نشست کمیسیون مشترک برجام روز چهارشنبه، ۲۶ آذر بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار گردید. در بیانیه رئیس کمیسیون آمده است: «کمیسیون مشترک، به ریاست دبیرکل سرویس اقدام خارجی، هلگا ماریا اشمیت از طرف جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا، و با حضور نمایندگان چین، فرانسه، آلمان، روسیه، انگلستان و رژیم ایران در سطح معاونین وزرای امور خارجه/مدیران سیاسی برگزار گردید. شرکتکنندگان در پرتو چالشهای موجود، درباره همکاری در خصوص حفظ برجام و نحوه اطمینان حاصل کردن از اجرای کامل و مؤثر آن از سوی تمامی طرفها بحث کردند.
شرکتکنندگان در خصوص برگزاری یک نشست غیررسمی وزاری امور خارجه دولتهای عضو برجام در تاریخ اول دی ۹۹ بهصورت ویدئوکنفرانس، توافق کردند».
آسوشیتدپرس ۲۶آذر۹۹ نوشت: «اعضای توافق هستهیی از رژیم ایران خواستار بازگشت به تبعیت از توافق هستند».
آسوشیتدپرس بهنقل از یک مقام آلمانی نوشت: «قدرتهای جهانی که بخشی از توافق اتمی ۲۰۱۵ با رژیم ایران هستند در این نشست از رژیم خواستند که نقض توافقنامه را به کناری بگذارد و به پیروی کامل از برجام برگردد».
این نشست در حالی برگزار شد که پس از خروج یک جانبه آمریکا در سال ۲۰۱۸، که امضا کنندگان توافقنامه - آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و روسیه - به تلاش خود ادامه میدهند تا از فروپاشی آن جلوگیری کنند.
سه قدرت اروپایی ابراز امیدواری کردهاند که با تغییر دولت در واشنگتن، آمریکا بتواند به توافق بازگردد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان، ماریا آدٍبار گفت: در نشست روز چهارشنبه کشورهای اروپایی خواستار بازگشت کامل ایران به توافق هستهیی شدند.
بهنوشته آسوشیتدپرس این توافق نشاندهنده انگیزههای اقتصادی رژیم ایران در ازای محدود کردن برنامه هستهییاش است.
آسوشیتدپرس افزود: «جو بایدن رئیسجمهور منتخب گفته است که امیدوار است بتواند ایالات متحده را به معامله برگرداند».
اما آنچه که موضوع را پیچیده میکند نقض بیشتر محدودیتهای عمده برجام توسط رژیم ایران از جمله میزان اورانیوم غنی شده مجاز به ذخیره و خلوص مجاز غنیسازی آن است.