728 x 90

مصاحبه فضاحت‌بار جواد ظریف با تلویزیون طلوع افغانستان

مصاحبه فضاحت‌بار جواد ظریف با تلویزیون طلوع افغانستان
مصاحبه فضاحت‌بار جواد ظریف با تلویزیون طلوع افغانستان

مصاحبه فضاحت‌بار جواد ظریف با تلویزیون طلوع افغانستان درباره دخالت‌های تروریستی رژیم آخوندی در افغانستان

جنایت اعزام مردم افغانستان به اجبار به سوریه و کشتار ‌آنها

 

مجری: چرا افغانها را آقای وزیر به سوریه می‌فرستید برای جنگ؟

ظریف: ما کسی را به سوریه نمی‌فرستیم.

مجری: ۲۵۰۰۰ افغان را به سوریه فرستادید.

ظریف: این را ما کاملاً روشن کردیم. ببینید کسی برای یک کشور دیگر نمی‌ره یک کشور ثالت بجنگه. افغانها، برادران ما رفتند آنجا خودشان، به‌صورت داوطلب کما این‌که از عراق رفتند کما این‌که از جاهای دیگر رفتند.

مجری: شما شما تسهیل کردید، سلاح دادید، سلاح دادین؟

ظریف: ما کمک کردیم در سوریه برای مقابله با داعش که دشمن مشترک همه ماست این داعش.

مجری: از یکطرف می‌گویید افغانها باید خودشون تصمیم بگیرند.

ظریف: خودش تصمیم گرفتند ما نبردیمشون.

مجری: سلاح دادین بهشون در کجای دنیا برای مهاجر.

ظریف: اینها در پایگاه‌های خودشون در سنگرهای خودشون، اولاً اینها به‌خاطر اعتقادات خودشون رفتند.

مجری: دعوت کردین شما

ظریف: در پایگاه‌های خودشون در سنگرهای خودشون پرچم افغانستان و عکس رئیس‌جمهور افغانستان بعضاً داشتند و اینها بهترین نیروهایی هستند که اگر دولت افغانستان تمایل داشته باشد می‌توانند با سابقه رزم با تروریستها و داعش کمک دولت افغانستان باشند.

مجری: برای چی

ظریف: برای مبارزه با داعش و برای مبارزه با ترور و حفظ امنیت افغانستان

مجری: در درون افغانستان؟

ظریف: هر کجا که دولت افغانستان بخواهد

مجری: کجا هستند این نیروها؟

ظریف: اینها خیلی‌شون مشغول زندگی عادی هستند. چون الآن که جنگی، الان خطر در واقع از اماکن متبرکه در سوریه رفع شده و بسیاری از اینها برگشتند و زندگی می‌کنند و کار می‌کنند.

مجری: کجا، ایران؟

ظریف: ممکنه ایران باشند، ممکنه ایران نباشند ما...

مجری: چند هزار نفر هستند؟ می دانید؟

ظریف: من همان عددهایی که شما می گویید را من شنیدم

مجری: ۲۵۰۰۰

ظریف: چقدر؟

مجری: ۲۵۰۰۰

ظریف: ۵۰۰۰ من شنیدم

مجری: ۵۰۰۰

ظریف: ۵۰۰۰ من شنیدم که ممکن است الآن کمتر از ۲۰۰۰نفرشان در سوریه باشند.

مجری: در کجای دنیا شما که پیش‌تر گفتید کارشناس روابط بین‌الملل هستید، دیدین که از مهاجر میلیشا بسازه، بفرسته به کشور دیگر؟

ظریف: ما هی ما ... ببیند شما یک مفروضی می‌گیرید که این مفروضتان درست نیست. که از مهاجر کسی میلیشیا بسازه

مجری: پس چی هست؟

ظریف: اولاً که خیلی از اینها اصلاً مهاجر نبودند از خود افغانستان آمدند رفتند آنجا کما این‌که ممکنه از جاهای دیگر رفتن...

مجری: پس من اگر بخواهم سلاح بگیرم ،مرا می‌فرستید سوریه؟

ظریف: شما وقتی که رفتید سوریه ممکنه بهت سلاح بدیم؟

مجری: اینجا سلاح نمی‌دیدید؟

ظریف : نه برید شما که ، اینها رفتند سوریه، در سوریه برای مبارزه با داعش پیوستند به نیروهای مبارزه با داعش، ما هم هیچ بدون رودربایستی از نیروهای مقاوم در برابر تروریسم، در برابر افراطی‌گرایی حمایت کردیم.

مجری: چقدر تلفات دارند افغانها می‌دانید؟

ظریف: من تعدادشان را نمی‌دانم اما...

مجری: کی می‌داند؟

ظریف: ما به خانواده‌های آنها امتیازهایی می‌دهیم. خانواده‌های افرادی که شهید می‌شوند در افغانستان (اشتباهی سوریه را می‌گوید افغانستان) برای ایده‌شون برای آرمانشون ما خانواده‌های آنها را تحت پوشش قرار می‌گیریم.

مجری: افغانها در این کشور چند روز پیش هم یک اعتراض بزرگی بود حق خرید تلفن ندارند. در بعضی جاها از مکتب باز مانده‌اند. در جاده به گلوله بسته می‌شوند. در بعضی جاها به پارک نمی‌توانند بروند اما چگونه می‌توانند آزادانه به جنگ بروند؟  آیا پروژه فاطمیون متوقف است؟

ظریف: ببنید. ما، من کاملاً صریح به شما گفتم. ما کسانی را که با داعش و با افراط در سوریه مقابله کردند برای این‌که مجبور نباشند در کابل و در قندهار با داعش مقابله کنند و یا در تهران و همدان و کرمانشاه و یا در بغداد و کربلا و نجف مقابله کنند ازشون حمایت کردیم و اگر لازم باشد باز هم حمایت می‌کنیم. و اگر لازم باشد باز هم حمایت می‌کنیم. اما امروز آن خطر در حال رفع شدن هست.

مجری: شما طرفدار...

ظریف: کاملاً رفع نشده، ما این رو، دولت افغانستان کاملاً آگاهی دارد که ما کاملاً آمادگی داریم که هر کمکی به دولت افغانستان برای استفاده از نیروهای افغانستانی در اردوی ملی افغانستان، در مقابله با تروریسم تحت فرماندهی دولت افغانستان داشته باشیم.

مجری: شما طرفدار استفاده از قوات فاطمیون در برابر داعش در افغانستان هستید؟

ظریف: اگر دولت افغانستان این تصمیم دولت افغانستان است.

مجری: پس این نیروها...

ظریف: : ببینید باید تحت فرماندهی دولت افغانستان، در افغانستان مقابله کنند. کما این‌که تمام کسانی‌که در سوریه با داعش جنگیدند تحت فرماندهی واحد دولت سوریه بودند، ما هم تحت فرماندهی دولت سوریه کمک می‌کردیم.

مجری: در درون افغانستان ارتش افغانستان تشکیل‌اش تکمیل نیست اما افغانها به اندازه کافی هستند که در جاهای دیگر برای دیگران می‌جنگند؟

ظریف: ما اعتقاد به این نداریم، گفتم در افغانستان در سوریه هم تحت فرماندهی آقای حافظ اسد (تصحیح می‌کند)، بشار اسد تصمیم می‌گرفت ما اجرا می‌کردیم ما معتقد به حاکمیت و تمامیت ارضی دولتها هستیم، حکومت‌ها هستیم. در افغانستان تحت حاکمیت و فرماندهی دولت افغانستان ما آمادگی داریم کمک بکنیم. (تلویزیون طلوع نیوز سوریه ۱دی)

 

پیش از این نهادهای مدافع حقوق‌بشر و خبرگزاریهای معتبر جهان بارها از اعزام اجباری مردان و جوانان و حتی نوجوانان تا ۱۲ساله افغانستان توسط رژیم ایران به جنگ سوریه خبر و گزارش داده‌اند.

رئیس بخش امور اضطراری هیومن رایتز واچ گزارش داده بود: «رژیم ایران نه تنها به پناهندگان و مهاجران افغان انگیزه جنگیدن در سوریه داده است بلکه به‌گفته تعدادی از این افراد آنها را تهدید کرده است در صورت شرکت نکردن در جنگ به افغانستان بازگردانده خواهند شد. گروهی از این مردها و پسرهای افغان که با چنین انتخاب تأسف باری مواجه گردیده بودند از ایران به اروپا گریختند».

 

تلویزیون آریانای افغانستان نیز در خرداد ۱۳۹۷ به‌نقل از یکی از سرکردگان فاطمیون در ایران خبر داده بود که در جنگ سوریه نیروهای افغان تحت‌نظر سپاه پاسداران ۱۰هزار تلفات داده است.

زهیر مجاهد، مسئول فرهنگی فاطمیون، گفته است که این تلفات شامل دو هزار کشته و هشت هزار زخمی می‌باشد.

لشکر فاطمیون از جمله نیروهای نظامی تحت‌نظر نیروی قدس سپاه پاسداران ایران است که از افغانهای مهاجر مقیم این کشور سربازگیری شده و چندین سال می‌شود در سوریه به طرفداری از بشار اسد و در برابر داعش می‌جنگند.

 

سفارت مجازی آمریکا در ایران نیز طی رشته توئیتهایی در مورد مصاحبه وزیر خارجه آخوندی، اظهارات ظریف را دروغ توصیف کرد و نوشت:

«چندین سازمان به ثبت تاکتیکهای سپاه در مجبور کردن مهاجرین افغان جهت خدمت به‌عنوان جنگجوی بیگانه ادامه می‌دهند».

سفارت مجازی آمریکا به مصاحبه نیویورک تایمز با یک جوان ۱۷ساله افغانی اشاره می‌کند که به این روزنامه می‌گوید رژیم اتباع افغانستان را که بین ۱۵ تا ۱۷سال سن داشتند به‌عنوان سربازان «موج اول» در حملات که منجر به تلفات بیشتر می‌شد استفاده کرده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7f3701fc-8b27-42a0-a542-e198ca2e0e65"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات