واشنگتن تایمز-۷ فوریه ۲۰۲۵
امروز رهبری رژیم ایران در شکنندهترین وضعیت خود قرار دارد
در پشت صحنه گروهی ایستادهاند که یک برنامه ۱۰ مادهای دقیق و حسابشده دارند
که مردم ایران و آزادیهایشان را در اولویت قرار میدهد
۱۱ فوریه، چهلوششمین سالگرد انقلاب ضدسلطنتی در ایران را رقم میزند. در طول تقریباً پنج دهه گذشته، رژیم ایران رابطهای خصمانه با غرب داشته است. تاریخچهای از تهدیدها و خشونتهای رژیم ایران، چه علیه دیگران و چه علیه مردم ایران، که تنها به تشدید تنشها منجر شده است.
امروز، رهبری ایران در شکنندهترین وضعیت خود قرار دارد. در پشت صحنه، گروهی ایستادهاند که یک برنامه ۱۰ مادهای دقیق و حسابشده دارند که مردم ایران و آزادیهایشان را در اولویت قرار میدهد.
راوی: از انقلاب ۱۹۷۹ ایران و تشکیل جمهوری اسلامی، روابط ایران با غرب تیره بوده است. از گروگان گرفتن دیپلماتها و شهروندان آمریکایی در همان سال اول تا تهدیدات خشونت و تسلیحات هستهیی کنونی، مهم است که بین حکومت ایران و مردم این کشور تفاوت قائل شویم. مردم ایران به طرز وحشیانهای سرکوب شدهاند. رژیم خامنهای تنها در سال ۲۰۲۴ بیش از هزار زندانی را اعدام کرد. در سالهای اخیر، سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران، بسته به اینکه چه کسی در کاخسفید بهسر میبرد، بسیار متفاوت بوده است. رؤسای جمهور بوش، اوباما، ترامپ و بایدن هر کدام رویکردهای بسیار متفاوتی نسبت به سلف خود داشتند. این رویکرد گیج کننده به دیپلماسی میتواند تأثیر منفی و بلندمدتی بر روابط در سراسر جهان داشته باشد. من از مایکل موکیزی، وزیر دادگستری آمریکا در زمان رئیسجمهور جورج دبلیو بوش، دقیقاً در مورد این موضوع پرسیدم.
مایکل موکیزی: این یک سؤال عالی و بسیار آزار دهنده است، زیرا تفاوتی که شما به آن اشاره میکنید از این باور است که شما میتوانید با این افراد تعامل کنید، اینکه آنها را میتوان وارد جامعه جهانی کرد، اینکه میتوانید به یک درک مشترک دستیابید تا درک دقیقی داشته باشید که فشار بیوقفه تنها چیزی است که آنها را تغییر میدهد. من فکر میکنم واقعیتی که خودش را نشان میدهد این است که مردم ایران باید برای تغییر رژیم به خودشان متکی باشند.
مجری: ژنرال جیمز جونز بهعنوان مشاور امنیت ملی رئیسجمهور باراک اوباما با ارزیابی وزیر دادگستری سابق موکیزی موافق است.
ژنرال جیمز جونز: سیاست ما در قبال ایران نامشخص بوده و بین مماشات و سیاست قاطع در حال نوسان بوده است. سیاست قاطعی که هرگز به هیچ اقدام قاطعی که باعث تغییر رفتاری شود که امیدواریم در ایران شاهد آن باشیم، منجر نشده است.
مجری: سناتور باب توریسلی یک دموکرات است که بهعنوان سناتور آمریکا از نیوجرسی خدمت کرده است. او نسبت به نزدیک شدن سادهلوحانه آمریکا به حکومتهای خطرناکی مانند حکومت ایران از موضع ضعف هشدار میدهد. و اگر سیاست مماشات جواب نداده باشد، رویکرد درست چیست؟ وزیر دادگستری سابق موکیزی پاسخی در این رابطه دارد.
مایکل موکیزی: سیاست صحیح در قبال ایران حفظ فشار بیوقفه است که به مردم ایران اجازه میدهد فشار بیوقفه بر رژیم را ادامه دهند.
مجری: جان بولتون سفیر سابق ایالات متحده در سازمان ملل است و همچنین بهعنوان مشاور امنیت ملی رئیسجمهور ترامپ خدمت کرده است. او حتی یک قدم فراتر از آنچه ژنرال موکیزی میگوید، میرود.
جان بولتون: و آن این است که باید سیاست اعلام شده دولت ایالات متحده سرنگونی رژیم آخوندها در تهران باشد. بدون ابهام.
مجری: با بازگشت دونالد ترامپ به دفتر رئیسجمهور، از سناتور پرسیدم که آیا باید در سیاست تغییری ایجاد شود؟
سناتور باب توریسلی: چه چیز دیگری باید ببینیم؟ آنها در سراسر اروپا گروگان میگیرند. تلاشهایی برای ترور، از جمله علیه مجاهدین خلق در پاریس چندین سال پیش، جایی که آنها میتوانستند تعدادی از مقامات سابق دولت آمریکا را بکشند. حمایت از حوثیها که به کشتیهای آمریکایی و بینالمللی در خلیج عدن حمله میکردند. آنها چه کار دیگری باید بکنند تا به ما بفهمانند که آنها تغییر نمیکنند و این رژیم باید سقوط کند
سفیر کن بلک ول: شما نمیتوانید چشم خود را روی این چیزها ببندید، زیرا اگر به جنایتها و نقض حقوقبشر پاداش دهید یا آنها را نادیده بگیرید، اگر رفتار بد را نادیده بگیرید، این موارد افزایش خواهد یافت.
مجری: چه کسی احتمالاً میتواند خلأ را پر کند؟ پاسخ ممکن است سادهتر از آن چیزی باشد که فکر میکنید. گروهی به نام مجاهدین خلق MEK وجود دارند.
سناتور باب توریسلی: اینها کسانی هستند که برنامه هستهیی در ایران را افشا کردهاند. اگر مجاهدین خلق یک پیام تبلیغاتی در مورد شعار جدید یا چیز دیگری برای گفتن یا انجام دادن در اینترنت قرار دهد، فردای آن روز در خیابانهای تهران آن پیام دیده میشود. اطلاعات آنها در مورد آنچه در ایران میگذرد تقریباً لحظه به لحظه است. و در طول تظاهرات، از زمان این بحران گشت ارشاد و سرکوب زنان، من به چشم خودم دیدهام، که آنها صدها کانون شورشی را برای رهبری تظاهرات در خیابانها سازماندهی کردند. من به ندرت چنین گروه متمرکز و بهخوبی سازماندهی شدهای را دیدهام.
مجری: مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق آمریکا، در یکی از سخنرانیهای اخیر خود کاملاً از مجاهدین حمایت کرده است.
مایک پمپئو: من فکر میکنم بسیار مهم است که ما تشخیص دهیم که یک جایگزین روشن وجود دارد. روحانیان حاکم چیز دیگری به ما میگویند. آنها به ما میگویند که هیچ آلترناتیوی برای رژیم موجود وجود ندارد. اما هر هفته، در صدها شهر و شهرستان در سراسر ایران، میتوانیم ببینیم که یک آلترناتیو وجود دارد. مجاهدین خلق راهحلی برای بسیاری از مشکلات نه تنها برای ایران، بلکه برای خاورمیانه گستردهتر ارائه میدهد.
مجری: مایک پنس، معاون رئیسجمهور سابق آمریکا نیز همین محتوا را تکرار کرد.
مایک پنس: یکی از بزرگترین دروغهای رژیم حاکم که به جهانیان ارائه شده این است که هیچ آلترناتیوی برای وضعیت موجود وجود ندارد. اما همه شما میدانید. یک آلترناتیو وجود دارد، بهخوبی سازماندهی شده، کاملاً آماده، کاملاً واجد شرایط و مورد حمایت مردمی به نام شورای ملی مقاومت ایران که بخش اصلی آن مجاهدین خلق نام دارد. لطفاً به من در تشکر از مریم رجوی بهخاطر رهبری فوق العاده، دیدگاه و شجاعت شخصی او بپیوندید. شما الهامبخش جهان هستید.
مجری: بله این درست است. یک زن میتواند در صورت تغییر رژیم، ایران را رهبری کند. نام او مریم رجوی است. آیا او برای رهبری کشورش مناسب است؟ ژنرال جونز نظر خود را میدهد.
ژنرال جیمز جونز: خوب، من میدانم که او انتخاب شده است، من او را اکنون بیش از یک دهه میشناسم. و من فکر میکنم همه ما باید طرفدار هر کسی باشیم که در عصر حاضر، از یک رژیم واقعاً دموکراتیک حمایت میکند و این در آن ده ماده بسیار جفرسونی برجسته شده است.
مایک پمپئو: خانم مریم رجوی یک آلترناتیو دموکراتیک دارد که توانایی خود را برای چهار دهه در برابر دیکتاتوری آخوندها نشان داده است. جنبش شما ظرفیت و استقامت باور نکردنی برای پایان دادن به وحشیگری رژیم را نشان داده است. و شما بسیاری از سایتهای هستهیی رژیم، جزئیات تسلیحات هستهیی و برنامه موشکی ایران را افشا کردهاید. و جهان برای همه این تلاشهای سخت بسیار به شما بدهکار است، کار سختی که مقاومت حاضر است بهای بسیار واقعی و جدی برای آن بپردازد. مقاومت یک پلتفرم دارد که همه ما میتوانیم از آن پشتیبانی کنیم.
مایک پنس: من میخواهم جهان بهطور گستردهتر بفهمد که مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت ایران ارزشهای مشابهی را که کشورهای غربی برایشان مهم است، به اشتراک میگذارند. خانم رجوی برنامه ده مادهای برای آینده ایران دارد که برابری سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را به زنان تعمیم میدهد. به همه شهروندان این امکان را میدهد که در یک اقتصاد بازار آزاد شکوفا شوند. و طرح ده مادهای آزادی بیان، آزادی اجتماعات و حق زندگی، کار و عبادت هر ایرانی بر اساس دستورات وجدان خود در آزادی را تضمین میکند.
مجری: ما در برههای از زمان هستیم که رهبری ایران ممکن است شکنندهترین قدرت خود را داشته باشد. احتمال تغییر رژیم در ایران در آینده نزدیک چقدر است؟
وزیر پمپئو شاید آن را به بهترین شکل خلاصه کرده باشد.
مایک پمپئو: و این پیام امروز من به مردم ایران است که فرصت شنیدن این را دارند. و کانونهای شورشی که بهنمایندگی از همه ما میجنگد: به مبارزه ادامه دهید. تمرکز خود را روی سپاه پاسداران حفظ کنید. آمریکا و کمپین فشار باز خواهند گشت و رژیم را شکنندهتر خواهد کرد. شما در مقاومتتان در مسیر درست قرار دارید.