مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از وضعیت اسفناک بانکهای کشور خبر داد و گفت: تمام بانکهای کشور در وضعیت خوبی بهسر نمیبرند و اگر بانک سرمایه هم وضعیت خوبی ندارد در این شرایط میتواند اعلام ورشکستگی کند چرا که این اقدام در اختیار بانک مرکزی است و بانک مرکزی اگر صلاح بداند اعلام ورشکستگی بانکها را انجام میدهد. اگر این نگاه را داشته باشیم ۹۰درصد بانکها عملاً ورشکسته هستند و هیچیک وضعیت خوبی ندارند.
مهدی نیکدل در جمع خبرنگاران، بحران هویت و اعتماد بین سهامداران را مهمترین مسألهای که در صندوق با آن مواجه بودند نام برد و افزود: بیشترین هجمهای که به ما وارد شد، سیاسی بود و مسائل را پیش از دهها برابر بزرگتر کرده بودند، در حالی که ما کمتر از ۴۷درصد سهام بانک سرمایه را در اختیار داشتیم اما تمام مشکلات موجود در این بانک را به صندوق اعتبار ارتباط دادند.
وی با اشاره به شکایت صندوق علیه دولت گفت: در برنامه پنجم، سهم دولت در بودجه قید نشده بود که پیگیری کردیم و شکایتی را علیه دولت طرح کردیم البته در سالهای گذشته گفته شد که شکایت دولت علیه دولت امکانپذیر نیست اما ما ثابت کردیم صندوق یک نهاد غیردولتی است بنابراین دولت باید ۷۶۰میلیارد تومان مطالبات خود به این صندوق را بپردازد.
بیشتر بخوانید
تارنمای بنیاد دفاع از دموکراسی، ۲۰مهر ۹۷، در مطلبی پیرامون وضعیت اقتصادی رژیم ایران پس از اجرایی شدن تحریمها نوشت، صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی این ماه آماری را منتشر کرده و پیشبینی کردند که اقتصاد ایران طی دو سال بعد کاهش خواهد داشت.
این آمار بهدنبال اعلام رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ در ماه مه مبنی بر ترک توافق اتمی و اعمال مجدد تحریمهای آمریکا میباشد. اولین دور تحریمهای تجدید شده در ماه اوت به مورد اجرا درآمد و دور بعدی در اوایل نوامبر (۱۳آبان ۹۷) میباشد.
اقتصاد ایران رو به کاهش، پیشبینی تورم بالای ۳۰درصد برای سال آینده میلادی
در دور اول که تحریمها شروع به تاثیرگذاری کرد صندوق بین الملی پول در ۸اکتبر اعلام کرد که برآورد میکند اقتصاد ایران یک و نیم درصد تا پایان سال ۲۰۱۸و سه و شش دهم درصد تا سال ۲۰۱۹کاهش خواهد داشت که این برآورد ها با برآورد بانک جهانی برای سال مالی در پایان مارس ۲۰۱۹و ۲۰۲۰همخوانی دارد.
با استناد به تاثیر تحریمها، بانک جهانی پیشبینی میکند که بخش صنعت ایران بیشترین ضربه را با ۷درصد رکود برخلاف پیشبینیها برای هر دو سال خواهد خورد.
هر دو سازمان برای سال ۲۰۱۸ تورم را بالای ۲۰درصد و برای سال ۲۰۱۹ بالای ۳۰درصد پیشبینی میکنند.
این بهدنبال پیشبینی خود مرکز تحقیقات مجلس رژیم ایران است که در ماه اوت منتشر شد و کاهش اقتصادی را پیشبینی میکرد. همچنین با استناد به تحریمها، این مرکز پیشبینی میکرد رکود اقتصادی بین نیم تا دو ممیز هشت دهم درصد در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و بین سه و هشت دهم و پنجم و نیم درصد برای سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ باشد.
این گزارش همچنین خاطرنشان میکند همکاری اروپا با تهران عامل مهمی در تعیین میزان سختی که اقتصاد ایران متحمل خواهد شد میباشد....
رکود و تورم، بحرانی که نابودی بیش از پیش کسب و کارها را بهدنبال دارد
رکود و تورم دو پدیده منفی اقتصادی و عکس یکدیگر هستند یعنی زمانی که رکود است تقاضا برای خرید کم است و قیمتها پایین میآید. اما وقتی تورم بالا است یعنی تقاضای مصرفکننده بالا است و در بازار رقابتی، قیمت کالاها هم افزایش پیدا میکند.
اما در اقتصادهایی که با بحرانهای شدیدی مواجه هستند و در موارد نادری در دنیا پدیدهیی بهوجود میآید که به آن رکود تورمی میگویند، یعنی همین وضعیتی که در حال حاضر رژیم ایران را به آن مبتلا کرده است. بهدلیل اینکه مردم توان خرید ندارند کارخانجات فروش ندارند اما قیمتها هم هر روز بالاتر میرود.
رکود تورمی بسیار خطرناک است؛ در شرایطی که تورم سیر صعودی دارد و با وجود نرخ بالای بیکاری، مصرفکنندگان هم پول کمتری خرج میکنند زیرا پول در اختیار مصرفکننده روزبهروز کم ارزشتر میشود.
در حال حاضر کسب و کارهای کوچک و قدرت خرید مردم بیش از هر چیزی تحت تاثیر این وضعیت قرار گرفته و میرود که این بحران منجر به نابودی بسیاری از کسب و کارهای کوچک و کاهش بیشتر قدرت خرید مردم شود.
این وضعیت در شرایطی است که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و با توجه به شرایط اقتصادی و قیمتهای فعلی بازار، افزایش سرسامآور نرخ ارز نیز مزید بر علت شده است.
تاثیرات این وضعیت در بازار به حدی است که داد بازاریان هم در آمده است و خبرگزاری حکومتی تسنیم با پخش کلیپی حرفهای آنها را چنین منعکس کرده است: «واقعا نمیتوانم کاسبی کنم و کاری انجام بدهم تولید داخلی متوقف شده است. تولید خوابیده است. کاری که مغازهدار میکند پول کرایه مغازهاش را هم در نمیآورد. اینجا ۲میلیون تومان هم نمیتوانند و...».