«زنان در خط مقدم تغییر در ایران»
کنفرانس در پارلمان انگلستان
با حضور شماری از اعضای مجلس اعیان
و نمایندگان جوامع ایرانیان
کنفرانس در پارلمان انگلستان
محکومیت سرکوب و تبعیض علیه زنان توسط دیکتاتوری آخوندی
حمایت از مبارزه زنان پیشتاز ایران برای برقراری آزادی و دموکراسی
در پارلمان انگلستان، کنفرانسی تحت عنوان «زنان در خط مقدم تغییر در ایران» توسط انجمن زنان برای ایران آزاد برگزار شد. در این جلسه شماری از اعضای مجلس اعیان از احزاب مختلف، شخصیتهای دانشگاهی و نمایندگان جوامع ایرانیان شرکت و سخنرانی کردند.
سخنرانان این جلسه سرکوب و تبعیض علیه زنان ایران توسط دیکتاتوری آخوندی را محکوم کردند و حمایت خود را از مبارزه زنان پیشتاز ایرانی برای برقراری آزادی، ابراز داشتند.
بارونس ورما - عضو مجلس اعیان انگلستان، معاون پیشین پارلمانی وزارت توسعهٔ بینالمللی
بارونس ورما عضو مجلس اعیان و معاون پیشین پارلمانی وزارت توسعهٔ بینالمللی انگلستان در سخنرانی خود گفت:
فکر میکنم چالش ما بهعنوان نمایندگان و حامیان حقوق زنان در سراسر جهان، بهویژه این است که چگونه حقوق در حاکمیت رژیم آخوندها در ایران بهکلی سرکوب میشود.
همانطور که میدانید، خانم مریم رجوی عزیز و من دوستان خوبی هستیم و مدتی است که در این سفر هستیم. اما در این سفر، زمانی که شما امید پیدا میکنید، بهخاطر همه این امیدها و همه کسانی است که جان خود را فدای این راه کردهاند و حتی امروز در زیر سایه شکنجه و زندان بدون اینکه کسی بداند آنها کجا هستند، در حال مقاومت هستند.
همه میدانند که من دوست زنان ایران هستم که بدون هیچگونه ترسی برای زندگی خود، مبارزه کردهاند.
چگونه ما میتوانیم بیتوجه کناری بنشینیم و کاری نکنیم؟ در تاریخ نوشته شده است، اگر مردمان خوب ساکت بمانند، شر پیروز میشود.
اکنون برای مدتی طولانی، شر پیروز شده است. لذا همه ما، نمایندگان پارلمان در سراسر جهان باید تصمیم بگیریم، آیا بهواقع نمیخواهیم کار درست را انجام بدهیم و صدایمان را بلند کنیم؟».
بارونس ورما تأکید کرد: «ما باید خواستار لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران بشویم. و دوم، بیایید پلتفرمهای بیشتری برای زنان ایجاد کنیم تا بتوانند با صدای بلند صحبت و اعتراض کنند.
جهان فقط زمانی تغییر میکند که زنان در قدرت باشند. جهان فقط زمانی بهتر میشود که زنان بخشی از تصمیمگیری باشند.
من همچنان از زنان ایران حمایت میکنم همانطور که از زنان در سرتاسر جهان برای حقوقشان حمایت میکنم، زیرا حقوق زنان برای من عین حقوقبشر است و این چیزی است که باید شاهد تحققش باشیم.
بارونس ردفرن - عضو مجلس اعیان انگلستان
بارونس ردفرن در سخنان خود به موج اعدامها و تشدید اعمال سرکوبگرانهٔ رژیم علیه زنان ایرانی اشاره کرد و گفت:
میخواهم به تمام مردم ایران و به زنان و دختران جوان بگویم که هرگز امید و آرامش و آزادی را در هر کجای ایران که زندگی میکنید، از دست ندهید.
به شما زنان و دختران فداکار، بهویژه آنهایی که در اینجا هستید و برای تغییر تلاش بسیاری میکنید میگویم، شما شایستهٔ آن هستید که بخشی از یک دنیای آزاد باشید. ما نمایندگان پارلمان و دوستان، شجاعت شما را ستایش میکنیم.
بارونس هیوز - عضو مجلس اعیان انگلستان
در بخش دیگری از کنفرانس در پارلمان انگلستان بارونس هیوز عضو مجلس اعیان سخنرانی کرد و گفت: «من در دولتهای تونی بلر و گوردون براون وزیر بودم و اکنون در مجلس لردها هستم. من سابقه طولانی در کار برای حقوق زنان دارم.
میخواهم از شما بهخاطر فراهمکردن این فرصت برای ما که بیاییم و حمایت خود را ابراز کنیم و همچنین درباره مقاومت شگفتانگیز زنان و دختران در ایران بیشتر بشنویم، تشکر کنم.
زیرا من نسبت به این واقعیت آگاه هستم که ما زنان در این کشور و بهطور کلی در سراسر جهان، مبارزات و مقاومتهای خود را داریم.
بهعنوان یک زن، بهواقع از کاری که زنان و دختران ایران انجام میدهند، شگفتزده هستم.
میخواهم آنها را ستایش و تحسین کنم و هر حمایتی که میتوانم بهعمل بیاورم.
بارونس هیوز اضافه کرد: زنان و دختران تنها برای خودشان مبارزه نمیکنند. آنها میدانند که مبارزهشان تا وقتی ایران کاملاً تغییر نکند، پیروز نخواهد شد. پس بهواقع مقاومت آنها یک پشتیبانی برای تغییرات بنیادیتر در سیستم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ایران است.
ما باید هر حمایتی که میتوانیم از آنها بهعمل بیاوریم و به همین دلیل من امروز اینجا هستم.
بارونس میر - عضو مجلس اعیان انگلستان
بارونس میر عضو مجلس اعیان طی سخنان کوتاهی در جلسه در پارلمان این کشور تأکید کرد: «من اینجا هستم چون از زنانی که برای آزادی و پایان دادن به دیکتاتوریها مبارزه میکنند، حمایت میکنم».
دکتر یانا سولیکووا محقق دانشگاه
دکتر یانا سولیکووا Sulikova محقق دانشگاه از دیگر سخنرانان این کنفرانس بود؛ وی ضمن تشریح مواردی از اقدامات سرکوبگرانهٔ رژیم آخوندی در جریان قیام ۱۴۰۱ گفت:
بهمدت بیش از ۴۰ سال، حکومت ایران بهطور هدفمند و مداوم به مخالفان سیاسی در داخل و خارج از کشور حمله کرده و آنها را هدف قرار داده است.
با وجود چندین گزارش که در آن نگرانیها بیان شده است، جامعه جهانی اقدام کافی علیه مسئولان این رفتارها انجام نداده است. با این حال، گزارش ۲۰۲۴ از طرف گزارشگر ویژه سازمان ملل، پروفسور جاوید رحمان، فرصتی است برای احیای تلاشها بهمنظور قرار دادن مسئولان این اقدامات در برابر عدالت.
دکتر سولیکووا استفاده از صلاحیت قضایی جهانی را بهعنوان گزینهیی برای پیگرد قانونی سران دیکتاتوری آخوندی بهخاطر جنایاتشان مطرح کرد و سپس افزود:
زمان پایان دادن به سیاست مماشات با (رژیم) ایران فرا رسیده و باید اقدام قاطع علیه رفتارهای غیرانسانی این رژیم و تأثیر آن بر مردم انجام شود.
در کنفرانس پارلمان انگلستان شماری از نمایندگان جوامع زنان ایرانی در این کشور نیز دربارهٔ جایگاه پیشتاز زنان در مبارزات آزادیخواهانهٔ مردم ایران سخنرانی کردند.