چهل و هشتمین اجلاس شورای حقوقبشر ملل متحد در ژنو
حمایت از فراخوان گروه کاری ناپدیدشدگان اجباری
برای تحقیقات بینالمللی در مورد اعدامهای فراقضایی سال۶۷ در ایران
انجمن بینالمللی حقوقبشر زنان
ندا امانی: نماینده انجمن بینالمللی حقوقبشر زنان در سخنان خود در چهل و هشتمین اجلاس شورای حقوقبشر ضمن اعلام حمایت و استقبال از گزارش امسال گروه کاری ناپدیدشدگان اجباری خواستار تحقیق بینالمللی در مورد اعدامهای فراقضایی زندانیان سیاسی در سال۶۷ توسط رژیم ایران گفت: گروه ناپدید شدگان اجباری موافقت کرده است که موضوع ناپدید شدن اجباری تا زمانی که سرنوشت و محل دفن افرادی که مورد نگرانی هستند مشخص شود، ادامه پیدا خواهد کرد.
در ۲۹ژوئن ۲۰۲۱ گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حقوقبشر در ایران خواستار تحقیقات مستقل در مورد اعدامهای سال۶۷ شد که توسط ابراهیم رئیسی، حکم اعدام آنها صادر شده بود.
جاوید رحمان گزارشگر ویژه گفته است دفتر او آماده است شهادت ها و اسناد را با شورای حقوقبشر یا با سایر نهادهایی که بهمنظور اجرای تحقیقات تشکیل شود، به اشتراک بگذارد. این بسیار مهم است که شورای حقوقبشر کمیسیون تحقیق سازمان ملل در مورد قتلعام سال۶۷ را تشکیل دهد که مشمول جنایت علیه بشریت و نسلکشی است. ( سایت شورای حقوقبشر ملل متحد ۳۱شهریور)
انجمن بینالمللی برای برابری حقوق زنان
سحر ثنایی: نماینده انجمن بینالمللی برای برابری حقوق زنان طی سخنانی در چهل و هشتمین اجلاس شورای حقوقبشر بهنقل از گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل برای ایران گفت یک تحقیق مستقل باید در مورد اعدام هزاران زندانی سیاسی در ایران در سال۱۳۶۷ صورت بگیرد.
جاوید رحمان در گفتگو با رویترز گفت طی سالها دفتر او گواهیها و اسنادی را در این رابطه دریافت کرده و آماده است این اسناد را در اختیار شورای حقوقبشر و سایر نهادها این تحقیق در این مورد بگذارد.
گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل برای ایران نگرانی خود را نسبت به اینکه برخی گورهای دستجمعی بهعنوان بخشی از یک پروژه لاپوشانی تخریب میشوند ابراز داشته است.
در ماه مه۲۰۲۱ حدود ۱۵۲نفر از مقامات سابق سازمان ملل و مدافعان سرشناس حقوقبشر بینالمللی و حتی کارشناسان حقوقبشر به میشل باشله کمیسرعالی حقوقبشر سازمان ملل نامه نوشتند و خواستار ایجاد یک کمیسیون تحقیق در قتلعام ۱۳۶۷شدند.
آنها از کمیسرعالی خواستند تا برای جلوگیری رژیم ایران از فرار از مصونیت و تکرار این واقعه، یک کمیسیون تحقیق در مورد قتلعام سال۱۳۶۷ ایجاد شود. (سایت شورای حقوقبشر ملل متحد ۳۱شهریور)