728 x 90

دولت ترامپ از لغو تحریم‌های مربوط به قانون قیصر علیه سوریه حمایت کرد

وزارت‌خارجه آمریکا
وزارت‌خارجه آمریکا

به گزارش العربیه روز ۱۰ آبان، دولت ترامپ از لغو تحریم‌های مربوط به قانون قیصر علیه سوریه حمایت کرد.

سخنگوی وزارت‌خارجه آمریکا، جمعه ۹ آبان اعلام کرد که دولت ترامپ از طریق قانون مجوز دفاع ملی که در حال حاضر توسط قانون‌گذاران آمریکایی در حال بحث است، از لغو تحریم‌های مرتبط با قانون قیصر علیه سوریه، حمایت می‌کند.

این سخنگو افزود: «ایالات متحده به‌طور منظم با شرکای خود در منطقه در تماس است و از هر گونه سرمایه‌گذاری یا شراکت در سوریه که از فرصت همه سوریها برای ساختن کشوری صلح‌آمیز و بارفاه حمایت کند، استقبال می‌کند».

کاخ‌سفید فشار خود را بر کنگره جهت لغو تحریم‌های باقی مانده علیه سوریه افزایش و هشدار می‌دهد که ادامه اعمال چنین تحریم‌هایی ممکن است دولت جدید سوریه که دولت ترامپ آن را سنگ‌بنای استراتژی منطقه‌یی گسترده‌تر خود می‌داند را تضعیف کند.

شایان ذکر است که کمتر از یک سال پس از روی کار آمدن احمد الشرع به‌عنوان رئیس‌جمهوری سوریه پس از سرنگونی رژیم بشار اسد در ۸ دسامبر ۲۰۲۴، ترامپ با صدور فرمان اجرایی، اکثر تحریم‌های ایالات متحده که علیه کشور سوریه اعمال شده بود را لغو کرد و به وعده خود در ماه مه مبنی بر دادن «فرصتی برای بازسازی» سوریه پس از بیش از یک دهه جنگ داخلی و آوارگی که ۹۰ درصد از جمعیت این کشور را به فقر کشانده است، عمل کرد. با این حال، سخت‌ترین تحریم‌ها که تحت عنوان «قانون قیصر، برای حفاظت از غیرنظامیان سوریه» اعمال شده‌اند، هم‌چنان پابرجا هستند، چرا که لغو آنها نیاز به تأیید کنگره آمریکا دارد.

«قانون قیصر»

قانون قیصر، که به نام یک فراری سوری که عکس‌هایی از جنایات رژیم اسد را فاش کرد، نامگذاری شده است، با هدف تشدید حلقه مالی دور دولت سوریه با مجازات کسانی که از ارتش و صنایع کلیدی آن حمایت می‌کنند، وضع شده است. اگر چه دولت ترامپ یک معافیت ۱۸۰روزه برای تعلیق اجرای این قانون صادر کرد، اما کارشناسان معتقدند که تنها لغو دائمی آن، اعتماد سرمایه‌گذاران بین‌المللی را باز خواهد گرداند.

تام باراک، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور سوریه، این قانون را «یک رژیم تحریمی که به‌هدف اخلاقی خود علیه اسد خدمت کرده بود، اما امروز ملتی را که سعی در برخاستن از آوار دارد، خفه می‌کند» توصیف کرد و خواستار «آغاز یکی از مهمترین تلاش‌های بازسازی از زمان اروپای پس از جنگ جهانی دوم» شد.

در آخرین نسخه قانون مجوز دفاع ملی، سنا اصلاحیه‌ای را برای لغو قانون قیصر گنجاند که رئیس‌جمهوری را ملزم می‌کند هر شش ماه یکبار تأیید کند که دولت سوریه از شرایط خاصی، از جمله خودداری از هر گونه اقدام نظامی علیه اسراییل و اخراج جنگجویان خارجی، پیروی می‌کند.

احتمالاً نسخه نهایی لایحه دفاعی تکمیل و برای امضای ترامپ قبل از پایان سال ارسال خواهد شد.

پیش‌تر، فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه طی اظهاراتی از نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) خواست با دولت دمشق به تفاهم برسند.

او تأکید کرد که دیدگاه دونالد ترامپ «دادن فرصت تازه‌یی به سوریه» است و توضیح داد که لغو برخی تحریم‌ها علیه این کشور «امید را در میان شهروندان زنده کرده است».

باراک هم‌چنین گفت: «ما خواهان سوریه‌ای متحد و دارای قانونی اساسی که وجود پارلمانی فراگیر و نه یک دولت علوی یا دروزی و نه موجودیتی جداگانه برای نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) را تضمین کند، هستیم».

فرستاده ویژه آمریکا در امور سوریه نیز تأکید کرد که «سوریه برای بازسازی سریع به منابع کافی نیاز دارد و علاوه بر آن، به حمایت جامعه جهانی نیز احتیاج دارد».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/95d6b960-c312-4537-969d-5595446c32ec"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات