728 x 90

رابرت مالی: اگر رژیم ایران از مذاکرات برای توسعه برنامه اتمی استفاده کند، فشار را تشدید می‌کنیم

رابرت مالی
رابرت مالی

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفت که اگر رویکرد تهران این باشد که در ازای اتلاف وقت، پیشرفت برنامه هسته‌یی خود را سرعت بخشد، آمریکا واکنش نشان خواهد داد و ممکن است فشارها بر رژیم ایران افزایش یابد.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت: «اگر از نقطه‌ای فشارها بر ایران افزایش یافت، هیچ‌کس نباید شگفت‌زده شود».

او افزود: «اگر ایران فکر می‌کند که می‌تواند از این زمان استفاده کند تا اهرم فشار بیشتری ایجاد کند و بعد بگوید که خواستار چیز بهتری است، این‌گونه نخواهد بود. ما و شرکایمان به چنین چیزی تن نخواهیم داد».

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران خاطرنشان کرد که هدف از افزایش احتمالی فشارها بر ایران این خواهد بود که به رژیم ایران نشان دهد، مسیر اشتباه را انتخاب کرده، در صورتی‌که راههای دیگری را در اختیار داد.

مالی تأکید کرد که مسیر باز پیش رو همیشگی نخواهد بود، زیرا برنامه هسته‌یی ایران «عصاره اصلی» برجام را در معرض خطر گذاشته است.

هفتمین دور مذاکرات احیای توافق هسته‌ای، برجام، با هدف رفع تحریم‌های اتمی آمریکا در ازای اعمال مجدد محدودیت بر برنامه اتمی رژیم ایران قرار است از روز دوشنبه در وین آغاز شود. این مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم بین رژیم ایران و آمریکا جریان خواهد داشت و کشورهای ۱+۴ شامل بریتانیا، فرانسه، چین و روسیه به‌علاوه آلمان هم در آن حضور دارند.

مالی در پاسخ به این سؤال که روی کار آمدن رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور جدید رژیم تفاوتی در شرایط ایجاد کرده گفت: "هفته آینده وقتی گفت و گوها شروع شد درک بهتری خواهیم داشت. مسلماً انتخاب یک رئیس‌جمهور تازه باعث تعویق ۵ ماهه مذاکرات وین شده که چیزی نیست که دولت قبلی ایران به ما می‌گفت. آنها (دولت حسن روحانی) می‌گفت که بعد از انتخابات‌ گذاری روان به دور بعدی مذاکرات خواهیم داشت اما حالا ۵ ماه گذشته."

"اگر ایران در این پنج ماه برنامه اتمی خود را متوقف کرده بود مسأله فرق داشت، اما ایران از این پنج ماه برای تسریع پیشرفتها استفاده کرده و نگرانی ما هم همین است که نمی‌توانیم منتظر زمانی بمانیم که ایران می‌گوید آماده امضای توافق است."

در همین حال، پولیتیکو به‌نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا گزارش داد که اگر چه آمریکا به‌صورت فعالانه برای رسیدن به یک «توافق موقت» هسته‌یی با ایران تلاش نمی‌کند، اما این احتمال وجود دارد که این گزینه از سوی «یک طرف ثالث» در مذاکرات مطرح شود، که رد آن می‌تواند «یک خطای دیپلماتیک» باشد.

از سوی دیگر، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بین‌المللی، با اشاره به شروع رایزنیهای غیررسمی دوجانبه در وین، در توئیتی گفت که دوشنبه مذاکرات جهت احیای برجام آغاز خواهد شد و رسیدن به یک توافق نیازمند تلاش‌های فراوانی است.

در آستانه مذاکرات وین، برخی خبرنگاران غربی گزارش داده‌اند هیأت رژیم ایران بسیار پرشمار است و حدود ۴۰نفر را شامل می‌شود.

رسانه‌های حکومتی روز شنبه گزارش دادند که علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌یی، وارد وین شد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/298893f1-6a7f-4e13-9bf3-1fecff186bba"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات