728 x 90

سفیر کن بلک ول و کشیش مارگوت کاسمن: بحران واقعی ایران حکومتی که با مردم در جنگ است

کشیش مارگوت کاسمن و سفیر کن بلک ول
کشیش مارگوت کاسمن و سفیر کن بلک ول
  • واشنگتن اگزمینر: بحران واقعی ایران حکومتی که با مردم در جنگ است به قلم سفیر کن بلک ول و کشیش مارگوت کاسمن

سفیر کن بلک‌ول، سفیر پیشین آمریکا در کمیسیون حقوق‌بشر سازمان ملل، و کشیش دکتر مارگوت کاسمن نخستین زنی که در سال ۲۰۰۹ به ریاست کلیسای پروتستان آلمان انتخاب شد، در مقاله مشترکی در واشنگتن اگزمینر می‌نویسند: بحران ایران ماه‌هاست در صدر خبرها قرار دارد. اما بحث درباره ایران بیش از حد به تنشهای ژئوپلیتیک مربوط به صادرات نفت، درگیری نظامی و تهدید مداومِ تلاش رژیم برای دستیابی به سلاح هسته‌یی محدود شده است. در غرب، توجه بسیار کمتری به وضعیت مردم ایران، به‌ویژه اقلیت‌های مذهبی، شده است.

باید به یاد داشته باشیم که پشت همه این مسائل، مردم ایران قرار دارند؛ مردان، زنان و کودکانی که حتی در برابر جنگ نیز هم‌چنان برای آزادی، کرامت، عدالت و حق زندگی ایستادگی می‌کنند.

ماه گذشته، بیش از ۳۰ رهبر مسیحی و یهودی به کارزاری در حمایت از جنبش اپوزیسیون دموکراتیک ایران پیوستند و موج بازداشت‌های سیاسی و اعدامها را محکوم کردند.

پس از خیزشها و قیام سراسری سال ۱۴۰۱، میزان اعدامها در ایران که پیش از آن هم در جهان بسیار بالا بود، به‌شدت افزایش یافت. در خیزش دیگری در ژانویه امسال دی ۱۴۰۴ مقام‌ها دست به تیراندازیهای گسترده زدند که به کشته شدن هزاران نفر انجامید. از آن زمان تاکنون، رژیم کارزار سرکوب هدفمند را آغاز کرده و شماری دیگر از معترضان و دست‌کم ۹ عضو سازمان مجاهدین خلق ایران را اعدام کرده است.

سفیر بلک‌ول و کشیش مارگوت کیس‌مان در مقاله خود در واشنگتن اگزمینر می‌افزایند: شبکه‌های مقاومت هم‌چنان در سراسر کشور فعال‌اند و به‌طور مستقیم نهادهایی مانند سپاه پاسداران را به چالش می‌کشند. آنها این پیام روشن را می‌فرستند که رژیم ملاها آینده‌ای ندارد. هر چند جنگ اعتراض عملی را دشوارتر کرده، اما احتمال دارد پس از پایان آن، خیزش دیگری شکل بگیرد؛ و وقتی چنین شود، جامعه جهانی باید آماده حمایت از آن باشد.

مسیحیان به‌ویژه باید آماده باشند در کنار مردم ایران بایستند و روحیه پیشینیان خود را زنده کنند؛ مثل کسانی مانند پل آشنایدر که حتی در اردوگاه مرگ نازی نیز علیه بت‌پرستی قدرت شهادت داد.

در نهایت، آزادی ایران باید از درون جامعه ایران به دست آید. اما تا آن زمان، مردم ایران می‌توانند با ابراز همبستگی از سوی مردم کشورهای مختلف و ادیان گوناگون نیرومندتر شوند. در طرح ده‌ماده‌ای مریم رجوی، رئیس‌جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، دلایل کافی برای چنین همبستگی‌ای وجود دارد؛ طرحی که به‌صراحت بر آزادی مذهبی و برابری برای همه مردم، فارغ از قومیت، جنسیت و باور دینی، تأکید می‌کند.

پیروان ادیان باید برای آینده‌ای همراه با صلح و عدالت تلاش کنند. به همین دلیل، ما باید توجه خود را بر وضعیت مردم ایران متمرکز نگهداریم و در کنار کسانی بایستیم که خواهان آزادی‌اند؛ از جمله آزادی دین.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/20c93cad-b4a7-4448-ae9a-5140e1019832"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات