728 x 90

گزیده روزنامه ها,

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۷آبان ۹۵

-

نگاهی به روزنامه های حکومتی
نگاهی به روزنامه های حکومتی
مضمون عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه رویارویی در رأس نظام است:

قدس: رهبر انقلاب: راهپیمایی اربعین ضامن بقای کشوراست، نتیجه انتخابات آمریکا برای ما فرقی نمی‌کند، مردم بصیرت دارند، برخی نخبگان ندارند، راه‌حل مشکلات ایستادگی بر اصول است

ابرار: هاشمی رفسنجانی: دشمن تراشی از موانع پیشرفت کشور است

آرمان: روحانی: عده‌یی به ما لبخند تمسخر می‌زدند، هیچ‌کس نمی‌تواند برجام را به هم بزند، نباید ناامید و خسته شویم

آرمان: رفسنجانی: حصار سانسور و بی‌خبری شکسته است، تلخی حقیقت بهتر از پنهان کاری است

آفتاب یزد: ادعای احمدی‌نژاد: انتخابات سال آینده سوت و کور خواهد بود

جوان: اتهام تازه رئیس‌جمهور به منتقدان: روحانی: برخی رسانه‌ها آب در هاون می‌کوبند

مردم‌سالاری: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام: تلخی حقیقت به مراتب بهتر از شیرینیهای کذایی سانسور است

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع اظهارات روز گذشته وی را رو در روی باند هاشمی رفسنجانی-حسن روحانی برجسته کرده‌اند:

جوان: واقعیات آمریکا و توهم برخی نخبگان بی‌بصیرت
در سال‌های اخیر و خصوصاً از زمان وقوع فتنه 88 در کشور، رهبر معظم انقلاب اسلامی روی بصیرت تأکیدهای پی‌در‌پی داشته و مسئولان را به کسب بصیرت و ارتقای آن فراخوانده‌اند.

متأسفانه مواضع برخی از نخبگان و مسئولان کشور در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که آنان از بصیرت لازم برخوردار نیستند. مراد و منظور، آن دسته از نخبگان سیاسی است که حل مشکلات کشور و ایجاد بسترهای لازم برای پیشرفت ایران را، در گرو مذاکره و رابطه با آمریکا می‌دانند، این گروه از نخبگان، همراه شدن با غرب و آشتی با آمریکا را، تنها راه‌حل مشکلات اقتصادی کشور دانسته، در این سال‌ها به شکل‌های مختلف برای نزدیک شدن به آمریکا تلاش کرده و زمینه‌سازی نموده‌اند. تلاش این دسته از نخبگان و برخی از مسئولان کشور، در حالی انجام می‌شود که واقعیات چیز دیگری است... کسانی که نظریه سازش با آمریکا را به‌عنوان راه علاج مشکلات کشور مورد تأکید قرار می‌دهند، نسبت به واقعیات ایران به‌عنوان یک قدرت نوظهور در عرصه بین‌المللی فاقد بصیرت هستند... کسانی که نظریه سازش با آمریکا را به‌عنوان راه‌حل مشکلات کشور دنبال می‌کنند، به‌دلیل نداشتن بصیرت، دچار نوعی توهم شده، چشم به روی مشکلات آمریکا بسته، این کشور را دارای توانایی‌ها، قابلیتها و ظرفیت‌های گره‌گشایی از دیگران معرفی می‌کنند. این نخبگان فاقد بصیرت، تصورشان از ایران و آمریکا، همان تصورات چند دهه قبل است... مقام معظم رهبری با اشاره به واقعیات جامعه آمریکا و موقعیت آمریکا افزودند: «خوشبختانه مردم عادی دارای این بصیرت هستند، اما تعجب از آن است که برخی نخبگان با تکیه بر توهمات، این بصیرت را ندارند.» آری، تعجب از آن است که مردم آمریکا به ترامپ رأی دادند تا آمریکا را از بحرانها و مشکلات داخلی و خارجی نجات دهد، اما عده‌یی در داخل کشور به‌دلیل بی‌بصیرتی، دچار این توهم شده‌اند که ایران باید از طریق سازش با آمریکا مشکلاتش را حل کند!

روزنامه‌های باند رفسنجانی-روحانی بر ضرورت زهرخوران در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی تأکید کرده‌اند:

آرمان: رفسنجانی در پیامی به دوازدهمین سمپوزیوم بین‌المللی روابط عمومی، رشد و پیشرفت سریع وسایل و تجهیزات ارتباطی، محدوده‌ی مرزهای سیاسی و جغرافیایی در جهان را درنوردیده و حصارهای خود خواسته و ناخواسته انحصار اطلاع‌رسانی و سانسور و بی‌خبری را شکسته و جهان امروز را حتی از یک دهکده کوچک نیز کوچک‌تر کرده است.

آرمان: تأسیس نمایندگی اتحادیه اروپا به ایجاد و توسعه روابط سازنده و انتقال تجربیات به‌ویژه در حوزه‌هایی مانند تجارت، انرژی، محیط‌زیست، مبارزه با تهدیدهای فراملی از قبیل مواد مخدر، همکاریهای بشر دوستانه، حقوق‌بشر، حمل و نقل، تحقیقات، آموزش، فرهنگ و مسائل منطقه‌یی کمک می‌کند. منافع مذکور فرصتهایی هستند که می‌تواند رویکردهای ما نسبت به ایجاد چنین دفتری را توجیه کند مشروط به این‌که به‌جای تمرکز بر نگرانی‌ها که بیشتر نشانه عدم اعتماد به خود است تا بی‌اعتمادی به رقیب یا استدلال‌هایی که ناشی از عدم شناخت ساختار حقوقی و تشکیلاتی اتحادیه اروپاست به تعاملی بر مبنای احترام متقابل و در چهارچوب اصول روابط بین‌المللی و سه اصل عزت حکمت و مصلحت بیاندیشیم.

سوز و گداز از تداوم تحریمهای آمریکا و سرانجام رژیم در پرتو برجام بعد از تحولات اخیر در آمریکا، مضمون مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:

شرق: مجلس نمایندگان آمریکا قانون تحریم‌های علیه ایران را با اکثریت آرا برای یک دوره ١٠ساله دیگر تمدید کرد. این‌ تحریم‌ها که به بهانه فعالیت‌های هسته‌یی و برنامه موشکی ایران وضع شده و صنایع نفت‌ و گاز، بانکی و نظامی ایران را هدف قرار می‌دهد تا پایان سال جاری میلادی معتبر بود... اوباما که تنها دو ماه دیگر ساکن کاخ سفید است تاکنون همه تلاش خود را به کار گرفته بود تا تصویب این قانون را به تأخیر اندازد... به عبارتی اوباما یک سر طنابی را می‌کشید که سر دیگرش در دست جمهوری‌خواهان مخالف برجام بود. با برگزاری و مشخص‌شدن نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا، اوضاع تغییر کرده و به‌زودی نماینده همان جمهوری‌خواهانی که برجام را اصلی‌ترین اشتباه اوباما تعبیر می‌کنند قدرت در دست می‌گیرد. او همان کسی است که در ماه‌های گذشته از پاره‌کردن برجام و مذاکره دوباره درباره برخی از بندهای توافق هسته‌یی صحبت کرده و بسیاری از مقامات آمریکایی هم‌چون معاون خزانه‌داری ایالات متحده برای آن که او را متقاعد کنند نباید به برجام کاری داشته باشد به او اطمینان خاطر می‌دهند که برای سخت‌گیری بر ایران ابزار کافی در اختیار دارد... به یاد داریم که «باب کورکر»، رئیس کمیته روابط خارجی سنا که از قضا یکی از گزینه‌های احتمالی وزارت‌خارجه در دولت به‌شمار می‌رود، در حمایت از تجدید تحریم‌های ایران گفته بود که «تجدید تحریم‌های ایران، تحریم‌های کنونی ایران را تکمیل می‌کند و تحریم‌های اجباری جدیدی را برای آنهایی که در برنامه موشک بالستیکی ایران، تهدیدات سایبری و جاسوسی و سپاه پاسداران نقش دارند، ایجاد می‌کند. این لایحه همچنین نهادهای مالی ایران را از انجام معاملات دلاری با بانکها در کشورهای سوم منع می‌کند»... تشدید تحریم‌های ایران با تمدید این قانون همه ماجرا نیست و مجلس نمایندگان آمریکا در مصوبه دیگری به تحریم جدیدی علیه سوریه رأی داد که بر اساس آن هر کس به دولت بشار اسد در حوزه‌های مالی، مواد اولیه و فناوری خدمات ارائه کند، تحت تحریم قرار خواهد گرفت؛ به‌این‌ ترتیب آنها از زاویه دیگری نیز ایران را هدف گرفته‌اند. به‌نوشته روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز، دو مصوبه ذکرشده پیامی به جامعه جهانی است که از تمایل کنگره به اتخاذ رویکردی سخت‌گیرانه‌تر در برابر ایران و سوریه حکایت می‌کند.

وطن امروز: تصویب تمدید تحریم‌های داماتو علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا در حالی است که سه‌شنبه‌شب، علی شمخانی، دبیر شورایعالی امنیت ملی ایران تمدید این تحریم‌ها در شرایط پسابرجام را لگد زدن به برجام خواند و گفت:
اگر چه کشور ما از ابتدا با تحریم‌های ظالمانه آمریکا روبه‌رو بوده و نتیجه آن نیز پیشرفت‌های فراوان در عرصه‌های علمی، صنعتی و نظامی بوده است اما تمدید تحریم‌ها در شرایط پسابرجام به نوعی لگد زدن به توافق برجام است.

نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است تمدید ۱۰ساله تحریم‌های ایران نشان‌ داد معتمدان به آمریکا خوش‌خیال هستند.

نقوی‌حسینی با بیان این‌که بهتر است افرادی که توسعه کشور را در گرو رابطه با آمریکا می‌دانند از بدعهدی‌های این کشور در موارد متعدد درس عبرت بگیرند، گفت: مصوبه اخیر مجلس نمایندگان آمریکا درباره تمدید تحریم‌های ایران به‌مدت 10سال دور از ذهن نبود و در عمل ثابت کرد واقعاً برجام دستاوردی برای کشور نداشته است.

برخی روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای، ناکامی برجام را با برجسته سازی ناکارآمدیهای دولت روحانی، اهرم حمله باندی در سایر عرصه‌ها به باند رقیب کرده‌اند و نسبت به انزوای اجتماعی رژیم هشدار داده‌اند:

سیاست روز: وقتی مسئولان اصلی محیط‌زیست، در بزنگاههای حیاتی آلودگی هوا یا هر اتفاق دیگری مثل آتش‌سوزی جنگل‌ها، شدت گرفتن ریزگردها و... جای خالی‌شان از همیشه خالی‌تر است. طبیعی است که نباید انتظار داشت حال محیط‌زیست خوب باشد. نباید متوقع بود بنزینهای یورو۴ برخی نورچشمی‌ها آسمان را آبی کند.

آقایان سراسر تدبیر؛ لشکر سراسر ژنرال‌های راستگو؛ شما که کارتان شده «پمپاژ» کردن امید در بین جامعه. شما که مدام مجبورید به آفتاب تابان برجام زُل بزنید و وعده گلابی‌های آینده را بدهید. شما که برخلاف منتقدان چشم‌تان همیشه «باز» است و دهان‌تان برای حمله و توهین به هر که با شما نیست، بازتر. شما که گندکاری و بی‌تعهدی و نامردی غربی‌ها را هم مجبورید ماله بکشید. شما که این همه هوای «برجام» فتح‌الفتوح‌تان را دارید. چرا هوای مردم را ندارید؟.

اگر «هوا» ی این مردم را نداشته باشید، برای باقی ماندن در مقام خدمت! باید از جای دیگری «مردم» وارد کنید!

روزنامه‌های باند رفسنجانی نیز به دولت روحانی در عرصه‌های مختلف نسبت به تشدید بحرانهای اقتصادی اجتماعی، هشدار داده‌اند:

آرمان: روحانی و تیم اقتصادی ایشان در برخی از دروس مردود شده‌اند. روحانی می‌داند که رکود هم‌چنان باقی است و عملاً اقتصاد کشور در باتلاق رکود گیر کرده است و در بخش‌هایی مانند اشتغال به‌ویژه اشتغال فارغ‌التحصیلان‌ دانشگاهی عملاً بیکاری ادامه یافته است. اگر اعلام کنیم آمار بیکاری به مراتب بیش از آغاز سال است سخن گزافه‌ای نگفته‌ایم. اقتصاد ایران اقتصادی ورشکسته است و مطلوب است رئیس‌جمهور راهکاری را اجرا کند که اقتصاد کشور را در تمامی جهات از رکود خارج و جلوی افزایش بیکاری را مسدود کند.

مردم‌سالاری: در داخل کشور، عموماً به‌گونه‌یی رفتار می‌شود که گویی جان انسانها ارزش ندارد. همین چند روز پیش بود که در حادثه واژگونی اتوبوس مسافربری، دهها تن از هموطنان ما جان خود را از دست دادند. اما این حادثه تا چه حد بازتاب داشت؟ یا آلودگی هوا که در این هفته به اوج خود رسید، تا چه حد در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته تا جان انسانها را تهدید نکند؟ یا بحران ریزگردها در غرب و جنوب غرب کشور و تصادفات رانندگی متعدد و...
ما تا چه حد برای جان انسانها در کشور خودمان ارزش قائلیم؟

روزنامه‌های هر دو باند حاکم در جنگ قدرت برای قبضهٴ کرسی ریاست جمهوری، در مطالبشان شکافهای باند رقیب را برجسته کرده‌اند، و ناخواسته به ماهیت یکدیگر اذعان کرده‌اند:

مردم‌سالاری: حق شناس طرح ایده وحدت پیرامون یک کاندیدای ریاست‌جمهوری در جریان اصولگرا را بی‌مورد خواند و گفت: راهبرد این جریان تکثر نامزدهای انتخاباتی و رودررو کردن همه نامزدهاست. این استراتژی که به «استراتژی شغال» مشهور است با این هدف شکل می‌گیرد که تعداد قابل توجهی نیرو به یک شکار بزرگ حمله کنند تا او را از پا دربیاورند.

شرق: «امیر محبیان»، تحلیلگر اصول‌گرا، بار دیگر با انتقاد از نحوه وحدت درون جریان اصول‌گرایی درباره روند باج‌دهی و باج‌گیری درون جریان اصول‌گرایی هشدار داده و گفته است: ادامه این روند، اصول‌گرایی را به سمت انحلال و نابودی پیش می‌برد.

برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی در عنوانهای روزنامه‌های حکومتی انعکاس یافته است:

آرمان: اصفهان رکورد آلودگی هوای تهران را زد، افزایش 15درصدی بیماران تنفسی

آفتاب یزد: اندر احوال دانشگاهی که جلساتش کنسل می‌شود، لغو سخنرانی سه بازیگر زن

ابتکار: رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس خبر داد: 80هزار میلیارد تومان هزینه آلودگی هوا

تعادل: کسری بودجه خانوارهای شهری در 17استان
سیاست روز: ریه‌هایی که دود کش شده است، امید به تدبیر باد.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/fca4f141-a9ee-416a-8f6e-0745490f22a2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات