دو ماه قبل از اینکه تحریمهای مجدد آمریکا علیه صنعت نفت ایران شروع شود این کشور متحمل کاهش شدیدی در فروش نفت شده و خریداران کلیدی را در آسیا و اروپا از دست داده است.این کاهش در هفتههای آینده ادامه خواهد یافت.
به گزارش بلومبرگ همزمان افزایش تولید توسط دیگر کشورهای عضو اوپک، منجر به شعلهور ساختن تنشهای داخلی در این گروه تولیدکننده نفت گردیده است، این در حالیست که ممکن است نشست اوپک آخر ماه جاری در الجزایر برگزار شود.
کشتیهای نفتکش رژیم ایران در ماه اوت کمی بیش از ۲میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در روز صادر کرده است. این کمترین میزان صادرات این کشور از مارس ۲۰۱۶ تا کنون بوده و نسبت به ماه آوریل ۲۸درصد کاهش را نشان میدهد. آوریل ماه قبل از اعلام پرزیدنت ترامپ مبنی بر خروج از توافق اتمی و اعمال مجدد تحریمها میباشد.
تعلیق تحریمهای نفتی علیه رژیم ایران حدود دو سال طول کشید و صادرات ماه اوت کمترین میزان آن از مارس ۲۰۱۶ بوده است.
افت ۴۰درصدی صادرات نفت به اتحادیه اروپا
چندین خریدار کلیدی نفت ایران، از قبل خرید خود را متوقف کردهاند. از ماه ژوئن تا کنون هیچ ارسال محموله نفتی به کرهجنوبی و فرانسه وجود نداشته است این در حالیست که صادرات کل به اتحادیه اروپا از ماه آوریل تا کنون در حدود ۴۰درصد کاهش داشته است.
کره جنوبی واردات میعانات گازی از ایران را از ماه ژوئیه متوقف کرده و واردات خود از دیگر کشورها را افزایش داده است.
از دست دادن بازار کره جنوبی
از دست دادن بازار کرهجنوبی مشکل خاصی برای ایران میباشد چرا که تقریباً مقصد ۶۰درصد صادرات میعانات گازی ایران کشور کره جنوبی بوده است. در زمان ریاستجمهوری باراک اوباما این جریان صادرات از تحریمها معاف شده بود ولی اینبار شامل تحریمات خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
تحریم ایران، بعید است خریداران نفت از تحریمهای آمریکا معاف شوند
وزیر نفت رژیم ایران میگوید احتمال معاف شدن خریداران نفت ایران از تحریمهای آمریکا، از تصور خارج است و رژیمش برای ادامه فروش نفت و حفظ سقف تولید خود، راهکارهایی دارد که آنها را فاش نمیکند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس ۱تیر۹۷، «بیژن زنگنه» وزیر نفت که برای شرکت در نشست اعضای اوپک به وین رفته، از غیرمحتمل بودن صدور معافیت موردی از تحریمهای آمریکا برای خریداران نفت ایران خبر داد.
این اظهارنظر در حالی رسانهیی میشود، که زنگنه دیشب به نشانه اعتراض به تصمیم اعضای اوپک برای افزایش سقف تولید - که کاهش قیمت نفت را در پی دارد - نشست وزرای نفت اوپک را ترک کرده بود.
رویترز هم خبر داده بود که دولت آمریکا از ژاپن خواسته است خرید نفت از ایران را بهصورت کامل متوقف کند؛ در زمان ریاستجمهوری «باراک اوباما» و در اوج تحریمهای نفتی سال ۱۳۹۱، وزارت خزانهداری آمریکا طرحی را برای کاهش ۲۰درصدی خرید نفت ایران در هر ۶ماه ارائه کرده بود. آن طرح باعث شد فروش نفت ایران به ۱میلیون بشکه در روز برسد.
دونالد ترامپ ۱۸اردیبهشت از برجام خارج شد و با توجه به موعد ۱۸۰روزهای ارائه شده، تحریمهای نفتی ایران از ۱۳آبان سال جاری آغاز خواهد شد.
آیا افزایش تولید یک میلیون بشکه نفت اوپک به زیان رژیم ایران خواهد بود؟
روز جمعه یک منبع مطلع در سازمان کشورهای تولیدکننده نفت اوپک اعلام کرد این سازمان بهدنبال توافق با کشورهای غیرعضو بر سر افزایش تولید نفت خام اوپک به میزان یک میلیون بشکه در روز از ماه جولای است.
کارشناسان با توجه به تحریمهای جدید آمریکا علیه رژیم ایران که از هماکنون باعث کاهش تولید نفت ایران شده، افزایش تولید نفت را جایگزینی برای کاهش صادرات نفت رژیم ایران ارزیابی میکنند.
بیژن زنگنه وزیر رژیم ایران ضمن مخالفت شدید با افزایش تولید نفت اوپک جلسه اوپک را به نشانه اعتراض ترک کرد.
عربستان سعودی بهعنوان عضو اوپک و روسیه بهعنوان کشور غیرعضو، مهمترین تولیدکنندگان نفت در جهان هستند که با افزایش تولید نفت موافقت کردهاند.
بر اساس پیشنهاد عربستان سعودی و روسیه میزان تولید نفت تا یک میلیون بشکه در روز برابر با ۱% از کل نیاز بینالمللی افزایش مییابد.
اگر چه سازمان اوپک برای دستیابی به توافق به اجماع اعضا خود نیاز دارد اما درگذشته نیز بدون موافقت رژیم ایران در این زمینه توافق کرده بود.
رژیم ایران که با تحریمهای اولیه و ثانویه آمریکا روبهرو است با افزایش تولید نفت مخالف است.
روسیه عضو اوپک نیست اما همانند سعودی با افزایش تولید نفت موافق است.
- قیمت نفت، مذاکرات اوپک و روسیه برای افزایش تولید
- لوموند. حکومت ایران در برابر فشار آمریکا شکننده شده است