ای.یو.ریپورتر در گزارشی نوشت روز دوشنبه مایک پمپئو، وزیر امور خارجهٔ سابق آمریکا، برای بازدید از اشرف۳، یک مجتمع مدرن بزرگ که محل استقرار هزاران نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران است، بهآلبانی سفر کرد. پمپئو در طول یک بازدید پنج ساعته از موزهیی بازدید کرد که در آن تاریخ جنبشهای اعتراضی ایران، فعالیتهای کانونهای شورشی مجاهدین خلق و وضعیت اسفبار زندانیان سیاسی و مخالفان ایرانی، از جمله ۳۰۰۰۰شهید (قتلعام) تابستان۶۷ در زندانهای سراسر کشور بهنمایش گذاشته شده است.
پمپئو در سخنانی که در جریان این دیدار ایراد کرد، مستقیماً بهکشتار۶۷ پرداخت و بر نقش ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فعلی (رژیم) ایران، که پمپئو او را «جلاد» نامید، تأکید کرد. رئیسی یکی از چهار مقامی بود که در «هیأت مرگ» در تهران خدمت کرد و بر بازجویی و کشتار جمعی زندانیان سیاسی در زندانهای اوین و گوهردشت نظارت داشت.
ای.یو.ریپورتر در ادامهٔ گزارش خود از بازدید مایک پمپئو از اشرف۳، اضافه میکند: « (مریم) رجوی با وزیر امور خارجهٔ قبلی آمریکا دیدار و دربارهٔ پیشرفت جنبش مقاومت ایران و سیاستی که آمریکا و متحدانش باید در پیش بگیرند تا بهمردم ایران برای دستیابی بههدف خود یعنی برقراری یک ایران آزاد، دمکراتیک و غیراتمی کمک کنند، گفتگو کرد.
(مریم) رجوی روز دوشنبه در نشستی با حضور مایک پمپئو گفت: میتوان و باید ایران و منطقه و جهان را از شر آخوندهای هستهیی خلاص کرد. مریم رجوی بر توصیههای دیرینهٔ خود برای سیاستگزاران غربی تأکید کرد؛ از جمله « (اعمال) تحریمهای همهجانبه و انزوای بینالمللی دیکتاتوری مذهبی» مطابق با فصل هفتم مادهٔ ۴۱ منشور ملل متحد و همچنین ارجاع پرونده نقض حقوقبشر و فعالیتهای تروریستی رژیم ایران بهشورای امنیت سازمان ملل.
رجوی همچنین از جامعهٔ جهانی خواست تا بهطور رسمی مشروعیت «مبارزه کل ملت ایران برای سرنگونی رژیم آخوندها» را بهرسمیت بشناسد و تأیید کند. این در حالی است که در روزهای اخیر قطع یارانهٔ آرد و افزایش ۳۰۰درصدی قیمت نان باعث گسترش اعتراضات در سراسر ایران شده و اخبار آن در رسانههای معتبر بینالمللی منتشر شده است.
ای.یو.ریپورتر افزود: در حالی که رسانههای حکومتی در ایران تا حد زیادی در مورد آن تظاهرات سکوت کردهاند، شبکهٔ مجاهدین خلق در ایران، رسانههای مستقل و رسانههای اجتماعی گزارشهایی از معترضان در حال سوزاندن تصاویر خامنهای و سر دادن شعارهایی مانند «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر رئیسی» را منتشر کردهاند. همین شعارها بهویژه در سالهای اخیر تکرار شدهاند و بهشدت با قیامهای سراسری در آبان و دی۱۳۹۸ مرتبط شدهاند.
احتمالاً مایک پمپئو تأثیر مستمر آن رویدادها را در روز دوشنبه مد نظر داشت، زمانی که اعلام کرد: «رژیم بهوضوح در ضعیفترین نقطه خود در دهههای اخیر است».
پمپئو با اشاره بهاینکه تعرض (حکومت) تهران به مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت منعکسکننده نگرانی (آن) از «تواناییهای فوقالعادة» آنهاست اعلام کرد که برای دولت فعلی آمریکا و هر دولتی در آینده این «یک ضرورت» است که «دست خود را بهسمت مقاومت ایران دراز کند» (ای.یو.ریپورتر: ۲۸اردیبهشت)