728 x 90

گزیده روزنامه ها,گفته ها و نا گفته ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۳۰خرداد ۹۶

-

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
اغلب تیترهای اول و سرمقاله‌های روزنامه‌های هر دو باند حاکم به تمجید از شلیک موشک توسط سپاه پاسداران به سوریه و تأیید اهداف توسعه‌طلبانه آن اختصاص یافته است:

آرمان: عملیات موشکی و منطق صلح ایرانی
آرمان: شوک شلیک

آفتاب یزد: انتقام سخت

ابتکار: سیلی موشکی

اعتماد: دفاع مشروع

اطلاعات: بازتاب جهانی حمله موشکی سپاه به تروریستها

ایران: شلیک به مغز داعش

بهار: پیامی برای داعش و منطقه

تجارت: ایران سیلی زد جهان صدایش را شنید

جهان صنعت: صدای سیلی به داعش را دیگران شنیدند

جمهوری اسلامی: حمایت همه طیفهای سیاسی از حمله موشکی

خراسان: موشکهای ضد جنگ

دنیای اقتصاد: هدف غیرمستقیم ۶موشک ذوالفقار

شرق: موج انفجار حمله موشکی سپاه

شهروند: صدای بلند یک سیلی

کلید: سیلی سخت

کیهان: داعش سیلی خورد تل آویو و ریاض لرزید

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع تلاش کرده‌اند با «سوخت موشک» شکافهای حاکمیت و بحرانهای گریبانگیر نظام را علاج کنند. به همین منظور به باج‌خواهی از باند مغلوب و کشورهای منطقه پرداخته‌اند. اما در این نمایش پوشالی قدرت کلاف درهم بحرانهای نظام و عمق شقه درونی‌اش را ناخواسته رو کرده‌اند:

کیهان: در استفاده از موشک برای سرکوب آنها، ارسال پیام به اهداف مهم‌تری از داعش نیز مورد نظر بوده است.
درباره مخاطبان پیام جمهوری اسلامی ایران می‌توان از موارد زیر با قاطعیت و اطمینان بیشتری یاد کرد.
1- آمریکا بی‌تردید اصلی‌ترین مخاطب حملات موشکی یکشنبه‌ شب سپاه بوده است
از آن روی که طی چند سال اخیر و مخصوصاً در دوران دولت یازدهم، ضمن رجزخوانی‌های پی‌درپی علیه کشورمان، دست به توطئه‌های بسیاری نیز زده است که کلاه گشاد برجام و فاجعه‌ای که به‌دنبال داشت فقط یکی از آن بسیارهاست.
آمریکا، شاید به این توهم افتاده بود که در ایران اسلامی با برخی از جریانهای واداده که تعدادی از مسئولیتها را نیز برعهده ‌دارند، طرف است و از این روی با تهدید می‌تواند امتیاز بگیرد.
حرکت قدرتمندانه سپاه به آمریکا فهماند که در ایران با جماعتی طرف نیست که به قول «رکس تیلرسون» وزیرخارجه ترامپ؛ «آماده همکاری با آمریکا برای تغییر نظام اسلامی هستند»!
حمله موشکی سپاه برای آمریکا و متحدان اروپایی و منطقه‌یی آن به‌وضوح حاوی این پیام است که اگر منطقه برای فعالیت اقتصادی و تجاری ایران ناامن شود، هیچ دلیل و توجیه منطقی و عقلایی وجود ندارد که برای دشمنان تابلودار غربی و عربی و عبری ایران اسلامی، امن باشد و بدیهی است که هزینه این ناامنی باید به دشمنان جمهوری اسلامی ایران نیز تحمیل شود.
رژیم اشغالگر قدس یکی دیگر از اصلی‌ترین مخاطبان پیام حمله موشکی یکشنبه شب سپاه است. در این‌باره گفتنی است که متأسفانه برخی از پیام‌های ضعفی که دولت یازدهم با مواضع و عملکرد خود به بیرون ارسال کرده بود، رژیم اشغالگر قدس را به توهم انداخته بود که ایران اسلامی در مقابل تجاوزگریها و توطئه‌های پی‌درپی این رژیم جعلی راه مماشات در پیش گرفته است و زمان را برای دست زدن به اقدامات خصمانه آشکار علیه کشورمان، مناسب و دلخواه تلقی می‌کرد. تا آنجا که از حمایت آشکار تروریست‌های داعش با انگیزه اعلام شده تقابل با جمهوری اسلامی ایران، ابا و امتناعی نداشت.
می‌تواند و آماده است تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان کند و دلیلی هم ندارد که نکند... آل‌سعود و کشور فکسنی عربستان بدون تردید یکی از گیرندگان پیام موشکهای یکشنبه شب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است... و بالاخره یکی دیگر از مخاطبان اصلی پیام موشکی یکشنبه شب سپاه، برخی از جریانهای واداده داخلی هستند که «وحشت از آمریکا» ترجیع‌بند مواضع و اظهاراتشان بود، تا آنجا که با ترساندن مردم از سایه جنگ در پی جمع‌آوری آراء آنان بودند. این جریان، حتی نمایش کریدور موشکی زیرزمینی سپاه را نیز که نشانه اقتدار ملی بود، برنمی‌تافت و آن را باعث حساسیت دشمن - آنهم دشمنی که از هیچ اقدام خصمانه علیه کشورمان کوتاهی نکرده بود - می‌دانست و...
این جریان که رکس تیلرسون با صراحت به همراهی برخی از آنان با آمریکا برای فروپاشی نظام یاد کرده بود باید این پیام روشن را دریافت کرده باشد که دیپلوماسی التماسی، فقط باعث جری‌تر شدن دشمن می‌شود و برخلاف نظر آنان، نه فقط سایه جنگ را از سر ملت دور نمی‌کند، بلکه برای نظامیان دشمن فرش قرمز هم پهن می‌کند!

کیهان: مدیر مسئول کیهان در گفتگو با فارس: شلیک موشکهای سپاه باطل‌السحر وادادگی‌ها بود
مدیر مسئول کیهان با اشاره به شلیک موشک گفت: این موشکها جواب هارت و هورت‌های ترامپ نیز هست و به او می‌فهماند در ایران اسلامی با یک مشت واداده روبه‌رو نیست که تیلرسون وزیر خارجه آمریکا از آمادگی آنها برای همراهی با واشینگتن در مقابله با جمهوری اسلامی سخن می‌گوید... وی این حرکت را باطل‌السحر وادادگی‌ها و خمودگی‌هایی دانست که جماعتی اصرار داشتند به ملت تزریق کنند و گفت: همانها که دو روز قبل از رکس تیلرسون وزیر خارجه ترامپ مدال کاسه‌لیسی آمریکا را دریافت کردند.

روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای مواضع مهره‌های ریز و درشت نظام از هر دو باند حاکم را در تأیید حمله موشکی و اهداف توسعه‌طلبانه آن انعکاس داده‌اند:

کیهان: رئیسی تولیت آستان قدس رضوی اظهار داشت: پیام عملیات اخیر آن است که اگر تلاش‌ها برای ناامنی ایران ادامه یابد، هیچ نقطه امنی در این عالم برای تروریستها و حامیان مستبد آنها باقی نخواهد ماند.
«حسین امیرعبداللهیان» مشاور رئیس‌ مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس اظهار داشت: این فقط یک هشدار نرم بود.
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیانیه‌یی صادر کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است: پیام آشکار این اقدام اضافه بر ضربه مهلکی که بر بدنه شجره خبیثه داعش و دیگر گروهک‌های تروریستی، در مرکز آنها در خاک سوریه دیرالزور وارد شد هشدار جدی به حامیان تروریستها بود...
«حمیدرضا حاج بابایی» نماینده مجلس در خصوص اقدام سپاه اظهار داشت: آمریکا باید بداند که هر کشوری بخواهد کوچک‌ترین تجاوزی به ایران کند، باید تا مرز نابودی آن کشور پیش‌بینی شود زیرا دوران بزن دررویی به پایان رسیده است.

برخی روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع اذعان کرده‌اند که نمایش شلیک موشکها بخشی از پروژه موشک درمانی نظام برای گریز از بحرانهای داخلی و منطقه‌یی بوده است:

حمایت: اقدامی که جمهوری اسلامی در هدف قرار دادن داعش و اتاق فکر تکفیریها در دیرالزور انجام داد، دو معادله را در حوزه منطقه‌یی به چالش کشید که هر دوی آنها با مدیریت عقیم آمریکایی و با عقبه صهیونیستی – سعودی شکل‌گرفته بود. اول: قانون «تحریم‌های جامع ایران» در مجلس سنا که با هدف محدود کردن قدرت موشکی ایران، تلقی کردن آن به‌عنوان «تهدید منطقه» و قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی شکل گرفت؛ در حالی است که انتقام سخت سپاه از تروریست‌ها، پاتک و پاسخی به آدرس‌های غلطی بود که سیاستمداران آمریکایی درصدد ارسال آن به جهان بودند... دوم: شکست طرح «ناتوی عربی» با کارگردانی آمریکا و با تأمین مالی از طریق دلارهای نفتی سعودی که بر اساس آن بنا بود 34هزار مزدور برای به‌اصطلاح مقابله با داعش بکار گرفته شوند.

روزنامه‌های باند خامنه‌ای با بیان این‌که شلیک موشکی به داعش همان «سیلی» به دشمن است که خامنه‌ای ابراز کرده بود معذرت خواهی توأم با غلط کردم گویی نظام از دود و دمهای توسعه‌طلبانه را به نمایش گذاشته‌اند و مصرف باندی آن را در حمله به باند حسن روحانی برجسته کرده‌اند:

جوان: به فاصله کمتر از چهار ساعت از هشدار رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و مقام معظم فرماندهی کل قوا مبنی بر این‌که «ما به آنها سیلی خواهیم زد»، سیلی کوچک موشکی نیروی هوا فضای سپاه بر چهره خبیث و کثیف گروهک تروریستی داعش نواخته شد... حامیان تروریست‌ها، بدانند که جمهوری اسلامی دفاع از امنیت ملت و کشور ایران را یک حق مشروع و قانونی دانسته، بر همین اس به فاصله کمتر از چهار ساعت از هشدار رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و مقام معظم فرماندهی کل قوا مبنی بر این‌که «ما به آنها سیلی خواهیم زد»، سیلی کوچک موشکی نیروی هوا فضای سپاه بر چهره خبیث و کثیف گروهک تروریستی داعش نواخته شد... و اما آخرین پیام این سیلی کوچک، به خود آوردن کسانی است که با تشدید تحریم‌ها علیه برنامه موشکی ایران و سپاه پاسداران در کنگره آمریکا، به‌دنبال زمینه‌سازی برای برجام‌های موشکی و منطقه‌یی بودند...

وطن امروز: وطن امروز: ناصر نوبری در گفتگو با «وطن‌امروز» : مردم قدردان نیروهای مسلح هستند
مهندس ناصر نوبری، دیپلومات باسابقه کشورمان درباره حمله موشکی سپاه به مقر فرماندهی داعش در دیرالزور می‌گوید این اقدام تنبیهی، اثر بازدارندگی بسیاری خواهد داشت.
این اقدام ایران پیام مهمی برای محافل بین‌المللی و به‌ویژه منطقه‌یی دارد و به آنها نشان می‌دهد ایران در بالاترین آمادگی سیاسی، نظامی و وحدت عملیاتی قرار دارد تا دچار اشتباه محاسباتی نشوند. این پیام به‌ویژه بعد از انتخابات ایران که نوعی تفرقه و به‌هم‌ریختگی و اختلال در وحدت تصمیم‌گیری را می‌توانست به طرف‌های مقابل القا کند، خنثی کرد.

روزنامه‌های باند حسن روحانی نیز موشک درمانی پیشه کرده و همسو با باند خامنه‌ای با یادآوری یکی از موارد موشک پرانی به مقر مجاهدین در قرارگاه اشرف، به‌دنبال مطامع خود از موشک پرانی برای حفظ نظام هستند:

آرمان: سرمقاله: اقدام موشکی ایران و سه هدف راهبردی
ترامپ و کنگره آمریکا باید بدانند که برای همیشه باید رویای توقف برنامه موشکی ایران را از دستور کار خود خارج کنند. اقدام موشکی ایران تغییر جدی در منطقه پدید آورد.
اقدام موشکی ایران سه هدف راهبردی را در منطقه تأمین کرد. اهداف کوتاه‌برد، میان‌برد و دوربرد. هدف کوتاه‌برد اقدام بر ضد مواضع داعش بود.
هدف میان‌برد این عملیات خطاب به عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه است
این یک تغییر راهبردی جدی است که درشتگویی‌های عربستان، رژیم صهیونیستی و دیگر کشورها را مهار می‌کند. نخستین‌بار است که ایران توان عملیاتی خود را پس از 80موشکی که به مقر مجاهدین در پادگان اشرف شلیک کرد به رخ می‌کشد. موضوع حمله به پایگاه مجاهدین یک تهدید مرزی بود، اما این عملیات یک تهدید منطقه‌یی را مورد حمله قرار داد و ایران را به‌عنوان یک قدرت منطقه‌یی به اثبات رسانده است. سومین هدف، هدف دوربرد است که آمریکا مورد خطاب قرار می‌دهد. در شرایط کنونی که کنگره آمریکا موضوع تحریم موشکی ایران، سپاه پاسداران و... را در دستور کار قرار داده و ایران را به‌عنوان یک کشور بی‌ثبات‌ساز تحریم می‌کند، شلیک این موشکها پاسخ به تحریم‌های آمریکا بود. ایرانی‌ها در قبال دیپلوماسی برجام با جهان همکاری کردند، اما در دفاع از تمامیت ارضی خود با کسی تعارف ندارند.

روزنامه‌های باند روحانی با تناقض‌گویی گاه به توسعه‌طلبی نظام اذعان کرده‌اند و در عین‌حال نسبت به هر گونه شاخ و شانه کشیدن موشکی در مقابل جامعه جهانی پیشاپیش ابراز غلط کردم گویی کرده‌اند:

آرمان: عملیات موشکی و منطق صلح ایرانی
این اقدام پیام روشنی به سنای آمریکا که درصدد تحریم ایران به‌خاطر برنامه‌های موشکی است، مخابره کرده است. بعد از این حملات، نمایندگان کنگره به این امر واقف خواهند شد که موشکهای ایرانی موشکهای آزار دهنده برای هیچ کشوری نیست، بلکه موشک ایرانی در خدمت ایجاد ثبات و امنیت در منطقه خواهد بود.

شرق: موج انفجار حمله موشکی سپاه
محمدجواد ظریف، که هم‌زمان با این عملیات در شمال آفریقا مشغول رایزنی در مورد مسائل منطقه بود، در صفحه توییتر خود نوشت: «توان موشکی ایران از شهروندانش در دفاع مشروع و قانونی حمایت می‌کند و هم‌زمان مبارزه مشترک جهانی با داعش و تروریسم افراط‌گرا را پیش می‌راند».

آرمان: با این حملات موشکی، ایران پیام مهمی به دوستان و دشمنان خود در منطقه خاورمیانه و حتی جهان مخابره کرد. از یک طرف به دوستان خود در محور مقاومت نشان داد که ایران از توان بسیار بالایی برای مقابله با دشمنان این محور برخوردار است، و به دشمنان سه‌گانه خود یعنی عربستان، اسراییل و آمریکا نیز اعلام کرد اقتدار و قدرت ایران غیرقابل شکست و غیرقابل مهار است. عربستان و متحدان منطقه‌یی و فرامنطقه‌یی او به‌خوبی کدهای مستتر در این حملات را کدگشایی خواهند کرد

جهان صنعت: این حمله بیش از آن که برای داعش و گروه‌های تروریستی مقیم سوریه یا عراق اهمیت داشته باشد، برای سایر کشورهای دخیل در بحران سوریه عراق و خاورمیانه اهمیت دارد. در این باره ایالات‌متحده آمریکا، عربستان و کویت که از معارضان سوری حمایت و سقوط حکومت اسد را دنبال می‌کنند، با صورت جدیدی از حضور ایران در مناسبات‌ نظامی خاورمیانه مواجه شده‌اند‌

در روزنامه‌های حکومتی انتشار اسناد کودتای 28مرداد علیه دولت مصدق از طرف آمریکا، و رو شدن گوشه‌یی از خیانتهای آخوند کاشانی، تبدیل به سوخت جنگ باندی شده است:

ابتکار: ابهام های دوگانه مصدق کاشانی: نکته حائز اهمیتی که در این منازعات مغفول واقع شده یا عده‌یی به عمد آن را نمی‌بینند، واقعیت تحقق کودتا به دست جریانی در خارج از کشور است. تا جایی که عبدالله شهبازی، پژوهشگر تاریخ در این مورد می‌گوید: «انتشار اسناد جدید وزارت‌خارجه آمریکا درباره کودتای ۲۸مرداد ۱۳۳۲، دستاویزی شد تا بار دیگر «دوگانه کاشانی- مصدق» را به جنجال روز بدل کنند.
به هر روی مسأله اصلی را باید در این نکته ملاحظه کرد که بسیاری از تحلیل‌های ارائه شده تاکنون باید مورد بازنگری جدی قرار گیرد. بسیاری از تحلیل‌گران طی شش دهه گذشته همواره دکتر مصدق را به اشتباهات فاحشی از قبیل عدم مقابله با حزب توده، جدایی از آیت‌الله کاشانی، انحلال مجلس و... متهم می‌کردند. اتهاماتی که البته هرگز به اثبات نرسید و همواره در پوششی خاکستری قرار گرفت. بدون شک نمی‌توان با تحلیلی خطی موضوع را مورد ارزیابی قرار داده و دکتر مصدق را یکسره موجد اشتباهات متعدد فرض کرد. جالب این‌جاست که آیت‌الله کاشانی به‌عنوان یکی از موافقان کودتا، پس از پیروزی کودتاچیان گفته بود: «مصدق برای برقراری جمهوریت می‌کوشید. او شاه را مجبور کرد ایران را ترک کند؛ اما شاه با عزت و محبوبیت چند روز بعد برگشت. ملت شاه را دوست دارد.» در صورتی که مرحوم امام خمینی در جایی فرموده بودند یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مصدق این بود که به نظام پهلوی اعتماد کرد و نسبت به حذف این دولت اقدام لازم را به انجام نرساند. این دو تحلیل متفاوت از شیوه رفتار و عملکرد دکتر مصدق نشان می‌دهد منتقدان او موضع یکسانی نداشتند. بلکه برخی چون مرحوم امام خمینی با واقع‌نگری روند حرکتی مصدق را کند ارزیابی می‌کردند و برخی چون آیت‌الله کاشانی در نتیجه تعاملات ساختار درون قدرت، تقاضای اقداماتی به مراتب کمتر از او داشتند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2db96dd3-78e5-4966-920f-8b8c97aa82f6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات