آخوند روحانی امروز ۲۲مهر۹۷ در جلسهیی در دانشگاه تهران در جمعی از عوامل دستچین شده حکومتی سخنرانی کرد. مطبوعات حکومتی از این سخنرانی با عنوان «سخنرانی رئیسجمهور پشت درهای بسته» نام بردند.
روحانی در این سخنرانی وضعیت بحرانی رژیم آخوندی را به بیماری تشبیه کرد که در وضعیت خطرناکی قرار دارد و خواستار «امید درمانی» برای این بیمار شد. روحانی گفت: «اگر یک پزشکی به مریض که میرسد به او بگوید، خیلی دیر آمدی، اوضاعت خیلی بد است و دعا کن. این مریض که کارش تمام است. اما اگر دکتر به همان مریض بگوید چرا ناراحت هستی چیزی نیست، خیلیها از این بیماری داشتند و نجات پیدا کردند... حال این مریض اصلاً قبل از نسخه، دارو و درمان، ۲۰درصد خوب میشود. بعضیها میگویند گفتاردرمانی نکنید، ولی امید درمانی درست است. گفتاردرمانی خیلی مؤثر نیست. اما امید درمانی به طرف میگوید تو مشکلی نداری، تو زنده هستی و مشکلت حل میشود».
روحانی صراحتاً تأکید کرد وضعیت معیشتی مردم در آینده بدتر خواهد شد. او گفت: «بهعنوان رئیسجمهور هر روز لیست قیمت اجناس را میبینم و میدانم وضع زندگی مردم چگونه است مخصوصاً آنهایی که حقوق ثابت دارند...
میخواهیم بگوییم آینده بدتر میشود، ممکن است آینده کوتاهمدت بدتر شود، ولی آینده بلندمدت حتماً بهتر میشود».
روحانی در قسمت دیگری از سخنانش اعتراف کرد دولت او حتی هیچ راهی برای تأمین ۱۴تا ۱۵میلیارد دلار ارز که برای تأمین کالاهای اساسی تا آخر سال با قیمت دلار ۴۲۰۰تومانی وعده داده است ندارد. روحانی گفت: «بهعنوان دولت گفتیم تمام کالاهای اساسی مورد نیاز و ضروری مردم که یک مقدار بازتر هم در نظر گرفتیم و ۲۵قلم کالا را شامل شد، به حد نیاز جامعه با ارز ثابت ۴۲۰۰تومانی در اختیار مردم قرار میدهیم... تقریباًً حدود ۱۴تا ۱۵میلیارد دلار تا آخر سال احتمالاً در این زمینه هزینه خواهیم کرد. ما این را تعهد کردیم و خواهیم داد. حالا در اینکه چگونه این ارز میآید و چگونه تبدیل به کالا میشود و چگونه توزیع و دست مصرفکننده میرسد؛ همه باید به هم کمک کنیم، دولت به تنهایی قادر نیست در این راه همه گرهها را باز کند و همه باید دست به دست هم دهیم».
روحانی بحرانی که سراپای اقتصاد کشور را در نوردیده است ناشی از «جنگ روانی» و «تحریم» دانست و در پاسخ به خامنه ای و باند رقیب که در جنگ قدرت درونی رژیم مشکلات «مدیریتی» را عامل بحران اقتصادی معرفی میکنند گفت:
«در مسأله مشکلات اقتصادی، ما آغازگر و مقصر این جنگ نبودیم. اگر این دولت در این مقطع سر کار نبود، همین حادثه و مشکلات منتها به دست خودمان رخ میداد.
شما میگویید مدیریت عوض شده است... این را نمیپذیرم.... مشکل اصلی یکی فشار تحریم است، دوم فشار روانی است. این دو تا وارد شده است و تأثیرگذار شده است».
روحانی فساد در رژیم آخوندی را به موجودی «درنده» تشبیه کرد و این فساد را علت اصلی شکست سیاستهای ارزی دولتش معرفی کرد. روحانی گفت: « شما مسیری انتخاب کردید یک دفعه یک درندهای به قافله میزند و ناچارید راه را کج کنید. آن درنده است که به شما فشار میآورد والا همان راه را شما میرفتید... اگر ارز ۴۲۰۰تومان برای واردات جنس به کسی دادیم تا در بازار ارزان بفرو شد و تقلب نمیکرد ما شرایط دیگری داشتیم... در بسیاری از طرحهایی که داریم ممکن است سوءاستفاده و رانت بهوجود بیاید و ناچاریم آن طرح را عوض کنیم و بهخاطر همین است که وقتی میبینیم با مشکلی مواجه میشویم ناچاریم اصلاح کنیم و بخشنامه جدید بدهیم».
روحانی در ادامه پرداختن به بحرانهای اقتصادی گریبانگیر رژیم به مسأله کمبود و نایابی کالاهای اساسی اعتراف کرد و آن را ناشی از « توطئه بیگانه» دانست و گفت: «جنسی که آماده کردیم تا بهطور طبیعی مردم در یک ماه آنرا بخرند؛ اگر آن جنس را در دو روز خریدند؛ خوب ۲۸روز آن قفسه خالی میماند. دائم دوربین عکس میگیرد و میگوید قفسه خالی است. خوب این برای یک ماه بوده که سه روزه خالی شده است که باید دوباره تولید و توزیع شود. چه کسی این کار را کرده است؟ مشکل از دولت است؟ مشکل از مردم است؟ یا مشکل از توطئه بیگانه است؟ در اینجا نمیخواهم بگویم چه کسانی چه درصدی در مشکلات نقش دارند».
آخوند روحانی در عینحال بهنحوه کاملاً متناقضی مدعی شد دور جدید تحریمهای آمریکا که از ۱۳آبان شروع خواهد شد تأثیری بر وضعیت اقتصادی رژیم نخواهد گذاشت و گفت: «اگر دشمنان ما آمدند این شبهه را ایجاد کردند که آقا وضع خیلی بد میشود و مشکل میشود و یک روز ناجوری به نام ۱۳آبان پیش روی ما است، حالا من بیایم بگویم که آقا روز ۱۳آبان هیچ تأثیری نخواهد گذاشت. آمریکا هر کاری خواسته علیه ما انجام داده است. نه قبل از ۱۳آبان، قبل از ۱۳مهر انجام داده و همه کارها را کرده است. چیزی به نام ۱۳آبانی نیست که مردم را نگران بکند و همهاش تبلیغات است».
روحانی در بخش دیگری از سخنانش به بنبست رژیم بر سر برجام اروپایی اعتراف کرد و گفت: «روزی که آمریکا از برجام خارج شده بود، توقع آمریکاییها این بود که یک ساعت بعد یا حداکثر فردا صبح به وقت خودمان ما هم اعلام کنیم که از برجام خارج میشویم. نظام تدبیر کرد و عجله نکرد. بدون عجله و بدون دستپاچگی گفت من مهلت چند هفتهیی میدهم ببینم بقیه چه میکنند. آن چند هفته تا حالا هنوز ادامه دارد.... وقتی شرکتی بعد از برجام به ایران میآید میگویند اصلاً خبری نیست و کسی نیامده است... اما حالا که دارند خارج میشوند هر روز میشمارند».
روحانی در قسمت دیگری از سخنانش تمامی بحرانهای گریبانگیر رژیم آخوندی از بحران اقتصادی گرفته تا بحرانهایی که ایادی حکومتی خود از آنها با عناوینی همچون «ناکارآمدی نظام»، یا «بحران مشروعیت نظام» و «ناامیدی از نظام» نام میبرند؛ تماماً طرحهای آمریکا برای «تغییر رژیم» قلم داد و گفت: «آنها کار خود را با یک جنگ روانی شروع کردند و جنگ اقتصادی بهعنوان هدف میانمدت آنهاست. جنگ برای موضوع کارآمدی نظام، هدف سوم و مشروعیتزدایی از نظام هدف نهایی آنها است. آن تغییر رژیمی را که سخن میگویند با مشروعیتزدایی دنبال میکنند که این مشروعیت زدایی را با جنگ روانی، اقتصادی و موضوع کارآمدی پی میگیرند».
در حالی که دانشجویان در بیرون محل سخنرانی روحانی تجمع کرده و با سردادن شعارهایی همچون «دانشگاه پادگان نیست»، «تهران شده بازداشتگاه اوین شده دانشگاه» اعتراض خود را به سرکوب در دانشگاه نشان میدادند روحانی بر اعمال خفقان بر دانشگاهها تحت عنوان جلوگیری از «فعالیت احزاب» تأکید کرد و گفت: «نباید دانشگاه مرکز فعالیت احزاب باشد. مکان دانشگاه برای این کار نیست».