاعات ضروری برای انجام کامل مأموریت را به وی ارائه دهد».