728 x 90

تاریخ مختصری از اخبار دروغ ایرانی/ گزارشی از نشریه آمریکایی فارن افرز

تاريخ مختصري از اخبار دروغ ايراني
تاريخ مختصري از اخبار دروغ ايراني

بنا‌به گزارشی در مجله فارین افرز، در روزهای اخیر، فیس‌بوک و توییتر در میان چند پلاتفرمی بودند که پاکسازی صدها حساب مشکوک رسانه‌های اجتماعی را اعلام کردند. بگفته این شرکتها حسابهای پاکسازی شده با کارزار دروغ‌پراکنی سیستماتیک رژیم ایران در خارج مرتبط بودند.

بنا‌به‌گفته شرکت امنیت سایبری وای فای که اولین بار در این رابطه هشدار داد، گروه‌هایی که در این کارزار شرکت دارند اغلب خود را به‌عنوان رسانه‌های خبری مستقل ارائه می‌کردند اما در واقع با رسانه‌های دولتی ایران مرتبط بودند.

محتوای آنها طراحی شده بود تا مسائل و روایات را در راستای سیاست خارجی رژیم ایران و با “مضمونهای ضد سعودی، ضداسراییلی و حمایت از سیاستهای مشخص آمریکا که به نفع رژیم ایران بوده، مانند توافق اتمی آمریکا-ایران” تبلیغ نمایند...

 

دروغ‌پراکنی به قدمت خود رژیم

در واقع، تاکتیک‌های دروغ‌پراکنی جمهوری اسلامی به قدمت خود رژیم هستند... مشاوران نزدیک به خمینی که بسیاری از آنان در غرب درس خوانده بودند به وی کمک کردند تا پیامی را بدهد که در آن واحد به چندین شنونده رسیده و برای آنها جذاب باشد. این شنوندگان شامل این دسته‌ها بودند: ایرانیان در داخل و خارج، شنوندگان در خاورمیانه و گستره جهان اسلام، و شنوندگان غربی. برای شنوندگان غربی، مشاوران خمینی، وی را به‌عنوان یک رزمنده آزادی کاریزماتیک معرفی می‌کردند. اینکار اغلب نیازمند حذف یا تغییر کلمات خمینی بود تا پیام کلی را برای شنوندگان غربی جذاب‌تر نماید...

انها همچنین کاربرد اخبار دروغ را فهمیدند. آنها کار را به آنجا رساندند که زمین‌لرزه طبس در سال ۱۹۷۸را به زباله اتمی کشورهای غربی در صحرایی در آن نزدیکی و یا به آزمایشات اتمی زیرزمینی آمریکا نسبت دادند...

در دهه‌های بعدی، تقریباً تمامی نهادهای اصلی رژیم شروع به ایجاد رسانه‌های خود کردند که بسیاری از آنها به چند زبان بود. امروزه، محتوای زبان انگلیسی در خدمت اشاعه تصویر رژیم از مسائل مختلف در غرب است در حالیکه برنامه به زبان عربی در جهت ایجاد سمپاتی در میان جمعیت عرب در منطقه است.

 

وزارت اطلاعات جایگزین ساواک

چندین سازمان تبدیل به منابع اطلاعات شده‌اند. وزارت اطلاعات و امنیت که بعد از انقلاب جای ساواک را گرفت نقش کلیدی در شکل دادن و اجرای کارزارهای پیام‌رسانی رژیم بازی کرده است. سپاه پاسداران نیز واحد اطلاعات خود را دارد و چندین رسانه را اداره یا به‌صورت غیرمستقیم کنترل می‌کند، از جمله خبرگزاری فارس و خبرگزاری تسنیم که جدیدتر و سخت‌سرتر است. سپاه از این رسانه‌‌ها و رسانه‌های اجتماعی برای تبلیغ سیاستهای رژیم ایران در سوریه و منطقه استفاده می‌کند. کانال پرس تی.وی به زبان انگلیسی، اغلب مفسران اروپایی و آمریکایی را می‌آورند که از دیدگاه و سیاستهای تهران حمایت می‌کنند.

 

استفاده گسترده رژیم از شبکه‌های اجتماعی برای دروغ‌پراکنی

هر چند رژیم بسیاری پلاتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، از جمله فیس‌بوک و توییتر را ممنوع ساخته، اما مقامات و سازمانهای کلیدی در ایران از آنها برای گسترش محتواهایی به زبانهای مختلف در حمایت از دستور کارهایشان در داخل و خارج سود می‌برند. آنها در این تلاش‌ها توسط شبکه‌یی از حساب‌هایی که مستقیم یا غیرمستقیم با رژیم ارتباط دارند مورد حمایت قرار می‌گیرند. این حساب‌ها در طیفی از پلاتفرم‌ها، از جمله فیس‌بوک، توییتر و اینستاگرام و همچنین برنامه‌های پیام‌رسان مانند تلگرام و واتس‌آپ عمل می‌کنند.

در حالیکه آمریکائیان در این پاییز آماده بازگشت به پای صندوق‌های رأی می‌شوند، بهتر است که واشنگتن قبل از آن که خیلی دیر شود، به توانمندی‌ها و مقاصد دروغ‌پراکنی رژیم ایران نظر بیاندازد.

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b718549b-5972-4e2d-81a4-9e825bdb8cee"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات