هیل نشریه کنگره آمریکا در یک برنامه تلویزیونی، تحت عنوان« ایران: داستان ناگفته»، تروریسم و شیطانسازی رژیم آخوندی علیه مقاومت ایران، قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی و تلاش مخفیانه رژیم برای دستیابی به سلاح اتمی را مورد بررسی قرار داده است:
هیل، نشریه کنگره آمریکا، در یک سریال تلویزیونی ۱۰قسمتی به نام «ایران: داستان ناگفته» که در پایگاه اینترنتی این نشریه پخش میشود. به بررسی موضوعاتی نظیر حملات و توطئههای تروریستی رژیم آخوندی علیه کشورها و شهروندان خارجی، طرح های تروریستی علیه مخالفان سیاسی و فعالآن مقاومت ایران، نقض وحشتناک حقوقبشر، از جمله قتلعام ۳۰هزار زندانی سیاسی، تلاشهای مخفیانه رژیم برای دستیبابی به سلاح اتمی، کارزار شیطانسازی علیه مقاومت ایران و نقش سازمان مجاهدین در سمت دهی و هدایت اعتراضات و قیام های مردمی، میپردازد.
ششمین قسمت برنامه تلویزیونی ایران داستان ناگفته، در هیل نشریه کنگره آمریکا؛ بررسی تاریخچه و فعالیتهای مجاهدین خلق، بهعنوان گروه اصلی اپوزیسیون ایران را بررسی میکند:
در این قسمت ژنرال جیمز جونز نخستین مشاور امنیت ملی در دولت اوباما درباره مجاهدین و شورای ملی مقاومت ایران صحبت میکند.
ژنرال جیمز جونز اولین مشاور امنیت ملی اوباما:
چون آنها کاملا تاثیرگذار هستند. در داخل ایران ارتباط قوی دارند. در بسیاری از کشورهای جهان هوادار دارند. گردهماییهای سالانه دارند. آنها دارای پایگاه حمایتی بسیار مهمی اینجا در ایالات متحده هستند. اما ما کارهای بیشتری که میتوانستیم را نکردهایم. من فکر میکنم ما باید فردی همچون خانم مریم رجوی که انسانی خارقالعاده است را بزرگ بداریم.
ایران: داستان ناگفته، قسمت ششم
مدت کوتاهی بعد از انقلاب ایران، آخوندهای سخت سر به تهاجم به مجاهدین پرداختند و علیه هوادارانشان آتش گشودند. این سرآغاز دههها مخالفت با مجاهدین و کشتار آنها بود.
در اوایل دهه ۱۹۸۰-۱۳۵۹، مجاهدین خلق ایران سلسله تظاهراتی سراسری سازماندهی میکردند تا به دیکتاتوری در حال رشد در ایران اعتراض کنند.
همزمان، رهبر مجاهدین مسعود رجوی ائتلاف وسیع ـ شورای ملی مقاومت ایران ـ را تشکیل داد و رهبران اپوزیسیون را به آن دعوت نمود.
جنگ ایران و عراق شعله میکشید، و شورای ملی مقاومت ایران(که از سال ۱۳۶۰ پس از افزایش دستگیریها و حملات به هواداران مجاهدین در پاریس مستقر شده بود) طرح صلحی را ارائه داد که حمایت بینالمللی به دست آورد.
اما رژیم ایران در سال ۱۳۶۶، به دولت فرانسه فشار آورد تا شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق را اخراج کند. رجوی و هوادارانش چارهای جز رفتن به عراقِ جنگزده نداشتند.
در شمال شرق عراق، سازمان مجاهدین خلق زمین بایری را به محیطی آباد تبدیل کرد. نامش کمپ اشرف بود. آنها ارتش مکانیزه آزادیبخش ملی ایران را تشکیل دادند که به تهاجمات نظامی در داخل ایران دست زد.
در سال ۲۰۰۳ زمانی که ایالات متحده عراق را اشغال کرد، مجاهدین داوطلبانه سلاحهای خود را تحویل دادند...، با خلعسلاح مجاهدین جای پا برای رژیم تهران باز شد.
اشرف بارها مورد حمله دولت عراق که طرفدار تهران بود قرار گرفت، در نتیجه بین سالهای ۱۳۸۸تا ۱۳۹۵ بیش از ۱۴۰عضو مجاهدین بهقتل رسیدند و بیش از ۱۳۰۰نفر زخمی شدند.
این حملات اعضای کنگره را متقاعد کرد تا با صدور شش قطعنامه دو حزبی از مجاهدین خلق بهعنوان «افراد محافظت شده» حمایت کنند. و سند اختیارات قانونی دفاع ملی سال ۲۰۱۵ به محافظت از اعضای مجاهدین خلق ایران در عراق فراخوان داد.
سناتور جان مککین و سناتور جک رید در حمایت از مجاهدین در کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا گفتند:
«دولت و ارتش آمریکا تعهد دادند تا از هزاران زن و مردی که سلاح خود را تحویل دادند و در نتیجه تحت حفاظت ما در آمدند محفاظت کند. به وضوح این تعهد پیگیری نشده است.»
«شرایط بدتر شونده امنیتی در عراق تنها نیاز به یافتن مکانی امن در خارج از آن کشور برای این افراد را برجستهتر میکند.»
در سال ۲۰۱۶، با کمک ایالات متحده و سازمان ملل، ساکنان به سلامت به آلبانی منتقل شدند.
جان کری وزیر خارجه وقت آمریکا در این باره گفت: «این یک دستآورد بزرگ بشر دوستانه است. من بسیار مفتخرم که ایالات متحده قادر بود تا نقشی اساسی در تکمیل این کار داشته باشد.»
ژنرال جونز فرمانده پیشین نیروی تفنگداران آمریکا، فرمانده عالی پیشین ناتو، و سفیر ویژه پیشین برای امنیت خاورمیانه است. او همچنین مشاور امنیت ملی پرزیدنت اوباما بوده است.
ژنرال جیمز جونز در مورد سالها حمایت صریح از مجاهدین خلق میگوید:
من تنها نبودهام. حدود شصت هفتاد نفر از شخصیتهای ملی مانند وکلای دادگستری، رئیسان ستاد مشترک، سفرا، سیاستمداران از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه هستند که بیپرده از مجاهدین حمایت میکنند. و دلیل این پشتیبانی این است که در سال ۲۰۰۳، وقتی که جنگ عراق آغاز شد، ما به کمپی که اشرف نام داشت دست یافتیم که میزبان حدود ۴۰۰۰نفر از افراد مجاهدین بود. و این سازمانی مخالف رژیم ایران بود. و ما با یک یک این افراد مصاحبه کردیم. ما در قبال خلعسلاح به آنها مجوزهای شخصی عبور و مرور امن دادیم. آنها اطلاعات ارزشمند بسیار بسیار ارزشمندی درباره برنامه اتمی رژیم ایران منتشر کردند که ما را بیاندازه کمک کرد. و سپس وقتی که در زمان دولت اوباما از عراق خارج شدیم، فکر کردیم که پیمانی با دولت عراق داریم تا آنها نیز به جای ما از این افراد محافظت کنند. اما آنچه عراقیها انجام دادند در واقع مشارکت در نابودی سیستماتیک این افراد با همکاری رژیم ایران بود.
رژیم مالکی بیشتر وابسته به رژیم ایران بود؛ بیشتر تشکیل شده بود از هواداران رژیم ایران. افراد مالکی درباره این گروه مشخص ۴۰۰۰نفره، به حملات آشکار نظامی در طول چند سال دست زدند که منجر به کشته شدن صدها نفر از مجاهدین شد.
در آوریل سال ۲۰۱۱ در نیویورک با من تماس گرفته شد، در یک هتل در نیویورک بودم که از یک موبایل در کمپ اشرف با من تماس گرفته شد، و صدای شلیک گلولهها را از پشت تلفن میشنیدم. آنها سربازان یونیفرم پوش عراقی بودند که در واقع حمله کرده بودند و ویدیوی این موارد موجود است. من این ویدیو ها را در اختیار دارم
گروهی از شخصیتهای آمریکایی که با آنها هستم، این پرونده را در دادگاههای آمریکا پیش بردهاند و موفق هم بودهاند.. دادگاه استیناف از وزارتخارجه خواست نشان دهد که چرا آنها باید بهعنوان یک گروه تروریستی لیستگذاری شوند؛ وقتی که حقیقتاً آنها تروریست نبودند. و نهایتاً آن دادگاه را بردیم. و آنها از کمپ اشرف به کمپ لیبرتی منتقل شدند با این ایده که زود به کشوری دیگر برده خواهند شد. خب، همین پروسه چند سال طول کشید و شاهد چند تلاش دیگر برای نابودی این افراد شجاع بودیم. و بنابراین تعداد بسیار زیادی از ما در حمایت از آنها به اعتراض برخاسته ایم. الآن به شورای ملی مقاومت ایران شناخته هستند که ائتلافیست شامل مجاهدین خلق ایران و دیگر گروههای اپوزیسیون. و رهبری دارند به نام خانم مریم رجوی که بهصورت دموکراتیک انتخاب شده. و یک برنامه ده مادهای دارند که شکل حکومت آینده ایران را بعد از سرنگونی رژیم نشان میدهد. و ما امیدواریم که این امر در آیندهای نزدیک محقق شود.
رئوس برنامه آنها کاملا دموکراتیک است و مانند برنامه توماس جفرسون نویسنده اصلی اعلامیه استقلال آمریکاست. از جمله این ده ماده حق جهانشمول انتخابات، آزادی احزاب، حاکمیت قانون و عدالت، جدایی دین و دولت، برابری جنسی، حقوقبشر، اقتصاد آزاد و حق مالکیت خصوصی، سیاست خارجی مبتنی بر همزیستی مسالمتآمیز، و یک آینده غیراتمی برای ایران است
بله، این یک ارگان دموکراتیک است. اما هنوز کسانی هستند که حاضر نیستند دست از تروریسم خواندن این گروه بردارند. اما آنها تروریست نیستند. سفیر لینکولن بلومفیلد گزارشی به نام «در بند یک تاریخ تحریف شده» درباره مجاهدین نوشته است. و این نوشته برای من یک مدرک اساسی است حول اینکه این افراد چه هستند و چه نیستند. آنها زنده هستند و امروز متشکریم از آنها که با منطق قانع کنندهشان شرایطی بهوجود آوردند که امکان پیدا شد آنها را از عراق خارج کنند پیش از آن که همگیشان از بین بروند. و امروز در آرامش در آلبانی زندگی میکنند و شرایط خیلی خوبی دارند. اما حتی آنجا هم دست دراز رژیم ایران تلاش کرده (با عملیات تروریستی) تا آنها را مورد اذیت و آزار قرار دهد.
ژنرال جیمز جونز در علت ترس شدید و حملات مستمر رژیم علیه مجاهدین و مقاومت ایران، میگوید: این ائتلافی است که رژیم ایران از آن بیشترین هراس را دارد.
چون آنها کاملا تاثیرگذار هستند. در داخل ایران ارتباط قوی دارند. در بسیاری از کشورهای جهان هوادار دارند. گردهماییهای سالانه دارند. آنها دارای پایگاه حمایتی بسیار مهمی اینجا در ایالات متحده هستند. اما ما کارهای بیشتری که میتوانستیم را نکردهایم. من فکر میکنم ما باید فردی همچون خانم مریم رجوی که انسانی خارقالعاده است را بزرگ بداریم. باید در نظر داشته باشیم که رژیم ایران بهرغم تمام آنچه دولت قبلی تلاش کرد به ثمر برساند، اساساً تغییر نکرده باقی مانده. رژیم ایران هنوز از نخستین صادر کنندگان تروریسم به سراسر جهان است. و تغییری هم نکردهاند. بنابراین من از موضع دولت در قبال ایران حمایت میکنم. بنابراین من فکر میکنم ما باید شورای ملی مقاومت ایران و نفس وجودشان را قدر بدانیم. یکی از افرادی که در انتقال آنها به خارج از عراق یاری رساند مشاور امنیت ملی کنونی، جان بولتون است که خیلی خیلی خوب این گروه را میشناسد و پیش از اینکه به دولت برگردد یکی از حامیان بزرگ آنها بود. بنابراین من فکر میکنم ما در شناختن حقیقت مسأله ایران در مسیر درستی قرار داریم. فکر میکنم شورای ملی مقاومت ایران برای اینکه در شش ماه بعد از سقوط رژیم چه میکنند برنامه دارند، و از این رو مردم ایران بسیار خوشوقتتر و بسیار موفقتر خواهند بود.
- «داستان ناگفته ایران»، سریال ده شمارهیی در سایت هیل پایگاه اطلاع رسانی کنگره آمریکا ( بخشهای اول و دوم)
- ایران: داستان ناگفته، برنامه تلویزیونی هیل نشریه کنگره آمریکا – بخش سوم
- ایران: داستان ناگفته، برنامه تلویزیونی هیل نشریه کنگره آمریکا – بخش چهارم
- ایران: داستان ناگفته، برنامه تلویزیونی هیل نشریه کنگره آمریکا – بررسی تاریخچه و فعالیتهای سازمان مجاهدین خلق ایران -(بخش پنجم)