728 x 90

بازگشت تحریمها یا ریختن آب درون لانه مورچه

بازگشت تحریمها یا ریختن آب درون لانه مورچه
بازگشت تحریمها یا ریختن آب درون لانه مورچه

در آستانه اعمال دور اول تحریم‌ها علیه دیکتاتوری آخوندی، پاسدار علی لاریجانی رئیس مجلس ارتجاع اعلام کرد مجلس رژیم در یک جلسه غیرعلنی، وضعیت اقتصادی را مورد بررسی قرار داده است.

 

هیل نشریه کنگره آمریکا در گزارشی درباره شروع دور اول تحریم‌های ایالات متحده علیه رژیم می‌نویسد، از روز دوشنبه آمریکا می‌تواند «معاملات با اسکناس‌های دلار آمریکایی، تجارت طلا و فلزات گرانبها، فروش مستقیم یا غیرمستقیم گرافیت، فلزات خام یا نیمه‌تمام و بخش خودرو (رژیم) ایران» را مورد تحریم قرار دهد.

این منبع می‌افزاید: «علاوه بر این، مجوزها برای صادرات هواپیماهای تجاری به ایران و نیز قطعات و خدمات مربوط به آن، لغو می‌شود... لغو این مجوزها... بوئینگ و ایرباس را که قراردادهای ۴۰میلیارد دلاری برای فروش هواپیما به ایران‌ایر داشتند، تحت تأثیر قرار خواهد داد».

 

شرکتهایی که فعالیتهایشان در ایران متوقف می‌شود

خبرگزاری فرانسه طی گزارشی، به مجموعه شرکتهایی پرداخته که به‌دلیل اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه حکومت آخوندی، فعالیت‌هایشان را در ایران متوقف کرده یا کاهش داده‌اند و یا در معرض این خطر قرار دارند.

این گزارش نخست به صنعت خودروسازی اشاره می‌کند و در این رابطه به اعلام توقف فعالیت‌های گروه پ.اس.آ. فرانسه (سازنده خودروهای پژو و سیتروئن) و کاهش فعالیت‌های شرکت خودروسازی رنو در ایران می‌پردازد.

در این گزارش آمده است:

«شرکت هواپیماسازی ایرباس، قراردادهایی را برای فروش ۱۰۰هواپیما به رژیم ایران، منعقد کرده بود؛ اما تا کنون فقط سه مورد آن تحویل داده شده است... در بخش نفتی، شرکت عظیم فرانسوی توتال، از قرارداد خود برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی... کنار کشید».

خبرگزاری فرانسه در ادامه گزارش خود به بخش گردشگری و صنایع پرداخته، و می‌افزاید: «شرکتهای انگلیسی بریتیش ایرویز و لوفت‌هانزای آلمان که به‌تازگی پروازهای مستقیم خود را به تهران از سرگرفته‌اند، اگر خواهان ادامهٔ آزادانه پروازهایشان به آن‌سوی اقیانوس اطلس باشند، باید این فعالیت را متوقف کنند... شرکت آلمانی زیمنس نیز از مارس ۲۰۱۶... فعالیت خود را در ایران از سر گرفته بود... (اما) یک سخنگوی این شرکت روز جمعه (در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه) تأکید کرد که (زیمنس) می‌خواهد «تماماً» از مقررات صادرات از جمله در ارتباط با تحریم‌های ثانویه آمریکا... تبعیت کند... شرکت فرانسوی گاز صنعتی «ایر لیکید» Air Liquide نیز می‌گوید که «تمامی فعالیت‌های تجاری» خود را در ایران متوقف خواهد کرد».

در پایان گزارش خبرگزاری فرانسه، آمده است: «بانک‌های بزرگ آلمان هم‌چون دویچه بانک و کومرس‌بانک بعد از این‌که در سال ۲۰۱۵ به‌خاطر نقض تحریم‌های قبلی، توسط آمریکا جریمه‌های سنگینی را متحمل شدند، از ایران دوری کرده‌اند. بانکهای منطقه‌یی هلابا Helaba و ده.زد. بانک (آلمان) نیز، بعد از این‌که آمریکا اعمال مجدد تحریم‌های خود را اعلام کرد، از ایران خارج شدند».

 

بیشتر بخوانید:

تحریم ایران، نمی‌توان ریسک معامله با رژیم ایران را پذیرفت

به گزارش سی.ان.بی.سی مدیرعامل شرکت بزرگ نفتی توتال فرانسه در مصاحبه با این تلویزیون گفت: تحریم‌های ایالات متحده به این معنی است که هیچ شرکت بزرگ نفتی نمی‌تواند ریسک تجارت با (رژیم) ایران را بپذیرد.

پاتریک پویانه تأکید کرد: «ما به این دلیل به ایران رفتیم که برجام باعث رفع تحریم‌های ثانویه آمریکا شد. حتی یک شرکت بین‌المللی مثل توتال هم وجود ندارد که بتواند در کشوری که در معرض تحریم‌های ثانویه است کار کند... می‌دانم که سخنانم برای برخی از رهبران اروپایی خوشایند نیست، اما در نهایت باید با واقعیت روبه‌رو شد و واقعیت این است که امروز سرمایه جهان در دستان آمریکاست...».

سی.ان.بی.سی. در گزارش خود درباره این مصاحبه‌ خاطرنشان کرد: «توتال بعد از توافق اتمی... و رفع تحریم‌ها...، خود را در موقعیت توسعه بخشی از بزرگ‌ترین میدان نفتی جهان (در ایران) قرار داد... (هم‌اکنون) این شرکت می‌گوید، اگر واشنگتن به آن معافیت از تحریم ندهد، از این پروژه خارج خواهد شد».

 

تحریم ایران؛ انتشار فهرستی از بانکها و شرکتهای خارجی جریمه‌ شده به‌خاطر نقض تحریم‌های آمریکا علیه رژیم ایران

 

 

از سال ۲۰۰۹تا کنون آمریکا حداقل ۱۷میلیارد دلار از محل جریمه شرکتها و بانکهای خارجی ناقض تحریم‌های رژیم ایران درآمد داشته است و همین جریمه‌های سنگین باعث شده است شرکتهای خارجی‌ به‌شدت از همکاری با این رژیم واهمه داشته باشند.

نخستین بار در سال ۲۰۰۹بانک «کردیت سوئیس» بیش از ۵۰۰میلیون دلار جریمه شد.

آمریکا شرکت حمل‌‌ و نقل دریایی DHL را در سال ۲۰۰۹به‌دلیل نقض تحریم‌های ایران به پرداخت ۹.۴میلیون دلار محکوم کرد.

بزرگ‌ترین جریمه تاریخ، اما برای یک بانک فرانسوی اعمال شد. بانک BNP پاریبای فرانسه به‌دلیل نقض تحریم‌های رژیم ایران نهایتاً در سال ۲۰۱۴و پس از کشمکش‌های طولانی توافق کرد تا در عوض توقف برگزاری دادگاهها و در یک مصالحه، ۸.۹میلیارد دلار جریمه به آمریکایی‌ها بپردازد.

بانک HSBC انگلیس نیز در سال ۲۰۱۲به‌دلیل نقض تحریم‌ها علیه رژیم ایران و برخی کشورهای دیگر به ۱.۹میلیارد دلار جریمه محکوم شده بود.

بانک استاندارد چارترد انگلیس نیز به بهانه مشابه به پرداخت ۶۶۷میلیون دلار از سوی مراجع قضایی آمریکا به‌عنوان جریمه ملزم شد.

بانک ING هلند، کردیت سوئیس، ABN AMRO هلندی انگلیسی نیز از جمله بانکهایی بودند که به ترتیب به پرداخت ۶۱۹، ۵۳۶و ۵۰۰میلیون دلار به آمریکا به‌دلیل نقض تحریم‌ها محکوم شدند.

 

مطالب مرتبط:

تحریم جدید خزانه‌داری آمریکا: تحریم ۵تن از مهره‌های سپاه پاسداران

پیامدهای اولیه تحریم‌ها علیه ایران

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/cc0e122e-41ef-4e31-bb79-cdf379094c1e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات