مردمسالاری: تخت روانچی: بهدنبال یک توافق خوب هستیم
کیهان: بازرسی آژانس، تابلو هستهای، ماهیت جاسوسی
رسالت: بروجردی رئیس کمیسیون امنیت مجلس: آمریکاییها توافق را به هم بزنند اروپا تبعیت نمیکند / بازی را بهم بزنند مجلس به وقت به آن شلیک میکند / عدم پذیرش توافق لوزان پایههای کار را لرزان میکند
رسالت: آمریکا فکت شیت خود را زیر پا گذاشت / مذاکرات هستهیی در کما
رسالت: کوثری: عراقچی اظهارات خود را اصلاح کند
روزنامههای دلواپسان گوشههایی از ذلت نظام همراه با انزوای روزافزونش را در جریان مذاکرات هستهیی برملا کردهاند، و تلاش کردهاند پای خامنهای را به میان بکشند:
رسالت: کوثری: با توجه به اینکه بازرسی ازاماکن نظامی کشورجزء خطوط قرمزرهبری است، بنابراین عراقچی باید صحبتهای خود را اصلاح کند.
تیم مذاکرهکننده هستهیی کشور در برابرکشورهای 1+ 5 باید بر اساس موارد مدنظرمقام معظم رهبری صحبت وحرکت کنند.
رسالت: طرف آمریکایی صراحتاً استقرار1046 سانتریفوژ در فردو را نپذیرفته و بر روی موضوع تعطیلی فردو پافشاری کرده است. در خصوص بازرسیهای فراپادمانی نیز همین طور است. طرف آمریکایی از بازرسیهای نا محدود زمانی و مکانی در ایران و حتی بازرسی از اماکن نظامی سخن گفته و درصدد عبور از خطوط قرمز و غیرقابل تغییر ترسیم شده
توسط کشورمان برآمده است. در خصوص رفع تحریمها بهصورت همزمان با توافق هستهیی نیز طرف مقابل در عمل دبه کرده و رفع تحریمها را منوط به راستی آزمایی آژانس و آن هم در زمانی نامشخص کرده است... همانگونه که بارها عنوان شده است، «اعتماد به آمریکا» پاشنه آشیل ما در مذاکرات هستهیی محسوب میشود. هر گونه تاکتیک و گفتار و رفتار ما در قبال مذاکرات هستهیی باید در ذیل یک استراتژی کلان به نام «مدیریت رفتار دشمن» تعریف شود. استراتژیهایی مانند «تبدیل دشمن به دوست» در قبال آمریکا منسوخ و باطل میباشد
روزنامههای باند رفسنجانی – روحانی برای امکان تداوم حیات نظام نسخهای عکس خواستهای دلواپسان پیچیدهاند:
آرمان: با بر سر کارآمدن دولت اوباما طرحهای رژیم صهیونیستی و عربستان به بهانه متوقف کردن فعالیتهای هستهیی ایران فریز شدند و دولت جدید آمریکا خواستار مذاکره در مورد پرونده هستهیی ایران شد... . ایران هم که قاعدتاً باید از این تغییر استراتژی جهانی آمریکا و تغییر سیاست آمریکا نسبت به پرونده هستهیی خشنود باشد و همراهی لازم را با اقدامات تأمین کننده منافع و امنیت ملی خود بنماید، برعکس بهاندازه کافی واکنش مثبت بروز نمیدهد.
روزنامههای باند رفسنجانی – روحانی علاوه بر جام زهر هستهیی ضرورت نوشیدن جام زهرهای منطقهیی و اجتماعی را با گوشزد کردن خطر انفجار اجتماعی و خیزش مردمی توصیه میکنند:
آرمان: شفیعی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: توصیه پژوهشگران و تحلیلگران همواره بر این اصل بوده که اتخاذ استراتژیهای خروج از انزوا یک امر اجتنابناپذیر برای ایران است... اکنون و پس از گذشت چند دهه از دوران حیات سیاسی جمهوری اسلامی ایران، این مسأله بسیار واضح مینماید که تلاش برای خروج از انزوای ژئوپلیتیکی مناسب ترین راهکار استراتژیک برای مقابله با قرار گرفتن ایران در خلأ امنیتی خارجی در سطوح منطقهیی و بینالمللی است.
اعتماد: گاهی در جامعه با مسائل و اتفاقاتی روبهرو هستیم که بهدلیل ضعفهای مدیریتی منجر به ایجاد حاشیههایی میشود که مورد سوءاستفاده و دستاویز دیگران قرار میگیرد مانند آنچه که در تبریز و در جریان بازی تراکتورسازی و نفت رخ داد. در جامعه ایران همه خود را بر حق میدانند.
این ویژگی تنها منحصر به جامعه ایرانی نیست و متأسفانه برخی سیاستمداران و کسانی که مدیریت جامعه و کشور را عهدهدار هستند نیز چنین ویژگیهایی را دارند
بنابراین یکی از عواملی که همبستگی اجتماعی را کاهش میدهد مطلق گرایی در جامعه و بهویژه در مدیران یک کشور است و عامل بسیاری از برخوردهای خشن در جوامع پیرامون ما همین مسأله است.
یادمان نرود جامعهای که به حاکمانش اعتماد نکند به خودش هم نمیتواند اعتماد کند. دیگر جامعه با شنیدن جملاتی که نشاندهنده ا ین است که میشود تغییر عقیده داد، آرام میشود و از خروشهای ناگهانی که منجربه از دست رفتن انسجام میشود، فاصله میگیرد
اذعان به فساد و بحران اقتصادی در اثر تداوم ناکارآمدیهای حکومتی مضمون مهمترین مطالب اقتصادی – اجتماعی روزنامههای چهارشنبه است:
کیهان: نتیجه گره زدن اقتصاد به مذاکرات، سقوط 141هزار میلیارد تومانی ارزش بازار سرمایه از آذر 92 بوده است
صبح اقتصاد: بازیگران بازار پول مصالح نظام را در نظر بگیرند
صبح اقتصاد: پتروشیمی نباید با رانت ادامه حیات دهد
مردمسالاری: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: بیکاری جوانان تحصیلکرده نگرانکننده است
کاروکارگر: جلوگیری از افزایش حق مسکن نشانه رویة کارفرمایانه دولت است
تعادل: رنگ فقر دورتا دور نوار مرزی
تعادل: رنج تهیدستان و تهدید بلند مدت
اعتماد: راغفر: ساختار اقتصادی ما سرمایهداری رفاقتی است
ابرار اقتصادی: صعود نقدینگی به 782هزار میلیارد تومان
ابرار: هشدار نماینده زاهدان نسبت به خالی شدن شرق کشور از سکنه
رسالت: آل اسحاق: هزینه فعالیت اقتصادی در ایران 13برابر جهان است.