728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۱7مهر ۱۳۹۵

-

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
در روزنامه‌های حکومتی روز شنبه 17شهریور اوج تخاصمات باندی بر سر برگزاری مسابقه فوتبال ایران- کره و رو کردن دجالگریهای باند خامنه‌ای، تصویر روشنی از ناتوانی نظام در حل یک مسأله اجتماعی را به نمایش گذاشته است:

آرمان: چه کسی باور می‌کرد روزی فرا برسد که برگزاری مسابقه فوتبال به موضوعی سیاسی بدل شود؟ واقعیت این است که هیچ‌کس!... مخالفان دولت می‌کوشند تا سر حد امکان، از هر بهانه‌یی برای تنگ‌کردن عرصه بر دولت استفاده کنند...

شرق: یکشنبه هفته یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به وزیر ورزش گفته بود: «اینکه نمی‌توانید این مسابقه را جابه‌جا کنید، این جواب‌ها قانع‌کننده نیست. اگر این برنامه را حذف کنید، هر زیانی ببینید در برابر آن سودی که از احترام به عاشورا به دست می‌آید، برابری می‌کند». علی مطهری در پاسخ به یزدی نوشت: رویکردی مانند آنچه درباره مسابقه فوتبال ایران و کره‌جنوبی ابراز کردید، انسان را به یاد اقدامات کلیسای کاتولیک در قرون وسطا می‌اندازد.

مردم‌سالاری: «خبرگزاری دویچه وله» آلمان نیز ضمن نقل‌قول از برخی مقامهای ایران در پی اعتراض رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به برگزاری بازی فوتبال همزمان با عصر تاسوعا، حواشی این جنجال را در ایران سیاسی خوانده بود

همدلی: «اپوزیسیون» نمایی با هزینه نظام
برخی روحانیان میانی و بلندمرتبه با شدت هرچه تمام‌تر خواستند که دولت بدون توجه به تعهدات بین‌المللی خود، این بازی را لغو کند.

استناد این معترضان به «احتمال» شادی جوانان در صورت برد ایران در این مسابقه است. حزب مؤتلفه نیز در بیانیه‌یی خنده‌دار، خواستار آن شد که در صورت برگزاری بازی، تلویزیون از پخش تصاویر زننده گل‌ها خودداری کند و از این طریق به تحریک هیجانات و شادی مردم نپردازد.

در روزهای منتهی به تاریخ برگزاری، تحرکات برخی از این گروه‌ها، احتمالاً تشدید خواهد شد و التهاباتی در فضای سیاسی و اجتماعی کشور خواهد آفرید. (مگر این‌که به‌نحوی متوجه عواقب التهاب‌افکنی خود شوند)... اگر ‌چه برخی از دل‌سوزان هشدار داده‌اند که؛ آزادی‌های مشروع مردم را در برابر مقدسات مورد احترام همان مردم قرار ندهید و با آسمان و ریسمان بافتن، هر موضوعی را به‌گونه‌یی طرح نکنید که به هرچیزی ربط پیدا کند.

اگر چه گفته شد که شادی احتمالی جوانان بر اثر برد ایران، شادی در عزای سالار شهیدان کربلا نیست و بی‌دلیل این دو موضوع را به هم ربط ندهید... این سؤال پیش می‌آید که آیا این گروهها «اپوزیسیون اسلامی» جمهوری اسلامی هستند که به کمتر از برکناری سران کشور و ایجاد وضعیت خاص و خطرناک در جمهوری اسلامی راضی نمی‌شوند؟

این گروهها که پیش از این نشان داده‌اند برای منافع ملی هیچ ارزشی قائل نیستند و از ایجاد بحران برای کشور و نظام نیز رویگردان نیستند و همواره خود را مدافع نظام دانسته‌اند، اما باید در عمل نسبت خود با جمهوری اسلامی را مشخص کنند. در این میان دستگاههای نظارتی... این شبهه که گروهی با نام نظام و با استفاده از امکانات نظام، برای نظام هزینه ایجاد می‌کنند و در میان نظام نیز پایگاه دارند، را از میان ببرند.

روزنامه‌های هر دو باند حاکم اظهارات مستأصل آخوند موحدی کرمانی در نمایش جمعهٴ تهران را انعکاس داده‌اند:
 
کیهان: مسأله مسابقات فوتبال مسأله عجیبی شده از طرفی تذکرات داده شده بنده هم تذکر می‌دهم و ازطرفی اظهار می‌کنند این را در این اگر تعطیل بکنیم توالی فاسد زیادی خواهد داشت. من در این زمینه وارد نمی‌شوم اما در این زمینه عرض می‌کنم اگر قرار است در شب عاشورا مسابقات فوتبال انجام بگیرد، دقت کنید باید فضای مسابقه صددرصد عاشورایی و کربلایی باشه، باید در و دیوار آنجا سیاه‌پوش بشه، تمام فضای آنجا سیاه‌پوش بشه، فریاد یا حسین از بین جمعیت پیوسته بلند بشه، به عوض کفی که در این مسابقات ‌زده میشه دقت کنید به عوض کف همه باید فریاد بزنند یا حسین.

روزنامه‌های وابسته به هاشمی رفسنجانی، برخی اظهارات وی را که ضمن دوجایه خوری معمول، لگد به جنگ‌طلبی خمینی و غلط کردم گویی نسبت به جنایتهای خودش و نظام است را درشت‌نمایی کرده‌اند.

آرمان: ختم جنگ را از کارهای بزرگش می‌داند و می‌گوید: «روحیه من اینگونه است که اصلاً از کشتار و زندان خوشم نمی‌آید، هرچه می‌خواهد باشد. هیچ وقت خوشحال نمی‌شوم که مثلاً دشمنی را زندانی کرده‌ایم و یا کشته‌ایم... از روحیه بعضی‌ها که می‌روند و موقع اعدام، اعدامی را تماشا می‌کنند، تعجب می‌کنم که اینها دیگر چه آدمهایی هستند... ختم جنگ برای من بسیار مهم بود، واقعاً از کشته شدن عراقی‌ها ناراحت می‌شدم و دلم نمی‌خواست در سخنرانی‌هایم آمار تلفات آنها را بگویم، اما ناچار بودم و باید گزارش می‌دادم. از جاهایی که در زندگی من این موضوع پیش آمد که گفتم از جنگ بیزارم؛ یک‌بار آیت‌ا... خامنه‌ای به من گفتند که شما از جریان جنگ، قهرمان بیرون می‌آیید. من گفتم نمی‌خواهم قهرمان جنگ باشم، می‌خواهم قهرمان صلح باشم؛ روحیه من اینگونه است». و روایت می‌کند که هنگام دریافت نشان «فتح» حاضر نشده که در مراسم رسمی این مدال به او داده شود.

روزنامه‌های باند رفسنجانی و حسن روحانی، اعترافها و هشدارهای عضو سابق مجلس ارتجاع در خصوص عمق فساد در نظام و تهدید سرنگونیش را انعکاس داده‌اند:

شرق: احمد توکلی: اگر با فساد مبارزه نکنیم جمهوری اسلامی را ساقط می‌کند

اعتماد: احمد توکلی: با فساد مبارزه نکنیم حتماً جمهوری اسلامی ساقط می‌شود

آرمان: احمد توکلی در توضیح این‌که در چه مرحله‌ای از فساد به‌سر می‌بریم، گفت: در حال حاضر در مرحله فساد سیستمی هستیم و این هم تعریف دارد و تعریف آن، این است که در هر سیستمی راه‌هایی برای بقای سیستم پیش‌بینی شده است. وقتی که دستگاههای مسئول حفاظت سیستم، خود به درجاتی گرفتار فساد بشوند آغازی برای فساد سیستمی است. توکلی در پاسخ به این سؤال که مسئولیت چنین شرایطی با چه کسی است، گفت: با همه. فقط این نکته را اضافه کنم که فساد سیستمی تعریف عمیق‌تری هم دارد که ما به درجاتی از آن هم گرفتار هستیم و آن این است که افراد فاسد در مجاری تصمیم‌گیری حضور پیدا می‌کنند در نتیجه تصمیماتی اتخاذ و روش‌هایی تعبیه می‌شود که به‌طور سیستماتیک کارکرد سیستم به توزیع نابرابر درآمد منجر می‌شود، یعنی شکاف را بیشتر می‌سازد و منابع را به سمت افراد فاسد سوق می‌دهد که ما از این جهت هم مبتلا هستیم.

روزنامه‌های هر دو باند حاکم نسبت به بیانیه نقض حقوق‌بشر رژیم توسط بان کی‌مون، به ابراز وحشت و سوز گداز پرداخته‌اند:

جوان: سرمقاله: آخرین مأموریت «بان‌کی‌مون»... مسأله حقوق‌بشر به‌طور مستمر از موارد اتهامی جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و این یک سناریوی همیشگی از سوی غرب به‌ویژه آمریکا برای پرونده‌سازی علیه جمهوری اسلامی است و طبیعی است که با این اتهام‌آفرینی‌ها باید نهادهای به‌اصطلاح حقوق‌بشری بین‌المللی این سناریو را در دستور کار خود قرار دهند و کشورهای غربی می‌کوشند از طریق گزارشات ویژه حقوق‌بشر با صدور قطعنامه‌های ضدایرانی در نهادهای حقوقی بشری، کماکان فشارهای سیاسی خود علیه ایران را تداوم بخشند تا از جمهوری اسلامی ایران چهره‌یی ضدبشری ترسیم کنند. شاید گزارش ضد حقوق‌بشری «بان‌کی‌مون» در این روزهای آخر که روی صندلی سبز این سازمان تکیه زده است، آخرین گزارش ناعادلانه او درباره حقوق‌بشر در ایران باشد ولی حتماً این گزارش، آخرین گزارش نخواهد بود و نباید خوش‌بین به آن بود که دبیرکل جدید این سازمان، «آنتونیو کوتیرس» پرتغالی که نگاه مثبتی درباره اقدامات امور پناهندگان افغانی در ایران دارد و بارها از نقش متعهدانه ایران تقدیر کرده است، بر همان سیاق نیز قضاوت خواهد کرد. فهرست‌سازی «بان‌کی‌مون» با هدف زمینه‌چینی برای ورود به برجام‌های بعدی با توجه به نگاه برخی عناصر داخلی برای ادامه مسیر برجام در موضوعات دیگر صورت گرفته است.

این اقدام «بان‌کی‌مون» را باید زمینه‌چینی برای طرح شکایت از دولت سوریه به مجامع بین‌المللی به اتهام جنایتکار جنگی و شریک کردن ایران در این زمینه یا حداقل ایجاد ترس در دولتمردان ایرانی برای امتیاز دادن به غرب در موضوع سوریه و تحولات منطقه صورت گرفته است.

جمهوری اسلامی: بان کی‌مون دبیرکل بدنام سازمان ملل، در آستانه کنار رفتن از این مسئولیت، آخرین خوش‌خدمتی را نیز به اربابان غربی و آمریکایی خود کرد. وی در یک گزارش 19 صفحه‌یی به مجمع عمومی درباره وضعیت حقوق‌بشر در ایران، رسماً نسبت به عدم پیشرفت محسوس شرایط حقوق‌بشری ابراز نگرانی کرد. وی با ادعای افزایش نگران‌کننده میزان اعدام‌ها، برگزاری دادگاههای ناعادلانه و بازداشتهای خودسرانه، از فرقه استعمار ساخته و انحرافی بهائیت هم جانبداری کرد و ادعای آزار و اذیت اقلیتهای مذهبی را تکرار نمود. این‌که جمهوری اسلامی ایران در قبال مسائل مرتبط با مقوله حقوق‌بشر چگونه عمل می‌کند مقوله‌ای است که به هر کس مربوط شود، قطعاً به بان کی‌مون با آن پرونده سیاه و رسوا، مربوط نمی‌شود که با سابقه عملکرد سؤال برانگیزی، قطعاً در موضع و موقعیتی نیست که بتواند در خصوص کارنامه حقوق‌بشری دیگران، اظهارنظر کند و برای آنها خط مشی تعیین نماید.

روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای ضمن به چالش کشیدن ادعاهای رفسنجانی در خصوص بهبود رابطه با عربستان، نسبت به سیاستهای عربستان و آمریکا علیه نظام آخوندی هشدار داده‌اند:

کیهان: عربستان یک‌بار در دولت آقای هاشمی رفسنجانی، سطحی از همگرایی و تنش‌زدایی با ایران را تجربه کرد. ملک عبدالله‌ و هاشمی رفسنجانی کارهای نمادین زیادی انجام دادند تا به نوعی روابط فیمابین شکل دهند که تزاحم عقیدتی و رقابت سیاسی کم و به شکل عادی درآید. این روند البته در عمل نفعی برای ایران نداشت و ملک عبدالله که در پی جا انداختن «سعودی» به‌عنوان نماینده کل جهان اسلام بود از سیاست تنش‌زدایی استفاده می‌کرد و البته گاه و بیگاه هم به ایران به‌طور علنی یادآور می‌شد که در موضع اقلیت است و به ناچار باید از موضع نماینده اکثریت جهان اسلام تبعیت کند... می‌توان گفت در دهه 1390 میان مقامات آمریکایی و صهیونیستی و سعودی در مورد نحوه مقابله با ایران اختلاف‌نظر جدی وجود داشت. ملک‌عبدالله در اواخر دوره پادشاهی خود در مصاحبه با یک روزنامه اروپایی با صراحت گفته بود آمریکا باید به ایران حمله کند و ما هزینه‌های آن و مسیر حمله را در اختیار آنان قرار می‌دهیم و نتانیاهو نیز بارها بر نادرست بودن سیاست «مهار غیرنظامی» آمریکا درباره ایران تأکید کرد و گفت تنها راه مقابله سریع به‌منظور فلج کردن ایران از طریق بمباران زیرساخت‌های آن است... آمریکایی‌ها بارها به سعودی‌ها و صهیونیستها گفته‌اند خب اگر پیروزی در جنگ علیه ایران ممکن است، چرا خود به ایران حمله نمی‌کنید. پس همان‌طور که همین الآن در دستگاه هیئت‌ حاکمه‌ آمریکا تغییر ایران دنبال می‌شود، آمریکا با این دو رژیم منحوس اختلاف استراتژیک درباره ایران ندارد سطح اختلافات آنان تاکتیکی است و به نوع «عملیات تغییر» آنان باز‌می‌گردد.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع اظهارات سرکرده نیروی تروریستی قدس، در سالگرد به هلاکت رسیدن پاسدار همدانی را مبنی بر تأکید بر دخالت در سوریه به‌صورت وسیعی انعکاس داده‌اند:

کیهان: سلیمانی با تأکید بر این‌که مشکل دشمنان، محوریت سوریه در جبهه مقاومت و ارتباط با جمهوری اسلامی است، گفت: ما در آنجا فقط از سوریه دفاع نمی‌کنیم از اسلام و جمهوری اسلامی دفاع می‌کنیم.

روزنامه‌های وابسته به باند خامنه‌ای هم‌چنان به سوز و گداز از سفت‌تر شدن طناب تحریمها بر گلوی نظام و حمله به دولت روحانی ادامه داده‌اند:

کیهان: جدیدترین اقدام ضدایرانی هم‌حزبی‌های اوباما و کلینتون

دموکرات‌های سنا خواستار تمدید ۱۰ساله تحریم‌های ایران شدند

دموکرات‌های سنا در اقدامی ضدایرانی خواستار تمدید 10ساله تحریم‌های ایران شدند.

هفت سناتور دموکرات به‌رهبری ریچارد بلومنتال با ارسال نامه‌یی به میچ مک‌کانل رهبر اکثریت سنا و نماینده جمهوریخواه ایالت کنتاکی از وی خواسته‌اند تا طرح موسوم به «اقدام تحریم‌های ایران» را پس از پایان تعطیلات سنا و بازگشت نمایندگان به واشینگتن، در اولویت قرار دهد.

کیهان: وزیر خارجه سابق فرانسه در گزارشی تصریح کرد: مقامات ایران در پسابرجام نسبت به این‌که رفع تحریم‌ها بر اساس برنامه اقدام (برجام) به درستی اتفاق نیفتاده و تنها روی کاغذ مانده، اعتراض کردند... فابیوس می‌گوید افشای وجود یک کانال مخفی مذاکرات دوجانبه میان تهران و واشینگتن به بروز درگیری لفظی شدیدی میان نماینده آمریکا و فرانسه منجر شد، اما نهایتاً همین سند مبنای مذاکرات قرار گرفت. به گفته او، پاریس این سند را ناقص می‌دید و معتقد بود که چندین کمبود در آن وجود دارد و باید اصلاح شود.

سایر بحرانهای اجتماعی، اقتصادی مضمون دیگر عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی است:

آفتاب یزد: سریال اتفاقات عجیب در بهشت زهرا؛ سرقت سنگ‌قبر مشاهیر و ورزشکاران

ابرار اقتصادی: رئیس جایگاه‌داران سوخت: افزایش قیمت بنزین قطعی است

ابتکار: ضرورت چابک سازی در نظام اداری کشور بررسی شد – لشکر ناکارآمد حقوق بگیران- دولت سالانه 200هزار میلیارد تومان (57میلیارد دلار) حقوق و مزایا می‌پردازد

ابتکار: 57درصد حجم آب قابل انتقال استان چهار محال و بختیاری در هشت سال کاهش یافته است، برزخ بی‌آبی بهشت آباد

اسرار: پزشکیان: محکومیت 12هزار میلیاردی احمدی‌نژاد را پیگیری می‌کنم

اسرار: رئیس سازمان بهزیستی: سو مصرف مواد و بزهکاری دانش‌آموزان را تهدید می‌کند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9292cc22-44fb-40b5-8aff-f1a23099b98f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات