آنالنا بربوک وزیر خارجه آلمان روز پنجشنبه ۷مهرماه در سخنان خود در پارلمان آلمان گفت: «هر کاری» که در توانش باشد انجام میدهد تا اتحادیه اروپا کسانی را که در ایران زنان را سرکوب میکنند، تحریم کند.
وزیر خارجه آلمان گفت: من در چارچوب کشورهای اتحادیه اروپا همه تلاشهای خودم را میکنم که ما بتوانیم تحریمهایی در این رابطه اعمال کنیم. همین الان، بله همین الآن که ما در مورد برجام مذاکره میکنیم. تحریمهایی علیه کسانی در ایران اعمال کنیم که بدون هیچ توجهی زنان را بهدلیل مذهب تا سر حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار میدهند و تظاهر کنندگان را به ضرب گلوله میکشند. و من اینجا به صراحت کامل میگویم که این هیچ دخالتی در امور داخلی کشور دیگری محسوب نمیشود.
خیر، در این رابطه ایران مانند بسیاری از کشورهای دیگر به این موضوع بر اساس میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی متعهد شده است. و با همه احترامات به اختلافات فرهنگی و مذهبی، وقتی پلیس آنطور که به نظر میآیند یک زن را تا حد مرگ کتک میزند بهدلیل اینکه او از نظر گشت ارشاد روسری خود را درست نگذاشته است، این هیچ ربطی و مطلقاً هیچ ربطی به فرهنگ و مذهب ندارد. و این یک جرم مشخص محسوب میشود. و این مهم است که ما امروز در سراسر همه فراکسیونهای پارلمان این جرم را همانطور که هست بهروشنی محکوم کنیم. بله این سیاست خارجی آلمان است... .
آنالنا بربوک در مورد سرکوب زنان و وضعیت نقض حقوقبشر توسط رژیم آخوندی گفت: رژیم ایران نمیتواند با خشونت عریان صدای زنان را سرکوب کند.
زنانی که اینطور شجاعانه در برابر دستگاه امنیتی ظاهراً قدرتمند ایستادگی میکنند. و همه سرکوب و گاز اشکآور برای نشان دادن قدرت است. این خشونت عریان نظام ایران فقط ترس خالص را بیان میکند. بهدلیل اینکه کسانی که با خشونت شدید حکومت میکنند از چیز دیگری بیشتر نمیترسند که زنان بهصورت جمعی به خیابان بروند صدای خود را بلند کنند. و این صدا را نمیتوان سرکوب کرد. همچنین این صدا با قطع کردن دسترسی به اینترنت به سکوت کشانده نمیشود. نه این صدا بلند و واضح فراتر از ایران منعکس میشود.
وزیر خارجه آلمان افزود: من به همین دلیل سفیر [ایران] را احضار کردم. و ما بهنمایندگی از دولت آلمان در روز دوشنبه در شورای حقوقبشر در ژنو کاملاً روشن ساختیم که مقامات ایران باید فوراً خشونت علیه تظاهر کنندگان را متوقف کنند و کشته شدن مهسا امینی و افراد بیشتری که در تظاهرات بعد از آن کشته شدند باید فوراً مورد تحقیق قرار بگیرد.
آنالنا بربوک در جلسه پارلمان آلمان خواستار تحقیق درباره مرگ مهسا امینی و معترضان به مرگ او شد.(سایت پارلمان آلمان ۷مهر ۱۴۰۱)