این شناگر جوان سوری در سال ۲۰۱۲ در اثر انفجار بمب در سوریه بخشی از پای راست خود را از دست داد.
ابراهیم الحسین پناهجوی ورزشکار سوری میگوید: «پس از بیست سال رویای من دارد به حقیقت میپیوندند. همیشه این لحظه را خواب میدیدم. خواب رقابتهای المپیک را میدیدم و امروز اینجا هستم و به این موقعیت رسیدهام. افتخار میکنم که میتوانم مشعل المپیک را حمل کنم که نماد و افتخار بازیهای المپیک است».
ابراهیم الحسین سال ۲۰۱۴ با یک قایق و با عبور از دریای اژه خود را به یونان رساند و در این کشور پناهنده شد.
علاوه بر شنا، او همچنین در یک تیم بسکتبال با ویلچر در حومه آتن بازی میکند. ابراهیم میگوید: مشعل المپیک را برای مردم سوریه و همه پناهجویان جهان، برای یونان و برای ورزش حمل میکند.
جنگ، معلولیت و سختیهای رسیدن به یونان بهعنوان پناهجو نتوانستند رویاهای او را نابود کنند، ورزش زخمهای او را التیام داده است.
سنگهای رود خانه، کارهای هنری یک پناهنده سوری در بندر کاله فرانسه + عکس
این اثر تصویری از رنج میلیونها آواره سوری است:
پاپ فرانسیس: هر قصبه، هر جامعه دینی در اروپا به یک خانواده پناهجو راه دهد
پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، از هر قصبه تحت نظر این کلیسا خواسته است تا یک خانواده پناهجو را پذیرا شوند؛ دو قصبه در خود واتیکان نیز برای این کار پیشقدم شدهاند.
پاپ فرانسیس در سخنرانی مراسم نماز روز یکشنبه 15شهریور 94 در میدان پطرس قدیس در واتیکان (میدان سن پیر)، گفت: دهها هزار نفر از پناهجویانی که با فاجعه روبهرو شدهاند، در گریز از مرگ، قربانی جنگ و گرسنگیاند و در ارزوی آغاز زندگی نو؛ انجلیل از ما خواسته است تا همسایه بیپناهترینها باشیم، به آنها امیدی راسخ بدهیم.
درخواست بان کیمون از کشورها برای پذیرش شمار بیشتری از پناهجویان سوری
بان کیمون دبیرکل سازمان مللمتحد در کنفرانس یک روزه کمیساریای عالی پناهندگان از کشورهای اروپایی خواست، نیم میلیون پناهجوی سوری را بپذیرند.
وی همچنین از سران کشورها خواست تسلیم ”اهریمن جلوه دادن“پناهجویان نشوند. وی این رویکرد را مورد انتقاد قرار داد.
خاطرنشان میشود سال گذشته میلادی بیش از یک میلیون پناهجوی سوری، عراقی و افغانی خود را به کشورهای اروپایی رساندند.
سازمان آکسفام خواستار کمک بیشتر کشورها به پناهجویان سوری شد
سازمان آکسفام در انگلستان از عملی نشدن وعدههای کشورهای اروپایی برای کمک به پناهندگان سوری انتقاد کرد و خواستار کمک بیشتری به این پناهندگان شد.
این سازمان از کشورهای ثروتمند خواست به ده درصد از چهار میلیون و 800هزار پناهجوی سوری که خانه و کاشانه خود را بهدلیل جنگ رها کردهاند، اسکان بدهند.
سازمان آکسفام با اشاره به تعهد کمکهای ۲۸کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) افزود: ”این کشورها قول پذیرفتن۱۳۰ هزار پناهجوی سوری را دادهاند، در حالی که تنها ۶۷ هزار نفر وارد این کشورها شدهاند“.
مارک گلدین، مدیرکل اجرایی آکسفام در انگلستان گفت: ”این بسیار شگفتی آور است که اکثر کشورها نتوانستهاند سرپناه امنی برای کسانی فراهم کنند که از سوریه گریختهاند“.