عنوانهای مهم روزنامههای حکومتی در هر دو باند حاکم به تخاصمات باندی در عرصههای مختلف حول جنگ قدرت در انتخابات سال 96 اختصاص یافته است:
آفتاب یزد: معاون وزیر کشور: نمیتوان از مقابل هجمهها بیتفاوت گذشت
آفتاب یزد: عارف: شورای انقلاب فرهنگی برای اصلاح قانون ماهواره ورود کند
اعتماد: روحانی: در آغاز بهکار دولتم تنها 18روز ذخیره گندم داشتیم. امروز برای 700روز ذخیره داریم، حتی سم غیراستاندارد کشاورزی و داروی بیکیفیت وارد و مصرف میشد
خراسان: کندی دولت در حذف ثروتمندان منابع یارانهای را هدر داد؛ یارانه بهداشت و تولید همچنان در جیب ثروتمندان
شرق: تکذیب ارسال دعوت نامه از سوی جامعه روحانیت – کسی برای هاشمی نامه نمیفرستد
کیهان: جیب مردم آمارها را تأیید میکند؟ !
آفتاب یزد: معاون وزیر کشور: نمیتوان از مقابل هجمهها بیتفاوت گذشت
آفتاب یزد: عارف: شورای انقلاب فرهنگی برای اصلاح قانون ماهواره ورود کند
اعتماد: روحانی: در آغاز بهکار دولتم تنها 18روز ذخیره گندم داشتیم. امروز برای 700روز ذخیره داریم، حتی سم غیراستاندارد کشاورزی و داروی بیکیفیت وارد و مصرف میشد
خراسان: کندی دولت در حذف ثروتمندان منابع یارانهای را هدر داد؛ یارانه بهداشت و تولید همچنان در جیب ثروتمندان
شرق: تکذیب ارسال دعوت نامه از سوی جامعه روحانیت – کسی برای هاشمی نامه نمیفرستد
کیهان: جیب مردم آمارها را تأیید میکند؟ !
رسالت: محمد جواد لاریجانی: منتظر تحریمهای بسیار عظیم آمریکا باشیم
شهروند: رئیسجمهور در جلسه شورای اداری استان کهکیلویه و بویر احمد: برجام مبانی تحریم را از بین برد
ابتکار: معاون سیاسی وزیر کشور: با الفاظی در مورد رئیسجمهوری صحبت میشود که نمیتوان از کنار آن گذشت
ابتکار: چرا عدهیی راحت توهین میکنند
در روزنامههای باند خامنهای اظهارات منتظری در پیوند با اعتلای مقاومت و تحولات منطقهیی به ابراز وحشت از سرنگونی ختم شده است. انزوای جهانی و منطقهیی رژیم در میان این سوز و گدازها بیش از پیش از بارز شده است:
کیهان: در پروژه مورد اشاره احمد منتظری در نقش یک پادو و کارگزار دولت انگلیس ظاهر شده و مأموریت خود را با ارسال فایل صوتی... و با چند مصاحبه این مأموریت را پی گرفته است. پیش از این نیز، همایش پاریس منافقین با حضور ترکیفیصل شاهزاده سعودی و مسئول سابق استخبارات آلسعود، احمد غزال نخستوزیر پیشین الجزایر، صالح الغالب وزیر اطلاعات اردن، محمد العرابی وزیر خارجه قبلی مصر، اعظمالاحمد از اعضای جنبش فتح و یار نزدیک محمود عباس - بهایی ایرانیتبار و رئیس کنونی این جنبش - برنارد کوشنر، وزیرخارجه سابق فرانسه، خوزه لوئیس ساپاترو، نخستوزیر پیشین اسپانیا، نوت گینکریچ سخنگوی اسبق مجلس نمایندگان آمریکا، جان بولتن نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل، رودی جولیانی شهردار سابق نیویورک و... برپا شده بود... تمامی آنها از مقامات سابق اطلاعاتی و سیاسی کشورهای متبوع خود هستند تا حضور آنها بهمعنای مداخله مستقیم کشورشان در این همایش تروریستی تلقی نشود!
وطن امروز: مهدی محمدی: به یاد بیاورید مدتی قبل دولت فرانسه با لابی سعودی اجازه برگزاری یک همایش بزرگ به گروهک تروریستی منافقین داد. «ترکیفیصل» که بسیار به «محمدبنسلمان» نزدیک است در آن همایش شرکت کرد و گفت هدف سعودی براندازی نظام ایران است. بعد از آن، با واسطهگری عربستان، سرکرده منافقین با محمود عباس ملاقات کرد. سپس خبرهای متنوعی به دست آمد که سعودی و آمریکا در حال گفتگو با گروههای مسلح ضدایرانی در سطوح مختلف هستند... اتحادی که کارشناسان ایرانی میگویند با محوریت منافقین در حال ایجاد است... در میانه همین اوضاع بود که ناگهان فایلی از حسینعلی منتظری منتشر شد که تلاش میکرد نهتنها منافقین را از جنایاتی که کردهاند تطهیر کند بلکه نظام اسلامی را جنایتکار و مستوجب مجازات معرفی کند! آخرین تکه پازل هم ، زمانی هویدا شد که «صالحالقَلاب» وزیر پیشین فرهنگ اردن - که میدانیم بسیار به منافقین نزدیک است - در روزنامه الشرقالاوسط وابسته به عربستان سعودی مقالهیی نوشت و بیپرده فاش کرد بهمحض اینکه کار «تشکیل ائتلافهای لازم» به اتمام برسد، منافقین و دیگر گروههای مسلح عملیات نظامی علیه ایران را آغاز خواهند کرد.
روزنامههای هر دو باند اظهارات هراسآلود سردژخیم قضاییه رژیم را در واکنش به نوار منتظری انعکاس دادهاند که طی آن آخوند آملی تلاش کرده سکوت رفسنجانی در مورد نوار منتظری را بشکند و با چنگ و دندان قضایی، حریف را تهدید و مرعوب کند:
وطن امروز: آملی لاریجانی: بیت امام نغمههای شیطانی را در هم شکند
ابتکار: رئیس قوه قضاییه خواستار به میدان آمدن دلسوزان نظام و نویسندگان و سخنوران برای مقابله با «نغمههای شیطانی» کسانی که «با سخنان و ادعاهای سخیف و سادهلوحانه در پی به انحراف کشاندن تاریخ انقلاب هستند» شد و تصریح کرد: همه دوستداران انقلاب و امام همچنین بیت مکرم حضرت امام به میدان بیایند و این نغمههای شیطانی را در هم بشکنند. دستگاه قضایی نیز قاطعانه در مقابل کسانی که ضمن تلاش برای تحریف تاریخ انقلاب اسلامی درصدد ایجاد خلاءهای امنیتی و دو دستگی و پاره پاره کردن جامعه انقلابی و متدین ایران هستند، خواهد ایستاد.
آرمان: آملی لاریجانی: کشورهای غربی و اذناب منطقهیی آنان با دعوت از منافقین به فرانسه و برگزاری همایش، سعی در حمایت از آنان دارند و متأسفانه برخی نیز در داخل بهنحوی در حال همگامی با این جریان و تشویش اذهان عمومی هستند، اما باید بدانند قوه قضاییه همچنان با اقتدار عمل خواهد کرد و هر گونه تشویش اذهان عمومی در اینگونه امور امنیتی مسلماً پیگرد قضایی خواهد داشت.
حمله به باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع، با حمله به برجام و سوز و گداز از تنگتر شدن حلقه تحریمها آمیخته شده است:
رسالت: جواد لاریجانی در گفتگو با تسنیم به عرض یابی برجام و بد عهدیهای آمریکا پرداخت و گفت منتظر تحریمهای بسیار عظیم آمریکا باشیم.
وی در پاسخ به این سؤال که به نظر شما الآن برجام در چه وضعیتی قرار دارد و چه تجربههایی میتوان از آن آموخت؟ گفت: برخی شعارهایشان این بود که "برجام یک افتخار ملی است" ، "دنیا در مقابل ایران زانو زد" ، "تابوی مذاکره با آمریکا شکست" ، "ما میتوانیم در اقتصاد جهانی مندرج شویم" ، "سرمایهگذاری در ایران خوب شد" ، "دلواپسان به کنج رفتند" و مسائلی از این دست. درست و غلط بودن این شعارها مهم نیست بلکه مهم این است که هیچکدام از اعضای این طیف در این جعبه را باز نکردند تا ببیند داخل آن چیست... آقای هاشمی اخیراً در صحبتی فرمودند که "بعضیها دوست دارند برجام تعطیل شود و به منافع ملی ضربه بزنند". باید گفت که برجام تعطیل نشده است و اتفاقاً با قوت پیش میرود؛ منتهی بر اساس فکت شیت آمریکایی پیش میرود. روح برجام خیلی کثیف است... روح کثیف برجام اینهاست که توانمندی هستهیی ما را از بین ببرند، ما را در منطقه از پشتیبانی فلسطین و جبهه مقاومت بازدارند، نظام اقتصادی ما را در داخل کشور در حد انفجار ببرند و نهایتاً نظام اسلامی ما را دچار چالش جدی کنند.
روزنامههای باند رفسنجانی با سنگر گرفتن پشت خامنهای، و با یادآوری تعادل قوای جهانی بر ضرورت ادامه مسیر زهر خوران توسط نظام تأکید کردهاند:
اعتماد: برخی منتقدان برجام قادر به تمایز میان مسأله برجام و آمریکا نیستند. آنان به غلط میکوشند که این دو را منطبق بر یکدیگر تعریف و توصیف کنند. این یک اشتباه قطعی است. زیرا اگر این دو هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشتند و بهطورکامل بر هم منطبق بودند، هیچگاه اجازه تأیید توافق از سوی رهبری نظام صادر نمیشد... تحقق و اجرای برجام را باید در قالب یک بازی دید. یک بازی که دوطرف ماجرا و حتی بیش از دوطرف دارد. نهتنها ایالاتمتحده، بلکه روسها و چینیها و اروپاییها هر کدام بازیگران این بازی هستند...
روزنامههای باند رفسنجانی روحانی رو در روی باند علی خامنهای علاوه بر زهر هستهیی، زهر داخلی را نیز برای ادامه بقای نظام توصیه کردهاند:
آرمان: محمدتقی فاضل میبدی درباره مواضع اخیر علمالهدی درباره مخالفت با برگزاری کنسرت در خراسان، اظهار کرد: حرام کردن یک حلال هم بدعت است؛ بنابراین علما و مراجع تقلید باید وارد این قضیه شوند و نسبت به این مسأله موضعگیری کنند. وی خاطرنشان کرد: جوانان حق دارند از کنسرت و برنامههای فرهنگی استفاده کنند. در حالی که مخالفت با برگزاری کنسرتهایی که مجوز قانونی از مراجع ذیربط را دارد، جوانان را از دینگریزان میکند و آنها را به سمت استفاده از برنامههای ماهواره سوق میدهد. نباید از جایگاه امامجمعه، سلیقه خود را به مردم تحمیل کنیم.
مردمسالاری: فضای باز سیاسی دارای وجوه مثبت، منفی و در مواردی زیانبار است... گسترش اثرات منفی و وجوه مضرّة مرتبط با توسعهٴ فضای باز سیاسی، نگرانکننده است. پدیده شوم سیاسیبازی، مخربترین وجه در توسعهٴ فضای باز سیاسی است.
روزنامههای باند رفسنجانی با حمله به قضاییه آخوندی بهخاطر آزاد گذاشتن توهین کنندگان به روحانی، و اشاره به همدستی باندهای چماقدار و سرکوبگر با قضاییه آخوندی در جریان قیام 88، تصویر واضحی از سمتگیری تشدید تخاصمات برای کرسی ریاستجمهوری ارائه دادهاند:
ابتکار: روزی نیست که مخالفان دولت، توهینی را به کمان انتشار نسپارند. به هر بهانهیی به رئیس جمهور اهانت میکنند و از هیچ “عقوبتی ”هم نمیترسند. شاید حق دارند چرا که اساساً عقوبتی به آن معنا در انتظارشان نیست.
عموماً نه به دادگاهی فراخوانده میشوند و نه اگر به دادگاهی بروند محکوم میشوند. طبق قانون هر گونه توهین و افترا جرم محسوب میشود. اما تا کنون توهین به دولت و یا اصلاحطلبان اینگونه نبوده است. اگر پاداشی برای توهین کنندگان در پی نداشته باشد، باری، جزا هم نداشته است!
حتی یکبار حسن عباسی پس از سالها توهین و افترا مجرم شناخته شد اما نه برای توهین به اصلاحطلبان یا دولت بلکه برای توهین به یک نهاد نظامی. بخشی از این خیره سری و بیمسئولیتی در تزریق خشونت به جامعه، محصول اتفاقات ٨٨ است. آن روزها اگر تبعات خشونت دامن طرفین را گرفته بود و ترکه تنبیه به تن اینان خورده بود هرگز امروز اینچنین بیمحابا تولید خشونت نمیکردند.
متأسفانه این گروه خاطره خوشی از آن سالها دارد. هر چه خواستند بر سر رقیبان خود کوفتند و تا امروز هم رقیبان خود را با برچسب همان روزها از صحنه خارج میکنند. به تعبیری این سیاست به دهن آنان شیرین آمده است. گمان نکنم اما این راه، برای آنها پایان خوشی داشته باشد.
ابتکار: معاون وزیر کشور: کسانی که خود را در مقابل دولت قرار دادهاند حاضر نیستند بپذیرند دولت در تأمین آرامش مردم چه اقداماتی انجام داده است، آنان در گوشه و کنار کشور میگردند یک مشکل و نارسایی پیدا کنند تا آن را در تریبونها و نماز جمعهها مطرح کنند... مخالفان دولت بهدنبال این هستند که اقدامات دولت را ناموفق جلوه دهند و مسائل را بهگونهیی مطرح میکنند که امید مردم را از بین ببرند، البته اینگونه نیست که فقط در خطبههای نماز جمعه و سخنرانیها برجام را تضعیف کنند بلکه هر موفقیت دولت را طوری جلوه میدهند که گویی دولت هر کاری میکند تا مردم را در تنگنا قرار دهد. آنقدر هجمهها زیاد است و با الفاظی در مورد رئیسجمهوری صحبت میشود که نمیتوان از کنار این حرفها عبور کرد...
اعتماد: در چند وقت اخیر شاهد به کارگیری ادبیات زشتی در مورد رئیسجمهور از تریبونهای رسمی هستیم. گاهی رئیسجمهور را خائن و گاهی ضد ولایت فقیه خطاب میکنند و سخنرانی هم او را به عمروعاص تشبیه میکند.
ما از قوه قضاییه میخواهیم در این باره اقدام کند. همانطور که قوه قضاییه در مقام مدعیالعموم میتواند مطبوعات را تعطیل کند، میتواند در مقام مدعی العموم زمانی که به شخص دوم کشور و شخص اول اجرایی کشور توهین میشود وارد عمل شود. دستاندرکاران قوه قضاییه در این مورد باید جواب دهند و در مقابل این پردهدری و گستاخی سکوت نکنند. آن هم گستاخیای که هم تبعات امنیتی و هم تبعات بسیار منفی دینی و اخلاقی در جامعه بهدنبال دارد.
در روزنامههای باند خامنهای بیشترین مقالات به اثبات ناکارآمدی دولت روحانی و خط نشان کشیدن برای حذف باند رفسنجانی اختصاص یافته است:
کیهان: صادق زیباکلام مدعی شد اغلب کسانی که به روحانی رأی دادند دغدغههای سیاسی و فرهنگی داشتند نه اقتصادی اما روحانی هیچ کدام این دغدغهها را برآورده نکرد و خسرالدنیا و الآخره شده است.
وی گفت: معتقدم کارنامه آقای روحانی در حوزههای سیاست داخلی، اجتماعی و فرهنگی حتی از اقتصاد هم ناموفقتر است.
وی اظهار داشت: مشکل آقای روحانی از جایی شروع میشود که بخش عمدهای از کسانی که به ایشان رأی دادند بیشتر دغدغه مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی داشتند و مسائل اقتصادی کمتر برای آنها مهم بود؛ در حالی که ظرف سه سال گذشته هر بار که آقای روحانی با مردم صحبت کردند عمدتاً درباره مسائل اقتصادی بوده و یک کلام درباره مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نگفتند.
رسالت: کسانی که خود را با سرعت انقلاب تنظیم نکنند، در گردنههای سختی که در حال عبور از آنها هستیم عقب میمانند و گاهی به قعر دره بدنامی و وطن فروشی سقوط میکنند. این نشان میدهد چارچوبها و سازوکارهای توزیع قدرت در ایران، هوشمندانه طراحی شده...