با اجرایی شدن تحریمهای آمریکا و همزمانی آن با وخامت اوضاع سیاسی و اقتصادی و اجتماعی در داخل ایران، رژیم آخوندی در یک تنگنای جدی دست و پا میزند بهطوریکه علامتهای سؤالی را حول پذیرش تحریمها برمی انگیزد. آیا رژیم آخوندها از گسترش هرج و مرج و تروریسم دست بر میدارد، یا تهدید علیه امنیت و صلح جهانی را با اقداماتی فزایندهتر ادامه خواهد داد؟
این جملههای آغازین مطلبی در روزنامه الریاض با عنوان «رژیم ایران در مقابل مردم و تحریمها دوام نخواهد آورد» است که بلافاصله بعد از آن در اشاره به قیام فزاینده مردم ایران میگوید «خشم مردم ایران ارکان آخوندها را می لرزاند»
الریاض چنین ادامه میدهد:
مرحله اول تحریمها شامل بخش خودرو و تجارت طلا و فلزات گرانبهای دیگر میشود. همچنین سایر تحریمها در مرحله دوم در ششم نوامبر بازگشته شامل بخش انرژی و معاملات مربوط به نفت و همچنین معاملات بانک مرکزی ایران خواهد شد. این امر در پی نقض توافق اتمی توسط رژیم ایران و ادامه برنامه موشکهای بالستیک و دخالتهای نظامی اش در کشورهای عربی است.
تفاوت رژیم ایران با کره شمالی
احمد فاروق یک کارشناس امور ایران به الریاض می گوید: وضعیت ایران با آنچه در کره شمالی رخ داد متفاوت است. وی تأکید می کند وضعیت داخلی و خارجی این دو کشور با هم تفاوت دارد. کره شمالی اشتیاقی به افزایش تنش نظامی در شبه جزیره کره نداشت. این چارچوب توافق با آمریکا را سرعت داد تا سران دو کشور با هم ملاقات کنند. ولی این عکس وضعیت در ایران است.
نقش تحریمهای اقتصادی
خانم نورهان احمد که یک پژوهشگر است در همایش عربی برای تحلیل سیاستهای ایران تأکید کرد که تحریمها علیه رژیم ایران همزمان با جوشش و غلیان در داخل ایران است که بهدلیل افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند لبنیات و میوه و مواد غذایی و دارو و مسکن، اوج گرفته است. وی توضیح داد: این وضعیت بحرانی، ما را بر آن میدارد که بیش از اقدام بینالمللی علیه این رژیم بر روی داخل ایران سرمایهگذاری کنیم.
وی افزود: هدف تحریمها در اساس شعلهور کردن خشم در داخل ایران علیه این رژیم است که داراییهای ایران را بهخاطر دخالتهای خارجی به هدر داده است.
اقتصاد ایران به وضعیت وخیمی دچار شده بهطوریکه ارزش پول ملی « تومان» به سطح نازلی رسیده است. هر دلار آمریکایی به نزدیک ۱۰هزار تومان رسیده و این باعث شده است تا نرخ تورم به بیش از ۵۴%، برسد. فقر بیش از ۳۵میلیون نفر ایرانی را فراگرفته و فساد و رشوه خواری و بیکاری و پدیده گورخوابی و کارتن خوابی گسترش یافته است.
بنبست صدور تروریسم
وضعیت نظامی رژیم ایران بعد از اینکه راه بر شبهنظامیانش در منطقه بسته شد، بحرانی شده است. در سوریه شبهنظامیان رژیم ایران در حال بیرون رفتن هستند. روسیه تمایل ندارد رژیم ایران در سوریه باقی بماند. در یمن نیز ائتلاف عربی موفق شده با شبهنظامیان حوثی درگیر شود و بخشهای عمده این کشور را از کنترل آنها خارج کند.
این شکستهای سیاسی، نظامی و اقتصادی و اجتماعی باعث شده است که در داخل ایران فضای جوشانی ایجاد شود. جوششی بهمثابه انقلاب مردمی که به مرحله انفجار رسیده است.
بیشتر بخوانید
سان انگلستان: ایران در آستانه انقلاب، یا مرگ یا آزادی شعار تظاهرات علیه رژیم ایران