728 x 90

بيكارى,بحران اقتصادى ايران,

آمارسازی با غیرت جوانان بیکار!

-

بیکاری در ایران تحت حاکمیت ولی فقیه ارتجاع
بیکاری در ایران تحت حاکمیت ولی فقیه ارتجاع
آخوند حسن روحانی در24مرداد در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ”من خوشحالم به مردم یاسوج اعلام کنم، دیشب مردم! مرکز آمار کشور اعلام کرد رشد اقتصادی ایران در 3ماهه اول امسال ۴.۴ درصد بوده است. روزی که تشکیل دولت دادیم، رشد اقتصادی کشور منهای ۶.۸ درصد بود. امروز رسیدیم به ۴.۴ درصد و این غیرت شما جوانان است“.

در این‌که رشد اقتصادی در 3ماهه اول امسال ۴.۴ درصد بوده یا نه؟ بیشتر خواهیم گفت، اما با استفاده از تعبیر وزیر دفاع حکومت آخوندی، می‌توان گفت، آخوند روحانی ”بی معرفتی کرد! “ که در استانی که رتبه اول نرخ بیکاری در کشور را دارد، به جوانانش طعنه بزند! که با غیرت شما آن‌قدر نفت فروختیم تا رشد اقتصادی را به ۴.۴ برسانیم و همین دیشب! که می‌خواستم بیایم این‌جا مرکز آمار متوجه این موضوع شد! جالب است که همین مرکز آمار اعلام کرده بود: ”کهگیلویه و بویراحمد دارنده رتبه اول نرخ بیکاری در کشور است... این بررسی نشان می‌دهد ۲۲ استان نرخ بیکاری دو رقمی را در سال گذشته تجربه کرده‌اند که بیشترین نرخ بیکاری را استان کهگیلویه و بویراحمد با ۱۷.۷ درصد داشته است“. (خبرگزاری حکومتی تابناک-۱۹/۱/۹۵) مشاور رئیس سازمان مدیریت کهگیلویه و بویراحمد هم می‌گوید ”نرخ بیکاری جوانان کهگیلویه و بویراحمد ۴۸.۸ درصد است“ و اینکه ”مهمترین مطالبه مردم از هیأت دولت و رئیس جمهوری در سفر به این استان رفع مشکل بیکاری است“. (خبرگزاری حکومتی تسنیم-۳۱/۴/۹۵)

از موضوع بی‌معرفتی و غیرت جوانان بیکار استان کهگیلویه و بویراحمد بگذریم و به مسأله آمارها در رابطه با موضوع رشد اقتصادی بپردازیم:
بطور خلاصه، مرکز آمار رژیم رشد اقتصادی را به 4/4 درصد اعلام کرده است! آنهم در دوره‌ای که همه دنیا می‌دانند اقتصاد رژیم آخوندی در یک رکود لا علاج گیر کرده و تمام امیدش برای امرار معاش، فروش نفت با هر قیمت و هر شرطی است.

رژیم برای نشان دهد که وضعیت قابل‌تحمل است، دست به آمارسازی زده و صدای هم باندیهای خودش را، خفه و صدای رقبا را در آورده است! از جمله:
”اتفاق نادر در تاریخ اقتصادی: سه عدد متفاوت از رشد اقتصادی طی 10روز ” «روحانی» : ۴.۴درصد؛ «جهانگیری» : نمی‌دانم! «سیف» :6 درصد “ (سایت حکومتی تفسیر نیوز-۲۶/۵/۹۵)

”خبرگزاری حکومتی تسنیم گزارش داده، در آمارسازی‌ها، با دستکاری سال پایه براحتی می‌توان آماری را که دولتی‌ها دوست دارند به دست آورد! یعنی با عقب‌کشیدن سال پایه برای محاسبه رشد اقتصادی و اعلام 4/4 درصد به‌عنوان رشد 4ماه نخست سال 1395 می‌توان این امر را محقق کرد! اقدامی که در هیچ روش آمارگیری چنین حرکت عجیبی ثبت نشده است که سال پایه به جای نزدیک شدن به دوره آمارگیری به یکباره 8 تا 15سال به عقب کشیده شود..

بسیاری از کارشناسان آمار در رژیم، رشد 4/4 درصدی مرکز آمار را غیرواقعی دانستند. در جدیدترین اظهارنظر صادق خلیلیان، وزیر سابق کشاورزی گفت: ”در چند ماه اول امسال، خام فروشی نفت افزایش یافته است و همین بهانه خوبی برای دولت بود تا رشد اقتصادی را 4/4 اعلام کند. وی با بیان این‌که عایدات حاصل، از نتایج افزایش فروش نفت خام است نه خروج از رکود اقتصادی گفت: دولت باید نسبت به آمارهای اقتصادی احتیاط بیشتری به خرج دهد و فقط بسنده به آمار نرخ رشد اقتصادی نکند، بلکه علت دستیابی به چنین نرخی را بگوید که خام‌فروشی منابع استراتژیکی نفت و گاز را افزایش داده است“. (روزنامه حکومتی وطن امروز-۳/۶/۹۵)

همچنین سایت حکومتی نسیم آنلاین به جمع‌آوری نظراتی از اقتصاددانهای رژیم پرداخته و از جمله آورده است:
”دکتر محمد عدالتخواه: آمارها دقیق نیست زیرا منبع و ماخذ مشخصی ندارد و نحوه آمارگیری در آنها مشخص نیست. دکتر پرویز جلیلی کامجو: آمار اعلام شده نیاز به شفاف‌سازی دقیق‌تر دارد. آمار رشد اقتصادی ۴.۴ درصدی در شرایطی بر زبان رئیس دولت یازدهم جاری شد که دو مقام بلندپایه دیگر دولت در طول یک هفته گذشته دو نظر متفاوت درباره نرخ رشد اقتصادی داده بودند.

ولی‌الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در خصوص رشد اقتصادی بهار گفت که اقتصاد ایران در بهار امسال رشد اقتصادی بسیار بالا و بی‌سابقه 6 درصدی را تجربه کرده است. این اظهارنظر سیف هم با واکنش اقتصاددانان روبه‌رو شد و حتی برخی از اساتید دانشگاه از سیف خواستند که مستندات رشد 6 درصدی اقتصاد ایران در سه ماهه اول سال 95 را اعلام کند.

چند روز بعد نوبت به اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی رسید و اظهار کرد نمی‌توان گفت که نرخ رشد اقتصادی سه ماهه اول امسال چقدر است؟

بنابراین با احتساب اظهارات دیروز رئیس جمهور درباره نرخ رشد اقتصادی سه مقام رسمی دولت سه پاسخ متفاوت را در برابر نرخ رشد اقتصادی بهار سال 95 داشته‌اند که این مسأله در نوع خود بسیار قابل تأمل و بیانگر آمارهای دروغین است.

مرکز تحت‌امر عادل آذر در بیان جزئیات این نرخ عجیب و غریب و غیرقابل پیش‌بینی، اعلام کرد که بخش صنعت کشور در سه ماهه نخست امسال رشد اقتصادی ۸.۸ درصدی را تجربه کرده است. این در حالی است که امسال هیچ تغییری در وضع صنایع ایجاد نشده و بررسی وضعیت صنایع حاضر در بورس نشان می‌دهد که نرخ رشد ۸.۸ نمی‌تواند صحت داشته باشد. همچنین در سه ماهه نخست امسال مانند دو سه سال گذشته، اکثر واحدهای تولیدی ظرفیت خود را کاهش داده و یا تعطیل شده‌اند. بسیاری از صنایع بزرگ از جمله ذوب آهن اصفهان هم در آستانه ورشکستگی قرار گرفته‌اند. خودروسازان هم مانند سال 94 هم‌چنان با مشکل فروش مواجهند و تغییر خاصی در وضعیت آنها ایجاد نشده است.

به نظر می‌رسد که هیچ اقتصاددانی حتی در خود رژیم، آمار رشد اقتصادی عادل آذر و مدیرانش که در مرکز آمار اعلام کرده‌اند را نمی‌تواند قبول کند زیرا هیچ بخشی از آن با وضعیت اقتصادی ایران در بهار 95تناسبی ندارد.

اینکه در 10روز دو اظهارنظر متفاوت از سوی دو تن از بالاترین مقامات اجرایی کشور و یک اظهار دیگر از بالاترین مقام پولی و بانکی کشور در خصوص نرخ رشد اقتصادی اعلام شود، بسیار عجیب و بی‌سابقه است.

یحیی آل اسحاق رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در رژیم، در مورد نرخ رشد ۴.۴ درصدی اقتصاد کشور در بهار امسال بیان داشت: «اگر آمارهای بیان شده از سوی مسئولان که ماخذ آن هم این دو نهاد رسمی است، مورد تردید قرار گیرد، خسارت بزرگی به اقتصاد وارد می‌شود. اگر‌ چه بر اساس اعلام رئیس جمهور، رشد اقتصادی کشور در سه ماهه ابتدای امسال به ۴.۴ رسیده، اما رشد سرمایه‌گذاری در همین مدت بیش از 15 درصد منفی بوده است. اگر پول حاصل از افزایش فروش نفت به تولید برنگشته باشد و صرف هزینه‌های جاری شده باشد، این رشد اقتصادی به‌معنای واقعی نقشی در اشتغال و رونق اقتصادی ایجاد نمی‌کند. آنچه برای عموم مردم مهم است برداشتی است که اتفاقات اقتصادی دارند و اگر مفهوم غلطی به آن‌ها القا شود و اعتماد آنها از آمارهای ارائه شده از بین برود ارائه دهنده آمار به جای نتیجه مثبت امید در مردم به نتیجه‌یی عکس یعنی ناامیدی دست می‌یابد» . (سایت حکومتی نسیم آنلاین-۲۵/۵/۹۵)

سایت حکومتی فرارو از یک کارشناس دیگر رژیم پیش‌بینی چنین به‌اصطلاح رشد اقتصادی را این‌طور آورده است: ”علی دینی ترکمانی استاد دانشگاه با بیان این‌که به‌رغم افزایش صادرات نفت ایران به میزان 500هزار بشکه بیشتر در روز در سال 95 که می‌تواند تاثیر مثبت بگذارد، اما به‌دلیل کاهش قیمت نفت تاثیر آن در حدود 4 درصد خواهد بود. » گفت: «در حوزه اشتغال به نظر می‌رسد اتفاق خاصی روی ندهد چون آن مقدار نرخ رشد از محل استفاده از ظرفیتهای خالی بنگاههای اقتصادی و نه سرمایه‌گذاریهای جدید خواهد بود و لذا نرخ بیکاری در سال آینده اگر بیشتر نشود، کاهش نخواهد یافت. » (فرارو -۱/۱/۹۵)

نتیجه اینکه، مردم ایران فریب این آمارسازیها را نمی‌خورند و برای بهبود اوضاع اقتصادی به این چنین ”رشد و توسعه‌یی“ دل نبسته‌اند. افزایش بیکاری، ادامه روند رکود اقتصادی، تناسب نداشتن درآمدها و هزینه‌ها، افزایش معضلات اجتماعی، فاصله طبقاتی آزار دهنده، فقر و نبود عدالت اقتصادی و بدتر از تمامی آنها، دجالگریها و جادوگریها، تنها زمینه مستعدی برای شکل‌گیری و تداوم اعتراضات و مطالبات برحق و شورش‌ها و قیام هایی بنیان کن را مهیا می‌سازد که تار و پود بنیان ظلم و جور و ستم رژیم آخوندی را در هم خواهد ریخت.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e45f72a6-7a2b-4053-a106-1c21285dce43"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات