728 x 90

گفته و نا گفته ها,

از میان رسانه‌های رژیم ۲۶ شهریور - اجباری شدن چادر برای دبیرستانهای دخترانه - موازی کاری سیاست خارجی و موضوع خشکسالی

-

گفته‌ها و ناگفته‌ها - رسانه‌های رژیم
گفته‌ها و ناگفته‌ها - رسانه‌های رژیم

روزنامه ابتکار ۲۶/۶/۹۱: چادر برای برخی دبیرستانهای دخترانه الزامی شد

معاون پرورشی آموزش و پرورش ابراز کرد: در دبیرستان‎های خاص دخترانه پوشش چادر الزامی است.
منصور مرادلو در گفتگو با ایسنا، گفت: با توجه به هجمه‎های سنگین دشمن و الگوهای جدیدی که روز به روز به بازار می‌دهند بر آن شدیم کاری انجام دهیم که ارزش‎های دینی اجرا و ظاهر شود. وی افزود: سند تحول بنیادین تأکید بر تربیت افراد وفادار به نظام و متدین است و برای عملی کردن آن از تعیین حجاب برتر از مدارس خاص شروع کردیم تا با کمک مدیر مدرسه، خود دانش‌آموز و انجمن اولیا و مربیان به اهداف خود برسیم. مرادلو خاطرنشان کرد: با برگزاری برنامه‎های دینی، توجیهی و آموزشی و حضور مبلغان در مدارس برای ترویج فرهنگ دینی در رسیدن به اهداف خود تلاش کردیم. وی با اشاره به رویکرد دولت در بازگشت به سمت گفتمان‏‌های امام و انقلاب، تصریح کرد: با برگزاری برنامه‎هایی مانند حجاب برتر در مدارس سعی در ایجاد آمادگی برای اجرای قوانین دینی با همکاری دانش‎‌آموزان را داریم.

روزنامه اعتماد ۲۶/۶/۹۱:
وزیر امور خارجه برای توضیح به مجلس فراخوانده شد
چرا صالحی زیر بار کاری رفت که متکی نرفت؟
موازی کاری در سیاست خارجی
موضوع روابط دولت احمدی‌نژاد با کشورهای دیگر، دوباره مورد اعتراض مجلسیها قرار گرفته و این‌بار هم قرار است به‌دلیل انفعال وزارت امور خارجه در مسائل منطقه‌یی و جهانی و موازی‌کاری در سیاست خارجی، وزیر امور خارجه به بهارستان بیاید و به سؤال محمدرضا تابش پاسخ دهد. آن‌گونه که مهر گزارش داده، تعیین نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور برای مناطق مختلف جهان و تشکیل معاونت امور بین‌الملل در ریاست‌جمهوری و انتصاب سعیدلو به‌ریاست این معاونت مورد اعتراض نمایندگان است. موضوعی که نمایندگان با عنوان «موازی‌کاری در سیاست خارجی» از آن یاد می‌کنند نخستین‌بار در زمان وزارت منوچهر متکی مطرح شد. در آن زمان احمدی‌نژاد، اسفندیار رحیم‌مشایی را به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور خاورمیانه، حمید بقایی را به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور آسیا، محمدمهدی آخوندزاده را به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور دریای خزر و ابوالفضل ظهره‌وند را به‌عنوان نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان منصوب کرد. این ماجرا به‌شدت مورد اعتراض اصول‌گرایان واقع شد و در نهایت هم یکی از دلایل عزل متکی از وزارت امورخارجه، مخالفتهای او با همین معاونتهای ساخته و پرداخته احمدی‌نژاد و مشایی ذکر شد. پس از روی کارآمدن صالحی هم سفر بی‌سروصدای اسفندیار رحیم‌مشایی به عربستان، در روزهایی که رابطه دولت با آل سعود شرایط بدی را سپری می‌کرد وقتی به گوش نمایندگان مجلس هشتم رسید پای علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه را به مجلس باز کرد که اگر دستگاه دیپلماسی، حوزه سیاست خارجی را عهده‌دار است و وزیرش صالحی است چه نیازی به این سفر است؟ و اصلاً این سفر برای چه صورت گرفته است؟!

اقدامات شورای عالی ایرانیان مقیم خارج هم بخش دیگری از فعالیتهای برون‌مرزی دولت احمدی‌نژاد، با مدیریت مشایی بود که مجلسیها معتقد بودند خارج از حیطه نظارت دستگاه دیپلوماسی کشور انجام می‌شود. در ادامه این روند هم علی سعیدلو سال گذشته به‌عنوان معاون بین‌الملل احمدی‌نژاد منصوب شد و با مستقر شدن او در پاستور، عملاً بخشی از فعالیتهای دیپلوماسی کشور از وزارت امورخارجه، به نهاد ریاست‌جمهوری منتقل شد. اما گویا علی‌اکبر صالحی مانند وزیر قبلی، تمایلی ندارد به این «موازی‌کاری‌ها» اعتراض کند و این‌گونه است که بهارستان‌نشینان بار دیگر دست به‌کار شده‌اند تا با آوردن وزیر به صحن مجلس، او را به‌دلیل اعمال نظر‌های خارج از نظارت دولت در امر دیپلماسی، مورد سؤال قرار دهند. اما در سوی دیگر ماجرا، دولتی‌ها هم به مشی مجلسیها و البته سایر اصول‌گرایان ایرادات جدی دارند. رئیس‌جمهور در گفتگوی زنده تلویزیونی خود، به صراحت از اظهارنظرها و دخالت دستگاهها و نهادهای غیرمسوول، در امور دیپلوماتیک گله کرد و این در حالی بود که یک روز قبل از سخنان احمدی‌نژاد، معاون اول او محمدرضا رحیمی در یک سخنرانی در مصلی از دخالت در امور دولت سخن گفته بود. فرارو، از سایتهای اصول‌گرای منتقد دولت، در توضیح سخنان رحیمی نوشت: بنا‌ به کدهایی که محمدرضا رحیمی در جشنواره علم و عمل داده بود، ذهن‌ها به سمت جست ‌و جوی آخرین سخنانی می‌رود که یک مقام غیردولتی به زبان آورده بود؛ سخنانی که موجب اعتراض ترکیه شد. رحیمی گفته بود «مثلاً می‌آیند مصاحبه می‌کنند و با مصاحبه رابطه ما را با همسایگان دچار مشکل می‌کنند، در حالی که یکی از راههای شکست تحریمها کار و ارتباط داشتن با همسایگان است، ولی بعضاً با یک مصاحبه این موضوع دچار مشکل می‌شود و ما دخالتهای سیاسی افراد غیرمسوول را بعضاً در امور مشاهده می‌کنیم».
این سایت اصول‌گرا در ادامه توضیح داده بود: سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، چندی پیش در توصیه‌هایی انسان‌دوستانه مقامات ترکیه را از دخالت در امور سوریه برحذر داشته و گفته بود: «مبادا ترکیه، عربستان و قطر قربانی ترویج تروریسم القاعده شوند و از این بابت ما به دوستانمان هشدار می‌دهیم». بلافاصله پس از این اظهارات، رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه این سخنان را «ناراحت‌کننده و تامل‌ برانگیز» دانست. این دلخوری مقامات ترک از مواضع جمهوری اسلامی ایران، شاید دلیلی بود برای شرکت نکردن سران ترکیه در اجلاس تهران و شاید به همین دلیل بود که احمدی‌نژاد و معاون اولش، پس از پایان اجلاس تهران از «سنگ‌اندازی» و «دخالت» در روابط ایران با کشورهای همسایه گله کردند

حالا با گذشت دو هفته از انتقادات رئیس‌جمهور و معاون اولش، نسبت به «موازی‌کاری» نهاد‌های غیرمسوول در سیاست خارجی کشور، مجلسیها بار دیگر همین اتهام را متوجه ساکنان پاستور کرده‌اند. توپ موازی‌کاری بار دیگر به زمین دولت افتاده و علی‌اکبر صالحی که تا پیش از این هم سابقه حضور در مجلس و پاسخگویی به همین سؤالات را داشته، باید طی هفته جاری بار دیگر پا به بهارستان بگذارد و به نمایندگان مجلس توضیح بدهد که چرا دستگاه دیپلوماسی کشور، در رویداد‌های منطقه مانند سایر اصول‌گرایان موضعگیری نمی‌کند. او همچنین باید پاسخگوی مراوداتی باشد که دولت احمدی‌نژاد تحت نظر «معاون بین‌الملل» رئیس دولت انجام می‌دهد و وزارت امور خارجه نظارتی بر آنها ندارد. نکته قابل‌توجه در این بین، این است که صالحی باید برای پاسخگویی به سؤال نماینده‌یی در مجلس حاضر شود که از او به‌عنوان تنها اصلاح‌طلب باقی مانده از مجلس هشتم یاد می‌شود. محمدرضا تابش نماینده اصلاح‌طلب یزد، خواستار طرح سؤال از وزیر امور خارجه شده و حالا باید صالحی به سؤال او که در واقع سؤال همه اصول‌گرایان هم هست، پاسخ دهد.

ابتکار: واکنشی به سخنان رئیس‌جمهور و دو معاونش درباره توطئه خشکسالی؛
ابرها را تخلیه می‌کنند؟
«بارور سازی ابرها» و تلاش برای تولید باران مصنوعی از جمله نسخه‌هایی است که در طول یکی دو دهه گذشته به پیشنهاد برخی کارشناسان جای خود را در بین مجموعه راهکارهای سازمانهای دولتی برای مبارزه با خشکسالی و کاهش آلودگی هوای شهرها باز کرده است. تکنیک بارورسازی ابرها در دو دهه اخیر مانند همه ایده‌ها و راه‌کارها مخالفان و موافقان خاص خود را داشته است و در طول سالهای اخیر به موضوعی برای بحث و جدل‌های اجتماعی و حتی سیاسی نیز بدل شده است. به‌تازگی در کنار ایده بارورسازی ابرها اصطلاح تخلیه ابرها نیز در کشورمان باب شده است و برخی مقامهای کشور از جمله رئیس‌جمهور و دوتن از معاونان وی از توطئه دشمنان برای تخلیه ابرهای کشور از باران و تشدید خشکسالی در ایران سخن گفته‌اند. این در حالی است که کارشناسان محیط زیست تخلیه ابرها توسط دیگران برای بروز خشکسالی در کشور را چندان مؤثر و عملیاتی نمی‌دانند.
ایران از جمله 65 کشور واقع در کمربند خشکی جهان محسوب می‌شود و فقط 15 درصد سطح آن دارای آب و هوای مرطوب است. اگر به این شرایط، آمار بارندگی 33 درصد و تبخیر 300 درصد در کشور نسبت به متوسط جهان و نیز عدم تناسب زمانی و مکانی بارش‌ها اضافه شود، ناپایداری و شکنندگی اقلیم کشورمان شفاف‌تر می‌شود. تعدد سالهای کم باران و بروز پدیده خشکسالی در مناطق جنوبی کشور باعث شده است تا این موضوع در روزهای اخیر ابعادی سیاسی و دیپلوماتیک نیز به خود بگیرد. چند روز پیش محمود احمدی‌نژاد در مقام رئیس‌جمهوری کشور در گفت وگویی مدعی باز شدن جبهه جدیدی از جنگ نامتعادل دشمن شد و گفت آنها ابرهای باران زایی که به سمت ایران می‌آیند را در میانه راه تخلیه می‌کنند تا به خشکسالی در کشور دامن بزنند. به گزارش فارس محمود احمدی‌نژاد 19شهریورماه امسال در جشن ثبت جهانی گنبد قابوس با اعلام این‌که کشور درگیر مسأله خشکسالی است، گفت: «بخشی از این خشکسالی غیرعمدی و به‌دلیل ایجاد صنعت بوده و بخشی هم عمدی است و دشمن با تخلیه ابرهایی که به سمت کشور می‌آید، یک جنگ نامتعادل انسانی به‌پا کرده است». این نخستین باری نبود که یک مقام دولتی درباره توطئه‌های دشمن در خشکسالی‌های اخیر کشور می‌گوید.

اولین کسی که به خشکسالی‌ها مشکوک شد!
26تیرماه امسال سید حسن موسوی معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسمی از شک و شبهه‌هایی در زمینه خشکسالی‌های جنوب کشور گفت. وی گفت که «بنده به خشکسالی‌های نیمه جنوبی کشور مشکوکم، استعمار و استکبار جهانی با تکنولوژی در شرایط اقلیمی ایران تاثیر می‌گذارند. سازمان هواشناسی ریشه این مفسده را باید کشف کند چون این میزان خشکسالی در کشور طبیعی به نظر نمی‌رسد».

دو اظهارنظر متناقض رئیس محیط زیست
پس از اعلام شک رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و پیش از اظهارات احمدی‌نژاد درباره ریشه خشکسالی‌ها، محمدی‌زاده رئیس سازمان محیط زیست، 27تیرماه صریحاً واکنش نشان داد و اعلام کرد که «کسانی که در مورد تأثیر استکبار بر خشکسالی‌های کشور سخن می‌گویند، ثابت کنند که دستکاری‌هایی صورت گرفته است و مستندات علمی ارائه دهند». اما کمتر از دو ماه بعد یعنی در 21شهریورماه و 2روز پس از اظهارنظر رئیس‌جمهور، همین رئیس سازمان محیط زیست در سخنی متناقض با اظهارات پیشین خود بدون ارائه مستنداتی گفت: «ابرهایی که به سمت ایران می‌آیند از سوی برخی از کشورهای اروپایی تخلیه می‌شود». محمدی‌زاده توضیح داد: «در این‌که امروزه علمی هست که با استفاده از آن بار ابرها را تخلیه می‌کنند هیچ شکی نیست. من در جلساتی که با مقامات ارشد کشورهای دیگر داشتم مثل مسئولان کشور ترکیه و برخی کشورهای دیگر هم این نگرانی را داشتند. بنابراین برخی از این خشکسالی‌هایی که نه تنها در ایران بلکه در برخی کشورهای دیگر نیز رخ داده است و کاهش نزولات آسمانی به علت تغییرات اقلیم است. بخشی هم به‌دلیل تخلیه باری است که برخی کشورها انجام می‌دهند». وی در عین‌حال نام کشورهای تخلیه کننده ابرها را اعلام نکرد!

تخلیه ابرهای ایران توسط اروپایی‌ها امکان ندارد
پروفسور پرویز کردوانی، جغرافیدان و بنیانگذار مرکز تحقیقات مناطق کویری و بیابانی ایران به‌عنوان شخصیت علمی که سالهای متمادی پژوهش و تحقیق در زمینه خشکسالی‌های ایران داشته است، درباره اظهارنظرهای دولتمردان کشور در خصوص تخلیه ابرها توسط دشمنان به فارس می‌گوید: این چه حرفی است که دشمنان ابرها را تخلیه می‌کنند و ابر خشک را برای ما می‌فرستند؟ دشمنان این کار را کجا انجام می‌دهند؟ چطور می‌توانند صدها کیلومتر ابر را راهنمایی کنند؟

تخلیه ابر بسیار گران قیمت است
وی ادامه داد: بارور کردن ابرها درست است اما اصول دارد همین طوری نیست که ابرها را صدها کیلومتر خارج از کشور ما بارور کنند و ابر تخلیه شده را برای ما بفرستند. باید این عمل در منطقه‌یی انجام شود که سیستم باروری ابر وجود داشته باشد. نویسنده کتاب «خشکسالی و راههای مقابله با آن» افزود: حتی اگر دشمنان در کشورهای اطراف هم بخواهند ابرها را بارور کنند کشورهایی مثل عراق و عربستان که اصلاً قابلیت باروری ابر ندارند از سوی دیگر کدام کشور حاشیه‌ای ما، باران‌های شدید دارد که بگوییم ابرهای ما را دشمنان در آنجا بارور کرده‌اند تا ما باران نداشته باشیم. پروفسور کردوانی تصریح کرد: تخلیه ابرها از باران با تزریق «یدید نقره» به ابرها انجام می‌شود که بسیار گران قیمت است و این اتفاق در شرایط خاص دمایی، سرعت ویژه باد و... رخ می‌دهد.

امکان تغییر عمدی آب و هوا وجود ندارد
وی افزود: اگر تمام این شرایط در کنار هم با توجه به فاصله دشمنان با خاک کشور ما فراهم باشد شاید یک دفعه امکان انجام تخلیه ابرها از باران وجود داشته باشد که آن یک دفعه هم هیچ تأثیری بر بارندگی‌های سالانه و شرایط عادی جو نخواهد داشت. این جغرافیدان تأکید کرد که خشکسالی در کشور ما ریشه‌های طبیعی دارد و به هیچ‌وجه هیچ کشوری با هر قدرتی که باشد نمی‌تواند تغییر در آب و هوای کشورها ایجاد کند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/59a74e5b-e8ba-4643-9cc8-be5458a3e96b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات