728 x 90

اخبار اعتراضى,درگیری با مزدوران,

وحشت و سراسیمگی رژیم آخوندی از خیزش مردم بلداجی

-

درگیریهای شدید میان مردم و نیروهای سرکوبگر رژیم در بلداجی
درگیریهای شدید میان مردم و نیروهای سرکوبگر رژیم در بلداجی
در خبرهای روز گذشته داشتیم که مردم شهر بلداجی در استان چهارمحال و بختیاری در اعتراض به انتقال آب سبزکوه به بروجن دست به اعتراض زده و با نیروهای انتظامی رژیم درگیر شدند.

درگیری پس از آن آغاز شده است که گروهی از ساکنان محل با تجمع در نزدیکی تالاب چغاخور قصد داشتند مانع از آغاز عملیات لوله گذاری پروژه انتقال آب به کارخانه فولاد سفیددشت شوند.

ابعاد و وسعت این خیزش قهرمانانه مردم را می‌توان از میان اخبار و دست نوشته‌های رژیم دریافت. به‌عنوان نمونه خبرگزاری سپاه پاسداران موسوم به فارس روز چهارشنبه 30تیرماه گزارش داد: «رئیس سازمان امداد با اشاره به این‌که نزاع از روز گذشته به‌دلیل اختلاف بر سر انتقال آب از بلداجی برای کارخانه ذوب آهن مبارکه آغاز شده و هم‌چنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: هم‌اکنون 16 نیروی عملیاتی در محل حضور دارند» .

خشم و نارضایتی مردم از این اقدام ضد‌مردمی رژیم تا آن اندازه بود که ساختمان دادگاه بلداجی را به آتش کشیده و با مأموران سرکوبگر وارد زد و خورد شده و آنها را وادار به عقب‌نشینی کردند. در جریان درگیریها بیش از 180نفر از هموطنان محروم و زحمتکش منطقه مجروح و دو نفر به‌شهادت رسیدند. همچنین تعداد زیادی از مردم توسط نیروهای ضد‌مردمی سپاه بازداشت شدند.

در این نوشتار تلاش شده به ریشه‌های خروش و ایستادگی مردم در برابر سرقت آب آنها، نگاهی هر چند کوتاه صورت گیرد.

ابتدا آشنایی با موقعیت جغرافیایی بلداجی:
بُلْداجی یکی از شهرهای شهرستان بروجن، در استان چهارمحال و بختیاری است. بُلداجی با جمعیت ۱۱۷۲۸ نفر در فاصله ۲۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان بروجن و ۶۵ کیلومتری شهرکرد (مرکز استان) قرار گرفته‌است. تالاب چغاخور با مساحتی حدود ۲۳۰۰ هکتار در شهرستان بروجن و در استان چهارمحال بختیاری واقع شده است.

مردم بلداجی به زبان ترکی و فارسی و لری تکلم می‌کنند. سابقه سکونت مردم در این محل به بیش از سه هزاروپانصد سال می‌رسد.

شایان توجه است که چهارمحال و بختیاری از جمله پرآب ترین مناطق ایران بوده است، اما اکنون در نتیجه سیاستهای به‌غایت ضد‌مردمی رژیم آخوندی، بیش از ۵۰۰ روستا در این استان با تانکر آبرسانی می‌شوند.

این در حالی است که هم‌اکنون سالانه دو میلیارد متر‌مکعب آب از رشته کوههای زاگرس واقع در این استان به دشتهای ایران و شهرهایی مانند اصفهان، یزد، کرمان و قم منتقل می‌شود.

دلایل قیام مردم بلداجی:
پروژه انتقال آب سبزه کوه یکی از پروژه‌های انتقال آب است که آب را از رودخانه سبزه کوه به منطقه بروجن و منطقه سفید دشت در استان چهارمحال و بختیاری انتقال می‌دهد.

از آنجا که پروژه بزرگ فولاد سفیددشت فاقد سیستم بازچرخانی آب است عملاً تمامی آب منطقه سفید دشت را می‌بلعد، و به ناچار رژیم ضد‌مردمی تصمیم به انتقال آب از منابع دیگر منطقه، از جمله تالاب چغاخور گرفته است. این اقدام ضد‌مردمی رژیم طی سه سال گذشته باعث خشک‌شدن چاه‌های کشاورزی و قناتها و نیز رودخانه‌های جاری در این منطقه شده است

سایت تابناک29تیر ۱۳۹۵در همین رابطه نوشت: ”دلیل اصلی و منشأ بروز درگیریهای امروز شهر بلداجی به سال 1386 و زمانی باز می‌گردد که مسئولان ارشد دولت نهم ظاهراً بدون انجام کار کارشناسی و مطالعات میدانی تصمیم به احداث یک مجتمع فولاد در شهر سفید دشت از توابع شهرستان بروجن را صادر کردند.

عملیات احداث این مجتمع فولاد در سال 1386 و در زمینی به مساحت 250 هکتار در حالی که برای منابع آب آن فکر اساسی نشده بود آغاز شد. با این وجود عمر دولت نهم و دهم به افتتاح عملیاتی این مجتمع کفاف نداد و در دولت یازدهم نیز مراحل ساخت این پروژه ادامه یافت.

اما با توجه به مشکل مهم و حیاتی یعنی نبود منابع آب کافی برای آغاز به کار مجتمع فولاد مسئولان تصمیم گرفتند تا برای رفع این مشکل اساسی اقدام به انتقال آب از منطقه بلداجی (یکی دیگر از شهرهای شهرستان بروجن) به محل مجتمع فولاد سفید دشت را گرفتند ”.

آتش خشم مردم و بن‌بستهای روزافزون رژیم آخوندی آن‌قدر بالا گرفته است که در ادامه همین گزارش سایت تابناک مجبور به اعتراف شده و نوشته است: ”چرا مسئولانی که مدعی هستند در راستای خدمت به مردم فعالیت می‌کنند و داعیه تلاش برای رشد و توسعه کشور را دارند، با اتخاذ چنین تصمیم هایی با زندگی آنها بازی می‌کنند؟ ”

این سایت حکومتی در ادامه آن می‌نویسد: ”اکنون نگرانی مهم مردم شهر بلداجی و روستاهای پیرامون این شهر این است که با اجرای طرح انتقال آب از تالاب چغاخور و منطقه بلداجی به سفید دشت، تکلیف کار کشاورزی و دامداری این اهالی و نیز محیط زیست تالاب زیبای چغاخور چه می‌شود؟ ”

یا در اعترافی دیگر اکبر منصوری نماینده رژیم در شورای استان چهار محال بختیاری در ارتباط با مشکلات زیاد این استان گفت: ”با توجه به بافت جمعیتی و جغرافیایی استان چهار محال بختیاری که نزدیک به 800 روستا دارد؛ این استان دارای مشکلات عدیده‌ای است“ و درباره مشکل آب آشامیدنی استان اضافه کرد: ”بیشتر روستاها در این استان از طریق تانکر سیار آبرسانی می‌شود“.

خبرگزاری حکومتی ایرنا در همین زمینه نوشت: روستاییان این منطقه معتقدند برخورد این تونل به یکی از آبخوانهای منطقه باعث کم‌آبی و خشکی سه چشمه در این منطقه شده و به همین دلیل چندی پیش کشاورزان و فعالان محیط زیست استان با اعتراض به این طرح برای رسیدگی به مشکلات ناشی از آن به استانداری مراجعه کردند.

اما سردمداران این رژیم غارتگر که کمترین اهمیتی به معیشت مردم نمی‌دهند باز هم‌چنان به‌کار خود ادامه دادند و در نتیجه راه دیگری بجز یک خیزش برای مردم این منطقه باقی نماند.

قیام مردم بلداجی و وحشت و سراسیمگی آخوندها:
وحشت و سراسیمگی آخوندهای پلید را سایت تابناک29تیر95 این چنین بیان کرد: ”با نگاه به آینده و تنش هایی که هم‌اکنون در نقاط مختلف کشور بر سر آب و مخالفت و یا موافقت با انتقال آب وجود دارد، درگیریهای امروز بلداجی باید جدی گرفته شود و دولتمردان باید بررسی کنند که دلیل اصلی اعتراض مردم چیست و آینده این اعتراضات چه خواهد بود؟

دولتها و مسئولانی که بدون کار کارشناسی در زمینه پروژه‌های انتقال آب چه در سطح درون استانی و چه در سطح کلان و ملی آن، زمینه تنشهای انسانی و تهدیدات زیست محیطی را فراهم کردند ”.

آری، درنتیجه سیاست ضد‌مردمی این رژیم دشتهای استان چهار محال و بختیاری که از حاصلخیزترین نقاط قسمت میانی ایران است منشأ ریز گردها شده است بصورتیکه مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با وقاحت تمام گزارش می‌کند: ”در صورت عدم احیای تالاب‌های چهارمحال و بختیاری احتمال دارد برخی دشت‌های چهارمحال و بختیاری به منشأ ریزگردها تبدیل شود“. (خبرگزاری فارس 3اردیبهشت 1395)

و یا در یک نمونه دیگر، عیسی کلانتری، وزیر پیشین کشاورزی و مشاور آخوند روحانی در امور آب و کشاورزی اعتراف می‌کند که: ”در صورت ادامه بحران آب در ایران، این کشور به‌زودی به سومالی شباهت خواهد یافت و ۵۰ میلیون ایرانی نیز ناگزیر از مهاجرت خواهند شد“.

واقعیت این است که سد سازیهای بی‌رویه، که اساساً توسط شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران ساخته می‌شوند، تعداد زیادی از دریاچه‌ها و تالابها را به کلی خشک کرده و مردم مناطق مختلف را به خاک سیاه نشانده‌اند.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fd85ef9e-2aac-464f-9c7f-d9a2bc3f926c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات