- بیانیه کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران در مورد گفتگوی خانم مریم رجوی
- با ۱۶تن از نمایندگان مجلس عوام و مجلس اعیان از ۵ حزب انگلستان در حمایت از قیام مردم ایران برای سرنگونی رژیم و برقراری یک ایران دمکراتیک
- خانم رجوی مهمان ویژه جلسه تأکید کرد سرکوب و خشونت رژیم نتوانسته جلوی قیام را بگیرد و دیوار ترس در جامعه ترک برداشته است
بیانیه کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران حمایت از قیام و خواست مردم ایران برای سرنگونی رژیم
کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران در نشستی در مجلس عوام در روز سهشنبه ۲۶مهر ۱۴۰۱ با حضور آنلاین خانم مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران، در مورد قیام ایران بحث و تبادل نظر کرد.
بیش از دوازده عضو فراحزبی از هر دو مجلس عوام و اعیان در این نشست شرکت کردند.
نمایندگان مجلسین عوام و اعیان حمایت قاطع خود را از این قیام ابراز کردند و از رشادت زنان و جوانان معترض که اعتراضات را در سراسر کشور رهبری میکنند ستایش کردند. قیام در ایران بهرغم سرکوب شدید وارد دومین ماه خود شده و با شعارهایی مانند مرگ بر خامنهای در سراسر کشور گسترش یافته است.
به گفته شبکه اپوزیسیون ایران، سازمان مجاهدین خلق ایران در داخل کشور، حداقل ۴۰۰معترض از جمله کودکان کشته و بیش از ۲۰هزار نفر بازداشت شدهاند. نمایندگان فراحزبی مجلسین عوام و اعیان از نقش رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت، خانم مریم رجوی، و کانونهای شورشی وابسته به مجاهدین خلق در پیشگامی و زمینهسازی برای خیزش مردمی تمجید کردند. آنها از تحریمهای اخیر انگلستان علیه بهاصطلاح «گشت ارشاد» و مقامات ارشد امنیتی و سیاسی رژیم ایران استقبال کردند و تأکید کردند که انگلستان باید دور دیگری از تحریمهای حقوقبشری را در واکنش به خشونت تکاندهنده علیه معترضان در نظر بگیرد. آنها همچنین درخواستهای قبلی از دولت انگلستان برای تحریم کامل سپاه پاسداران را تکرار کردند.
در ادامه بیانیه مطبوعاتی کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران آمده است: خانم رجوی مهمان ویژه جلسه تأکید کرد که سرکوب و خشونت رژیم نتوانسته جلوی اعتراضات را بگیرد و دیوار ترس در جامعه ترک برداشته است. وی افزود: مسأله محوری قیام کنونی ایران این است که زنان شجاع و جوان ایران پیشتاز هستند و جهان نقش آنها را تحسین میکند. زنان ایرانی در چهار دهه گذشته از آزادیها و حقوق اساسی خود محروم بودهاند. با این وجود، آنها همیشه در خط مقدم مبارزه بر ضد رژیم بودهاند. خانم رجوی تأکید کرد که مردم ایران در خیابانها شعار میدهند «ما علیه همه ستمگران چه شاه و چه خامنهای هستیم». مقامات رژیم اذعان کردهاند که مردم علیه تمامیت رژیم مخالفت میکنند. زنان ایرانی بهخوبی میدانند که آزادی انتخاب - در همه زمینههای فردی، اجتماعی و سیاسی از جمله آزادی انتخاب پوشش و حق مشارکت سیاسی و اجتماعی - تنها در صورتی امکانپذیر است که دیکتاتوری مذهبی آخوندها سرنگون شود. وی تأکید کرد: مردم ایران خواستار تعطیلی سفارتخانههای رژیم که مراکز جاسوسی و تروریسم هستند و همچنین اخراج عوامل رژیم از اروپا است.
بارونس ورما، وزیر سابق انرژی، تغییرات آب و هوایی و توسعه بینالمللی که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: «نقش زنان در اعتراضات یکشبه یا خودبهخود ظاهر نشد، بلکه ریشه در ۴۰سال مبارزه علیه رژیم زنستیز دارد. نقش زنان در اپوزیسیون دمکراتیک، شورای ملی مقاومت و همچنین مجاهدین خلق منبع الهام زنان ایرانی برای تحقق این جمله معروف خانم رجوی بوده است که «میتوان و باید».
بارونس ورما افزود: این واقعیت که خانم رجوی با وجود سرکوب خفقانآور رژیم توانسته است این کانونهای شورشی را در داخل ایران تأسیس کند واقعاً قابل توجه است و از یکسو نشاندهنده آمادگی جامعه ایران برای یک انقلاب مردمی دیگر و از سوی دیگر بیانگر شایستگیها و مهارتهای رهبری او است. بنابراین، دولت بریتانیا و دیگر رهبران جهان باید با ایشان و جنبش مقاومت سازمانیافتهاش در مورد روابط آینده صحبت کنند».
نماینده ترزا ویلیرز، وزیر خارجه سابق محیطزیست و ایرلند شمالی به سؤال فوری اخیر خود در مجلس عوام در این مورد اشاره کرد و گفت: «ما این فرصت را داشتیم که این موضوعات را در صحن مجلس عوام، مطرح کنیم، و حمایت فراحزبی قوی از معترضان و حق آنها برای رساندن صدای خود در آن مناظره وجود داشت. من درخواست خود برای تحریم سپاه پاسداران را تکرار کردم و خواستار برخورد سختگیرانه با تحریمها شدم».
دکتر لیام فاکس نماینده مجلس، وزیر سابق دفاع گفت: «من دوستانی داشتم که توسط رژیم در تهران زندانی شده بودند و یک دوست دارم که هرگز پیدا نشد و توسط رژیم ناپدید شد. بنابراین، من فداکاریهایی که مردم انجام میدهند را درک میکنم. مشکل رفتار رژیم نیست. مشکل خود رژیم است. این یک خودکامگی اراذل و اوباش خطرناک است که زیربنای آن یک حکومت دینی افراطی است که ریشه در طرز فکر قرونوسطایی دارد و جایی در دنیای مدرن ندارد».
دکتر لیام فاکس افزود که شجاعت زنان در این تظاهرات شگفتانگیز بوده است و موضوع تنها حقوق زنان نیست، بلکه حقوق اولیه بشر برای مردم ایران در تمامیتش است.
وی همچنین تأکید کرد که جهان غرب از جمله انگلیس باید صددرصد از معترضان حمایت کند و هر کاری که میتواند برای انتشار صدای معترضان انجام دهد.
وزیر دفاع پیشین خواستار ممنوعیت پرواز خطوط هوایی رسمی رژیم ایران، ایران ایر، و تحریم سپاه پاسداران از سوی دولت بریتانیا شد.
استیو مک کیب، رئیس مشترک کمیته بریتانیایی برای آزادی ایران، گفت: ما قبلاً شاهد اعتراضات و تظاهرات بودیم، اما فکر میکنم این قیام استمرار بیشتری دارد. رژیم کم کم شبیه آدمهای بسیار خسته و کتک خورده در برابر نسل جدید شده است. آنها در حال از دست دادن موقعیت خود هستند و مردم در حال غلبه بر مقامات رژیم هستند. ما باید خواست جنبش مقاومت زنان جوان، و جوانان درگیر را بهرسمیت بشناسیم. ما باید همیشه آماده حمایت از تلاشهای مردم ایران برای تأمین آزادی خود و برگزاری انتخابات عادلانه و دمکراتیک باشیم».
وی گفت تحریمها تأثیر دارد و باید به بستگان مقامات ارشد نظام نیز تعمیم یابد.
نماینده سر راجر گیل افزود: «ما بهعنوان یک دموکراسی غربی باید شجاعت ایستادگی را داشته باشیم و برای آنچه به آن اعتقاد داریم روی ما باید حساب شود. راجر گیل ضمن خطاب قرار دادن خانم رجوی گفت: ما در حمایت از آرمان شما کاملاً متحد هستیم، و تا هر زمان که ادامه یابد برای تحقق آزادیها و دموکراسی که شما و مردم شما شایسته آن باشید، به این حمایت ادامه خواهیم داد
لرد دالاکیا، که بیش از ۲۰سال است از جنبش مقاومت ایران و آرمان دموکراسی در ایران حمایت میکند، در سخنان خود گفت تا زمانی که ایران آزاد شود به این حمایت ادامه خواهد داد.
سایر نمایندگان مجلسین عوام و اعیان که در این جلسه حضور داشتند عبارت بودند از: آنا فرث؛ هیلاری بن، سامی ویلسون، جیم شانون؛ یان پیزلی؛ مارتین دی؛ لرد سینگ، لرد بلینگهام؛ لرد هریس بارونس میچر و همچنین طاهر بومدرا، مقام ارشد سابق سازمان ملل.