728 x 90

هشدار چهره‌های برجسته آلمانی به بوندستاگ درباره سفر بچه شاه

سفیر یوآخیم روکر - رئیس شورای حقوق‌بشر ملل متحد (۲۰۱۵)
سفیر یوآخیم روکر - رئیس شورای حقوق‌بشر ملل متحد (۲۰۱۵)

شماری از شخصیتهای سیاسی، حقوقی و دانشگاهی آلمان از جمله سفیر یوآخیم روکر - رئیس شورای حقوق‌بشر ملل متحد (۲۰۱۵)، با انتشار نامه‌ای، اعتراض خود نسبت به سفر بچه شاه به آلمان و استفاده از پارلمان این کشور توسط وی را محکوم کرده و این اقدام را «نگران کننده و مسأله ساز» دانستند.
نویسندگان نامه خطاب به رئیس بوندستاگ و رهبران احزاب سیاسی آلمان تأکید می‌کند که فراهم کردن تریبون رسمی برای رضا پهلوی در بوندستاگ آلمان می‌تواند به مشروعیت‌بخشی به یک الگوی اقتدارگرا منجر شود و با اصول دموکراسی و حقوق‌بشر در تضاد است.
امضاکنندگان هشدار داده‌اند که رضا پهلوی نه‌تنها به‌طور صریح از کارنامه حکومت پیشین ایران فاصله نگرفته، بلکه در برخی مواضع سیاسی خود از بازگشت ساختارهای امنیتی و حتی مداخله خارجی سخن گفته است؛ موضوعی که به باور آنان با اصول دموکراتیک سازگار نیست.
در این نامه هم‌چنین تأکید شده است که آینده ایران باید بر پایه اراده مردم، کثرت‌گرایی سیاسی، حقوق‌بشر و نفی هر گونه اقتدارگرایی شکل بگیرد و نه از طریق حمایت از الگوهای سیاسی گذشته یا تبعیدی.
در پایان، نویسندگان نامه از پارلمان آلمان خواسته‌اند در تصمیم خود درباره میزبانی از چنین دیدارهایی بازنگری کرده و از تبدیل نهادهای دموکراتیک به تریبون جریانهای مورد مناقشه سیاسی خودداری کند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2159451a-dd32-475f-9449-8a105f33e659"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات