سایت مجلس عوام انگلستان روز سهشنبه ۱۷ تیرماه جلسه پرسش و پاسخ کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلستان با وزیر خارجه درباره ایران را منعکس کرد.
- خانم آفرا براندرث Aphra Brandreth از حزب محافظه کار... طبق گزارشها، ایران همکاری خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را متوقف کرده و عملاً نظارت بینالمللی بر برنامه هستهیی خود را مسدود کرده است. شما بهدرستی گفتهاید که این نظارت بخش مهمی از یافتن راهحل بلندمدت است. میخواستم بپرسم در پی این تصمیم ایران، بریتانیا چه اقداماتی انجام میدهد و بهطور خاص، ارزیابی شما از سرعت اجرای تحریمهای مکانیسم ماشه (snapback sanctions) برای فشار بر ایران چیست؟
وزیر امور خارجه (دیوید لمی): تصمیم ایران برای تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی تنها به افزایش عدم اطمینان درباره نیات هستهیی این کشور منجر میشود و نقض آشکار تعهدات منع گسترش تسلیحات اتمی است. این اقدام وضعیت بسیار جدی موجود را بسیار بدتر میکند. من حدود ۱۰روز پیش، زمانی که این موضوع برای اولین بار مطرح شد، این پیام را به وزیر امور خارجه ایران منتقل کردم. من همچنان از ایرانیها میخواهم که به مذاکرات بازگردند. بیایید وضعیت کنونی ایران را بهوضوح بررسی کنیم: ایران سامانههای دفاع هوایی خود را از دست داده است و گمان میکنم اسراییلیها که ایران را از نزدیک زیر نظر دارند، در صورت لزوم آزادند تا دوباره برای کاهش بیشتر توان هستهیی ایران اقدام کنند. با وجود شراکت ایران با چین و روسیه، هیچیک از این دو کشور برای دفاع از ایران شتاب نکردهاند. در واقع، آنها نیز نگران تواناییهای هستهیی ایران هستند. رئیسجمهور ترامپ تصمیم دشواری گرفت. ما آگاه بودیم که او باید این محاسبه را انجام دهد تا توان هستهیی ایران را کاهش دهد. ایران در هفتههای آینده با فشار بیشتری مواجه خواهد شد، زیرا گروه E۳ میتواند تحریمهای مکانیسم ماشه را فعال کند، که نهتنها تحریمهای ما، بلکه یک مکانیسم سازمان ملل است که تحریمهای شدیدی را بر تقریباً همه بخشهای اقتصاد ایران اعمال خواهد کرد...