رجانیوز –سازمان تبلیغات ضداسلامی رژیم آخوندی:
تجربهٔ سالهای ۸۱ تا ۸۳ که بر مبنای ادعاهای مجاهدین آژانس
از نظام درخواست بازرسی از سایت نطنز کرد در حال تکرار شدن است
تلاش دولت بایدن برای اجماع سیاسی علیه جمهوری اسلامی است
رجانیوز –سازمان تبلغات ضداسلامی رژیم آخوندی:
دولت به امید اینکه با روی کار آمدن بایدن، امکان تعامل و بازگشت به برجام مجدداً برقرار میشود، به آژانس با وجود دلایل غیرمنطقی و نامعتبر دسترسی داد و این دسترسی لوازم اجماع سیاسی علیه پروندهٔ هستهیی ایران را فراهم نمود.
در سال۱۳۸۱، بر اساس کنفرانس خبری (مجاهدین) و افشای اطلاعات مربوط به فعالیتهای هستهیی (نظام)، البرادعی دبیرکل وقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی از رئیس وقت سازمان انرژی اتمی اجمهوری اسلامی در رابطه با وجود تأسیسات غنیسازی در نطنز و تولید آب سنگین در اراک سؤال میپرسد. سازمان انرژی اتمی ایران با تأیید این ادعاها اجازه میدهد بازرسان آژانس از سایت نطنز نمونهبرداری کرده و بر اساس این نمونهبرداریها آژانس در گزارش بعدی خود اطلاع میدهد که در نقاط نمونهبرداری شده، آلودگیهای غنیسازی اورانیوم با درصد بالا کشف شده است. گزارش آژانس باعث میشود شورای حکام آژانس قطعنامهٔ تندی در سپتامبر۲۰۰۳ علیه ایران صادر نماید و پروندهٔ ایران تا یک قدمی ارجاع به شورای امنیت پیش برود. در نهایت با وجود ادامهٔ اقدامات اعتمادساز بهدلیل فشارهای آمریکا و همراهی کشورهای اروپایی با آمریکا، پروندهٔ (جمهوری اسلامی) به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شد.
تکرار تاریخ!
توجه به اتفاقات دو سال اخیر در پروندهٔ هستهیی ایران نشان میدهد که روند اتفاقات سالهای ۸۱ تا ۸۴ در حال تکرار شدن است: آژانس در آخرین گزارش خود به تاریخ ۲۱آبان ماه ۱۳۹۹ در رابطه با نمونهبرداری از دو سایت اعلام شده (سایت آباده و یک سایت اطراف تهران) اعلام نمود که یافتههای آژانس با اطلاعاتی که ایران ارائه داده است، تطابق ندارد و یافتههای دیگری وجود دارد که (نظام) بایستی نسبت به آنها شفافسازی نماید و سؤالهای آژانس را پاسخ بدهد. سه دیپلمات اروپایی جمعه ۱۷بهمن به روزنامه وال استریت ژورنال گفتهاند، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی شواهدی تازهای از سایتهای اعلام نشده به دست آوردند که پرسشهای تازهای در خصوص برنامه هستهیی این کشور مطرح میکند. گزارش وال استریت ژورنال در رابطه با پیدا کردن مواد رادیواکتیور در سایتهای اعلام نشده و این ادعا که نمونههای رادیواکتیو یافته شده میتواند بهمعنای سابقه کار تسلیحات هستهیی در ایران باشد، به این معناست که کشورهای اروپایی بهدنبال امنیتی سازی مجدد پروندهٔ هستهیی هستند. از آنجا که دولتهای اروپایی کاملاً با آمریکا هماهنگ هستند، این مسأله میتواند به این معنا باشد که احتمالاً یافتههای آژانس در سایتهای اعلام نشده، منجر به کمپین و فشار سیاسی علیه (ما) بشود و کشورهای غربی امتیازات بیشتر در بحث هستهیی از (نظام) مطالبه نمایند.
با این اقدام دست بایدن برای طلب امتیازات بیشتر پُرتر شده است. و شاید با توجه به همین موضوعات باشد که دولت بایدن وقیحانه می خواهد که (جمهوری اسلامی) ابتدا به برجام بازگردد و همچنین برای مذاکره بر سر موضوعات دیگر که یکی از آنها رسیدگی به بندهای غروب توافق هستهیی است، اعلام آمادگی نماید.