728 x 90

وضعیت ترانزیت در ایران با بحران مواجه است

وضعیت ترانزیت در ایران
وضعیت ترانزیت در ایران
یک عامل حکومتی در وزارت راه و شهرسازی رژیم روز چهارشنبه 8شهریور 96 با اشاره به کاهش ۳۲درصدی ترانزیت زمینی ایران از کاهش تدریجی سهم کشور در ترانزیت کالای دنیا و آسیا خبر داد و گفت: کشورهای همسایه به سرعت در حال ایجاد کریدورهای ترانزیتی جدیدی هستند که در بیشتر آنها ایران جایگاهی ندارد.

خبرگزاری سپاه پاسداران موسوم به فارس به‌نقل از وی افزود: وضعیت ترانزیت در کشور با بحران مواجه است، در دو سال اخیر با کاهش 32درصدی ترانزیت زمینی (ریل و جاده) مواجه شده‌ایم و انتظار بهبود برای سال‌های بعد در صورت ادامه روند کنونی نباید داشت.

وی با اشاره به این‌که شرایط ترانزیت در کشور با این وضع موجود در سال‌های آتی بدتر می‌شود، گفت: در ایران سهم ترانزیت در حمل و نقل بین‌المللی زمینی فعلاً 42درصد است که رقم پایینی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: اتصال ریلی باکو - تفلیس - کارس از طریق دریای خزر به اروپا و از مسیر ترکیه در حال انجام است و ظرفیت اولیه آن در پایان سال 2017 رقم ۶.۵میلیون تن خواهد بود و ایران در این مسیر ترانزیتی جایگاهی ندارد.

اشرفی به سرمایه‌گذاری 850میلیون دلاری روسیه در قطار ریلی سیبری اشاره کرد و گفت: در این پروژه نیز ایران سهمی در ترانزیت ندارد.

وی اضافه کرد: برای همان راه ابریشم یخی برنامه‌های بلندمدت توسعه ترانزیت وجود دارد و قرار است در سال 2030 میلادی 25درصد کالاهای مبادلاتی بین دو قاره آسیا و اروپا از این مسیر عبور کند و این مسیری جدید برای اتصال آسیا به اروپا بدون در نظر گرفتن جایگاه ایران خواهد بود.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/09e97f97-d106-4035-869f-0522dc388ecd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات