ساعت ۲و ۴۳دقیقه بامداد امروز یکشنبه ۴شهریور۹۷زمینلرزهیی به قدرت ۵.۹دهم درجه در مقیاس ریشتر تازه آباد کرمانشاه را لرزاند.
این زمینلرزه که در استانهای همجوار از جمله کردستان و ایلام نیز احساس شده است، تعدادی کشته و مجروح بر جای گذاشته است.
رسانههای حکومتی مدعی شدند که این زمینلرزه تنها دو کشته داشته و شمار مجروحان حدود ۲۴۰نفر بودند. زمینلرزه همچنین خساراتی در جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر از خود بر جای گذاشته است و برخی از مسیرهای منتهی به کانون زلزله بر اثر ریزش کوه مسدود شدهاند. تا کنون بیش از ۳۰پس لرزه منطقه تازه آباد را لرزاند.
زمینلرزه سرپلذهاب در استان کرمانشاه
۹ماه پیش نیز زمینلرزه شدیدی سرپلذهاب در استان کرمانشاه را لرزاند.
بسیاری از زلزلهزدگان شهرستان سرپلذهاب پس از گذشت ۹ماه هنوز در چادرها و کانکسها زندگی میکنند.
زلزلهزدگان سرپلذهاب، گرمای تابستان کرمانشاه را با کمترین امکانات تهویه و خنککننده سپری کردند. آنها میگویند که جانوران موذی، حشرات و فضولات حیوانی اطراف چادرها برای سلامتی کودکان و محیط زندگی آنها مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است؛ تعداد سرویسهای بهداشتی و حمام در مناطق اسکان زلزلهزدگان اندک است و وضعیت بهداشتی مناسبی ندارد.
زلزلهزدگان سرپلذهاب محروم از اولیهترین امکانات زندگی
خانوادههایی با جمعیت ۹نفر و بیش از آن در یک چادر یا کانکس سکونت دارند و تهیه شیرخشک و پوشک برای نوزادان یکی از مشکلات مهم مردم زلزلهزده سرپلذهاب است.
تغذیه نامناسب و نداشتن سبد غذایی کامل از دیگر مشکلات مردم زلزله زده این مناطق است که کودکان را با خطر سوءتغذیه مواجه میکتند. همچنین دارو، لباس زیر، مواد شوینده نیز از کمبودهای مردم زلزلهزده سرپلذهاب است.
شامگاه یکشنبه ۲۱آبان ماه ۱۳۹۶، زمینلرزهای به قدرت ۷.۳ریشتر در نزدیکی مرز ایران و عراق رخ داد و ازگله و سرپلذهاب در استان کرمانشاه را به لرزه درآورد. این زمینلرزه به ده شهرستان و ۱۹۳۰روستا خسارت وارد کرد و بیش از ۱۰۰هزار واحد مسکونی در این حادثه ویران و تخریب شدند. در زلزله غرب کرمانشاه ۶۲۰نفر کشته و بیش از ۱۲هزار نفر مصدوم شدند که بیشترین تلفات آن مربوط به شهر سرپلذهاب بود.
بیشتر بخوانید:
مهمترین مشکل مردم چیست و عامل اصلی آن کیست؟
بهدلیل اینکه روز ۲۱آبان سال گذشته هم زلزله ۷/۳ریشتری در استان کرمانشاه رخ داده بود و در همین منطقه سرپل ذهاب خسارات و تلفات زیادی وارد کرده بود و صدها نفر از هموطنان ما متأسفانه جان خود را از دست داده و بیش از ۳۵۲۰خانواده زلزلهزده بیسرپناه شدند، مردم این منطقه اساساً احساس امنیت نمیکنند و ترس و رعب و وحشت از زلزله یک واقعیتی است که بین مردم وجود دارد.
رژیم به مردم زلزلهزده هیچ کمکی نکرد
وعده و وعیدهای رژیم که همیشه بوده و هست. ولی چون این رژیم ماهیتا ضدانسانی و غارتگر است گفته که مابهازای وام ۳میلیون و یا ۵میلیون تومانی، مردم زلزلهزده باید کانکسهایی که گرفتهاند را پس بدهند. کانکسهایی که اغلب از طرف مردم بهصورت خودجوش و مستقیماًًً به زلزلهزدگان داده شده بود. از طرف دیگر بر اساس اعتراف مقامات خود رژیم به ازای هر ۳یا ۴خانواده، تنها یک کانکس ۳*۴تحویل داده شده، این در حالی است که هنوز اکثریت مردم آسیبدیده کانکس تحویل نگرفتهاند.
بلایی بدتر از زلزله
حسن علوی، نماینده رژیم در مجلس، طی مصاحبهیی با خبرگزاری حکومتی "خانهٔ عدالت" از وقایع بعد از زلزله و عدم کمکرسانی به زلزلهزدگان با عنوان "بلایی بدتر از زلزله" یاد کرد. همچنین در همین راستا قاسم جاسمی، نماینده رژیم، در اظهارات خود تمام آمارهای ارائه شده مبتنی بر تعداد کانکسهای نصب شده در مناطق زلزلهزده را دروغ دانست و اعلام کرد: تا کنون تنها ۱۰درصد کانکسهای لازم در مناطق زلزلهزده مستقر شدهاند. او در ادامه افزود: شرایط طوری است که حتی هنوز برخی زلزلهزدگان چادر اسکان هم ندارند.
بیماری مردم و مرگومیر کودکان
وضعیت بهداشت و درمان و... هم اسفناک و فاجعهبار است. در زمستان سرد و سرمای استخوانسوز مردم زندگی کردند و مریضی مردم و بهخصوص کودکان خیلی زیاد بود. تعدادی از کودکان زلزلهزده سرپل ذهاب فقط بهدلیل سرما جان خود را از دست دادند. طی ماههای گذشته دهها کودک بر اثر سرما دچار عفونتهای شدید دستگاه تنفسی شده و جان خود را از دست دادند. یک نمونه آن سارینا دختر ۲ساله زلزلهزدگان سرپل ذهاب بود که بهدلیل سرما جان باخت. بارش برف و باران در مناطق زلزلهزده و سیل هم خیلی مردم را تحت مضیقه قرار داد.
کمکهای خودجوش مردم آن روی سکه بیاعتمادی به رژیم
شهرها و مناطق زلزلهزده که نسبت به مرکز زلزله آسیب و خسارت جانی و مالی کمتری دیده بودند، با مشاهده درد و رنج مردم زلزلهزده و عدم کمکرسانی رژیم ضدانسانی آخوندی، خود دستبکار شده و با جمعآوری کمکهای نقدی و غیرنقدی فراتر از توان خود به یاری قربانیان زلزله در سرپل ذهاب و روستاهای اطراف آن شتافتند.
جوانرود، روانسر، گیلانغرب، اسلامآباد و کرمانشاه از جمله شهرهایی میباشند که بهرغم متحمل شدن ویرانی و نیز قربانی شدن تعداد کثیری از ساکنان این مناطق، هنگامی که متوجه شدند رژیم آخوندی ایران بهصورت تعمدی از اعزام نیروهای متخصص امدادی و نیز ارسال مایحتاج اولیه به مناطق زلزلهزده کردستان خودداری میکند، با ایجاد گروهها و تیمهای مردمی دست به جمعآوری مایحتاج اولیه برای کسانی کردند که بهمانند آنها دچار زیان و آسیب شده بودند. این اقدام خودجوش، یکبار دیگر بیاعتمادی مردم به تمامیت رژیم آخوندی از هر دو جناح حاکم را به نمایش گذاشت.
مریم رجوی وعده آتشفشان قیام میدهد
مریم رجوی، رئیسجمهور برگزیده مقاومت، در مراسمی برای همبستگی با هموطنان زلزلهزده در روز ۳۰آبان ۹۶سخنرانی کرد و گفت: «زلزله کرمانشاه ۲واقعیت خیلی مهم را رو در روی هم آشکار کرد؛ یکی شدت فساد و چپاول و بحرانزدگی رژیم حاکم و دیگری روحیه همدلی و اتحاد برای مقابله با رژیم.
آخوندها، حتی مانع این میشوند که مردم خود کرمانشاه یا استانهای همجوار آن بهکمک زلزلهزدگان بروند. در برخی جاها مثل سنندج، محل جمعآوری کمکهای مردمی را تخریب کردند، کامیونهای حامل کمکهای مردمی را مصادره کردند تا بهاسم سپاه پاسداران آنها را توزیع کنند و البته بخش زیادی را هم چپاول کنند. همه دیدند که ولیفقیه ارتجاع اولین کاری که کرد، فرستادن سرکرده سپاه و سرکرده بسیج به منطقه زلزلهزده بود. در اولین فرصت، یگانهای ضدشورش در آنجا مستقر شدند. زیرا خودشان یقین دارند که اگر با تمام قوا اوضاع را کنترل نکنند، همین منطقه زلزلهزده، آتشفشان قیامها خواهد شد». مریم رجوی - همبستگی با هموطنان زلزلهزده در غرب ایران
مطالب مرتبط