استان نینوی و مرکز آن، موصل؛ دارای جمعیتی از مسیحی، مسلمان شیعه و سنی و ترکمن و اکراد و عرب و ایزدی است که در طول سالیان متمادی زندگی مسالمت آمیزی با یکدیگر داشتند. این مردم، طی چند سال اخیر به طور مداوم، آماج فتنه انگیزیهایی برای برانگیختن یک جنگ برادر کشی قرار داشتند.
درید کشموله استاندار نینوی روز یکشنبه به تلویزیون العربیه گفت: «درپی منفجر کردن تعدادی از خانهها و کشتن 11تن از مسیحیان عراقی طی ده روز گذشته، در24ساعت گذشته حدود هزارخانواده مسیحی شهر موصل را ترک کردهاند. به گفته کشموله این بزرگترین کوچی است که طی 24ساعت انجام می شود. استاندار استان نینوی با اشاره به ترکیب جمعیتی این استان، میگوید: «بعد از سال2004 برای از هم پاشاندن این ترکیب فتنه انگیزی در استان شروع شد. یک بار به اکراد حمله میشود، یک بار به شبک حمله می شود، یکبار به ایزدیها حمله می شود وحال یک حمله شدید علیه برادران مسیحی صورت می گیرد، در صورتیکه آنها شهروندان اصلی و واقعی این شهر هستند. برخی از آنها ترور شده اند بعد از این ترورها رعب وحشت در مردم ایجاد شد و آنها به ترک شهر روی آوردند» .
سفارت آمریکا در بغداد طی اطلاعیه ای حملات اخیر به عراقیان مسیحی را که در بغداد هم صورت گرفته، محکوم کرد ولی نه مقامهای آمریکایی و نه مقامهای عراقی هنوز آمران و عاملان این حملات ویا جریانهایی را که این موج را ایجاد و پشتیبانی می کنند، معرفی نکرده اند. اما آشکار است که هدف این اقدامات متزلزل کردن ثبات و آرامش عراق، بخصوص در شرایطی است که امضای موافقتنامه امنیتی در آستانه امضا قرار گرفته است.
به هر حال دولت عراق تعهدش برای حفاظت از شهروندان مسیحی را اعلام کرده است. نوری المالکی، نخست وزیر عراق، روز یکشنبه دستور بررسی این موضوع را صادر کرد وعده داد که از مسیحیان ساکن موصل حفاظت خواهد کرد. مقامهای محلی نیز قول داده اند که برای متوقف کردن این پدیده راه حلی پیدا کنند و خانوادههای رانده شده را، به خانههایشان باز گردانند و حفاظت آنها را تأمین نمایند.
اسقف مسیحیان کلدانی عراق در شهر کرکوک طی مصاحبهیی با خبرگزاری فرانسه از نوری مالکی نخست وزیر خواست تا امنیت اقلیت مسیحی را تضمین کند. اسقف لوئیس ساکو همچنین از ارتش آمریکا خواست تا تلاش بیشتری برای حفاظت از مسیحیان و سایر اقلیتها انجام دهد. وی گفت که اقلیت مسیحی در عراق، هدف یک طرح نابودسازی و خشونت قرار گرفته، هدف از اینکار نیز سیاسی است و از سال 2003 تا کنون 200تن از شهروندان مسیحی عراق به قتل رسیدهاند و به شمار زیادی از کلیساها حمله شده است.
حملات تروریستی علیه مسیحیان واکنشهایی را در سطح بینالمللی به دنبال داشته است. پاپ بندیکت، رهبر کاتولیک های جهان، ضمن محکوم کردن این تجاوزات، خواستار پایان خشونتها علیه مسیحیان عراقی شد.
سازمان کنفرانس اسلامی نیز که دارای 57 کشور عضو است، حملات به مسیحیان را محکوم کرد.
هم چنین استفان دو میستورا نماینده ویژه سازمان ملل متحد در عراق، خشونتها علیه مسیحیان در شمال عراق را محکوم کرد، و از آنچه که آن را "بروز خشونت ضد مسیحی" در موصل خواند، اظهار نگرانی نمود.
<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/ad979666-6ec6-477f-aa3a-0e80f097aa00"></iframe>